IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00
Mielipide

Kommentti: Miksi turha luksushankinta, Lauri Marjamäki?

LIIGA / Kolumni
Miten ihmeessä Kärpät näki Kim Hirschovitsin ratkaisuna? Siihen vaadittiin itsetuhoviettiä.

Pari edellistä mestaruutta voittanut Kärpät eteni runkosarjassa hitaasti, mutta kärppämäisen varmasti. Sentteriosasto oli mallillaan. Nuorten MM-kisojen jälkeen Sebastian Ahokin oli hyvä vaihtoehto keskelle.

Kauden aloittaneen sentterikaluston lisäksi hankittiin varmuuden vakuudeksi Kim Hirschovits ja torstaina keskellä pelannut Sakari Manninen. Mitä tällä haluttiin viestiä?

Mika Niemi ja Esa Pirnes, emme me luota teihin? Ainakin itseluottamuksestaan elävän Niemen kausi pilattiin vähintään hetkellisesti Hirschovitsin hankinnan myötä. Pirneskään ei tunnetusti ole pelkkä puolustava nelosketjun sentteri.

Niemen pistekeskiarvo per ottelu putosi puoleen Hirschovitsin saapumisen jälkeen. Saa uskoa sattumaankin, mutta se vaatii jo puolittaista sokeutta.

Nyt ottelusarja Turun Palloseuraa vastaan on tasan 2−2. Marjamäen siirto viidenteen otteluun on helppo nähdä. Hirschovits palaa kehiin. Samalla ylivoima-aika nykysenttereiltä luultavasti vähenee.

Sanotaanko nyt, että "Mika ja Esa, palataanpa sittenkin siihen alkuperäiseen suunnitelmaan, Kim tuli vain auttamaan"? Itseluottamuksen vieminen kaikilta on persoonallinen tapa lähestyä ratkaisupelejä.

Lauri Marjamäki, kai tämän olisi huonomminkin voinut hoitaa. En tosin osaa sanoa miten.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös