Mielipide

Kommentti: Slovakit kaipasivatkin herätyskelloa

MAAJOUKKUE / Kolumni

Florida Panthersin Tomas Kopecky. Arvostettu pelaaja, joka toimii varakapteenina myös seurajoukkueessaan. Monipuolinen slovakki ei esittänyt kuitenkaan yhtään mitään ensimmäisessä kolmessa ottelussa vuoden 2015 MM-turnauksessa.

Palkkioksi haluttomuudesta hän ansaitsi 13. hyökkääjän roolin. 33-vuotiaalta hyökkääjältä vietiin myös kapteenin rooli, joka lahjoitettiin selkeästi paremmin pelanneelle Marian Gaborikille.

Niin. Ei Gaborikkaan ole ihmeitä esittänyt.

Slovakian suurin ongelma löytyy omasta päästä. Sinivalkoisten puolustaminen on näyttänyt kohtuullisen hirvittävältä kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Vaikka oma verkko ei ole soinut kovin tiheään, niin ainoa syy on se, että kovat maat ovat vielä kohtaamatta.

"Suojatyöpaikoilla ei pelejä voiteta. Illalla Norja-pelissä näemme paljon vahvemman Slovakian. Herätyskello on soinut."

Jos kaksi puolustajaa ja kolme hyökkääjää on yhtäaikaisesti väärillä paikoilla, niin se tarkoittaa usein sitä, että vastustaja iskee.

Slovakian onneksi maalilla on ollut Jan Laco, joka on ottanut tärkeitä torjuntoja joukkueelleen.

Ilman Lacoa punalamppu olisi voinut välähdellä tiheään Tanskaa, Sloveniaa ja Valko-Venäjää vastaan.

On osaltaan pienoinen ihme, että Slovakia on näinkin ylhäällä lohkon sarjataulukossa. Nyt niitä puolustusvirheitä pitää karsia.

Ongelmia on ollut myös hyökkäyksessä, koska maaleja slovakit eivät paikoista huolimatta meinaa saada aikaiseksi millään.

Jotain viimeistelyongelmista kertoo sekin, että Slovakian kahdessa edellisessä ottelussa puolustaja on vastannut kolmesta maan viidestä tehdystä maalista.

Ja niidenkin kolmen maalin takana oli vain yksi pelaaja, Andrej Meszaros, joka ei ollut ennen vuoden 2015 MM-kisoja tehnyt ensimmäistäkään MM-maalia.

Lisäksi kaksi maalia on tehnyt yksi hyökkääjä, Gaborik. Gaborik ratkaisi Slovenia-ottelun yksilösuoritusmaalillaan. Toinen kaapeista tuli tyhjiin.

Ei vakuuta tämäkään.

Slovakialaisittain positiivista on kuitenkin se, että edes riittävä määrä maaleja on tullut, joilla heikommat maat ovat kaatuneet.

Muutoin hyökkäyspelaaminen on kuitenkin näyttänyt hyvältä, kunhan paikkojen käyttöaste nousee huomattavasti tuleviin peleihin.

Kokonaisuutena paketti on ollut levällään kuin Jokisen eväät. Slovakian päävalmentaja Vladimir Vujtek teki tismalleen oikein ryhtymällä radikaaleihin toimenpiteisiin. Jos pelistä ei tule mitään, niin sitä linjaa ei saa jatkaa.

Suojatyöpaikoilla ei pelejä voiteta. Illalla Norja-pelissä näemme paljon vahvemman Slovakian. Herätyskello on soinut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös