Mielipide

Kommentti: Vaarallinen peli lanseerattava jääkiekkoonkin?

LIIGA / Kolumni
Liigan loukkaantumismäärät ovat murheelliset. Jääkiekossa niistä ei koskaan päästä kokonaan eroon, mutta laji on menossa väärään suuntaan.

"Pidä pää ylhäällä!", "Kiviä taskuun!", "Ei tämä ole mitään sählyä!"

Lätkäjätkien keskuudessa vaaditaan ripaus nöyryyttä taipua arvojen pehmentämiseen salibandyn suuntaan, mutta kovuuden seurauksena liian monelta pehmenevät normaalin elämän mahdollisuudet loukkaantumisten jälkeen.

Täytyisi siis ottaa oppia sieltä, missä jo tälläkin hetkellä kilpaillaan nuorten junioreiden suosiosta.

Liigaa seuraavat innokkaat kannattajat ovat loistavia perustelemaan kuluvaan kauteen ja joidenkin kohdalla koko uraankin vaikuttavia taklauksia. Unohdetaan vain yksi perusasia: jääkiekko on kova, mutta kunnioituksesta elävä peli.

Jokaisella kiekkoilijalla on uransa aikana monta tilaisuutta niitata lähimmäinen tajunnan rajamaille, ja pohjimmiltaan on kyse valinnasta, tekeekö pelaaja niin. Kiekkoilijan puolustukseksi sanottakoon, että joskus valinta on tehtävä minimaalisen lyhyessä ajassa.

Harvan tavoitteena on vastustajan pysyvä vahingoittaminen. Tiettyyn rajaan asti esimerkiksi taklauksen kuuluu sattua ja heikentää pelaamista, täysin normaalissa mittakaavassa.

Salibandyssä on oma rangaistuksensa liian kovalle pelille. Vaarallinen peli -termillä tuomitaan hyvin usein jopa viiden minuutin jäähy. Käytännön tilanteissa tämä vihelletään juuri sellaisista tilanteista, missä iholle on menty tarpeettoman lujalla vauhdilla.

Kiekon puolella joudutaan tosissaan miettimään tämän soveltamista säännöstöön, sillä määräänsä kauempaa ei nykytrendi voi jatkua. Ajattelivat äijäkiekon ystävät siitä mitä tahansa.

Ai niin, taklaukset muuten kuuluvat jääkiekkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle