Mielipide

Kommentti: Pojat, kanadalaiset tulivat säästä huolimatta

MAAJOUKKUE / Kolumni

Buffalon MM-kisojen kisaorganisaation johto ja kiekkopamput Rene Faselin johdolla julistivat torstaina lehdistötilaisuudessa, että huono lipunmyynti johtui kylmästä säästä ja siitä, että alueella on pelattu monta kansainvälistä turnausta lähivuosina.

Hih.

Erityisesti sääkommentti jaksaa huvittaa. On selvää, että suurin syy ihmisten poissaoloihin on ollut korkeahkot lippuhinnat ja se, että jääkiekko ei kiinnosta itsessään tällä markkinalla.

New Era Fieldille ulkoilmapeliin porukkaa valui liki 45 000 kappaletta ilman, että tuulesta ja lumisateesta valitti kukaan. Huolimatta siitä, että moottoritiet olivat täynnä kilometrejä ennen ulkoilmaottelun päänäyttämöä.

Ulkoilmapeli oli kuitenkin poikkeuksellinen tapahtuma. Pääareenalla yleisöä ei ole juuri näkynyt.

Finaalipäivänä Buffalossa oli kirpeä vajaan 20 asteen pakkanen. Tästäkin huolimatta kanadalaiset olivat leiponeet menopelinsä käyntiin ja ajelleet Kanadan ja Yhdysvaltojen rajalla sijaitsevaan Buffaloon.

Hyvät herrat.

Lippujen myynti lippupaketteina oli huono idea ja liput liian kalliita tälle markkinalle. Kanadalaiset kyllä tulevat hinnasta huolimatta lyhyen matkan finaaliin kannustamaan maataan, se on selvää.

Onneksi MM-kisoihin saatiin nyt edes yksi ottelu, jossa on MM-kisojen arvoinen atmosfääri. Edes tässä viimeisessä ottelussa.

Muut pelit olivatkin sitten tunnelmaltaan kuolleita, eikä yleisöstä ollut tietoakaan.

Halli on finaaliottelussa likimain täynnä ja punainen äänekäs meri tekee ottelusta kokemisen arvoisen. Olisi ollut surullista viettää MM-finaalikin hautajaistunnelmissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös