Mielipide

Kommentti: Pikkarainen astuu kehään

LIIGA / Kolumni
TPS:n edustusjoukkueen ja Miika Elomon lyhyt mutta värikäs yhteinen taival on ohi. Jarno Pikkaraiselle loppukauden mittainen pesti päävalmentajana on hänelle kaivattu näytönpaikka päävalmentajana Liigassa.

Miika Elomon pesti päävalmentajana TPS:n edustusjoukkueessa jäi lyhyeksi. Pestissään Elomo toimi lähinnä joukkueen suojakilpenä kritiikkiä vastaan, ja puolustauduttuaan aikansa sanallisesti joukkuetta, valmentajaa ja organisaatiota vastaan pesti myös päättyi...yhteenottojen merkeissä.

Mieleen jäivät lähinnä lehdistötilaisuudet ja otteiden hetkellinen piristyminen pestin alussa.

Pikkaraisen pelissä ei olla totuttu viivelähtöjä viljelemään

Kauden loppupyrähdykseen vuoron saa Jarno Pikkarainen. Miehen värikäs tausta jääkiekkovalmentajana myös pelien ulkopuolella vie nimityksestä päähuomion, mutta pohjimmiltaan kyseessä on mainio näytönpaikka eteenpäin pyrkivälle valmentajalle.

Jo pitkän taipaleen Liigan apuvalmentajana sekä Mestiksen päävalmentajana toiminut mies myös ansaitsee sen. Ensi kaudelle hänen asemakseen palaa taas apuvalmentajuus, mutta pientäkään tilaisuutta ykkösmiehenä ei kannata väheksyä.

Mestis-tasolla Pikkarainen on ehtinyt maistaa jo menestystä. Tällä kaudella joukkueen sijoitus ei enää ratkaisevasti muutu, mutta kokeilu jää tuskin huomaamatta muiltakaan seuroilta.

Jo aiemmin eri Liiga-seurojen valmentajaspekulaatioissa ollut Pikkarainen korottaa onnistuessaan nyt ja ensi kaudella osakkeitaan valmentajapörssissä mallikkaasti. Kun kauden 2015-16 aikana mono taas heiluu jossain päin Suomea, saattaa Pikkaraisen kännykkä piristä yllättävän nopeasti.

Pelillisesti odotettavissa ei todennäköisesti ole mitään kiekkopyörän keksimistä uudestaan. Pikkaraisen pelissä ei olla totuttu viivelähtöjä viljelemään, joten luvassa on aiempien vuosien perusteella tiukkaa pystysuunnan jääkiekkoa. Tavalla, joka muuten Mestiksessä toimi.

Turvallista matkaa, Jarno. Todennäköisesti sinut nähdään Liigassa ykkösvalmentajana tulevaisuudessakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös