BOS - TOR 2.00
SJS - VGK 5.00
Mielipide

Kommentti: Otteluvalvoja hiljensi räyhäävän Tuokkolan

LIIGA / Kolumni

Ilves-JYP-ottelun viimeinen minuutti muodostui melkoiseksi Alfred Hitchcockin minielokuvaksi. Ensin Mikko Luoman laukoma pomppukiekko nousi korkealle ja vieri Ilves-maalivahti Joonas Korpisalon suojien kautta maaliviivan paremmalle puolelle. Ainakin videotarkistuksen mukaan, sillä tilanne oli hyvin epäselvä ja vasta kattokameran kuva johti maalin hyväksymiseen.

Peli oli dramaattisesti näin tasan 2-2 ajassa 59.25. JYP sai kiekon vielä Korpisalon taakse maaliviivalle, kun peliä oli jäljellä kuusi sekuntia, mutta toista kertaa videotarkastus ei tuonut sikaria vieraille.

Ottelun jälkeen yleensä niin rauhallinen Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola antoi täyslaidallisen otteluvalvoja Mikko Subanille. Tuokkola oli täysin eri mieltä kiekon menemisestä maaliin ja huusi työtehtäviään tehneelle Subanille, että "kerro nyt miten vitussa, mua kiinnostaa ihan hitosti, tule tänne toimittajille kertomaan" viitaten hyväksyttyyn tasoitusmaaliin.

Subanin reaktiota ei voi kuin ihailla. Suban otti työnkuvansa ikäviin puoliin kuuluvasti kurat niskaansa, sanoi painokkaasti Tuokkolalle, että "tuosta meni pattarin päälle ja sisään, tule katsomaan videolta. Maali näkyi kattokamerasta selvästi. Tule."

Otteluvalvojat ovat ammattikunta, jotka saavat ilta toisensa perään kuunnella pekkavirtojen ja tomekvaltosten huutomyräköitä. Moni otteluvalvoja ei joko suostu tai pysty vastaamaan huutokilpailuun – etenkään useiden toimittajien edessä.

Suban ansaitsi keskiviikkoillan jämeryydellään lisäarvostusta ammattikunnalleen. Toivottavasti suoraselkäinen toiminta tarttuu.

Otteluvalvojien ei kuuluisi olla päävalmentajien paineenpurkua varten. Vain miehekkäällä ja omiaan puolustavalla tyylillä voidaan saada aikaan muutosta otteluvalvojien arvostuksessa.

Subanin osoittama esimerkki oli hyvä alku.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös