Mielipide

Kommentti: Liivikin puheilla on katetta, Rooba on JYPin kevään musta hevonen

LIIGA / Kolumni
Ruotsin pääsarjassa pelaava Siim Liivik nosti ennen kautta Snapchat-tilillään Robert Rooban yhdeksi kauden läpimurtopelaajista. Rooba on osoittanut loukkaantumisen jälkeen, että puheet eivät olleet tuulesta temmattuja.

Robert Rooba tuli tälle kaudelle Jyväskylään JYPin riveihin Espoosta monen muun Bluesin pelaajan tapaan. SHL:ssä Örebron riveissä pelaava Siim Liivik nosti virolaisen voimalaiturin omalla Snapchat-tilillään kuluvan liigakauden potentiaaliseksi läpimurtopelaajaksi.

Rooba väläytteli jo alkukaudesta, että eväitä näiden puheiden lunastamiseen on, mutta kausi katkesi reiluksi kahdeksi kuukaudeksi aivotärähdykseen. Laitahyökkääjä kärsi aivotärähdyksen JYP-Akatemian riveissä pelatussa ottelussa Kiekko-Vantaata vastaan 02.12.2016. 

Rooba palasi kaukaloihin Akatemian riveissä 04.02.2017, kun joukkue kohtasi RoKin kotonaan ollen yksi joukkueensa pirteimmistä pelaajista iskien maalin heti paluuottelussaan. 

Perjantaina tahti sai jatkoa, kun maajoukkuepeleistä johtuvien poissaolojen takia Rooba pääsi takaisin JYPin pelaavaan kokoonpanoon kakkosketjuun Juha-Pekka Hytösen ja Janne Tavin rinnalle.

Mies osoitti heti avauserästä alkaen, että hän kuuluu keväälläkin joukkueen pelaavaan kokoonpanoon, sillä laitahyökkääjä jatkoi aivan yhtä vahvasti, mihin Akatemiassa jäi.

Rooba aiheutti jatkuvasti harmaita hiuksia SaiPa-puolustukselle terävällä liikkeellään ja vahvalla kaksinkamppailupelaamisellaan saaden siitä palkinnon kolmannessa erässä, kun hän pääsi laittamaan Mikko Salmion esityöstä kiekon maaliin.

Rooba on JYPille yksittäisistä pelaajista se suurin musta hevonen, kun ajatellaan kevättä eteenpäin.

Mies toi heti tuoreeltaan loukkaantumisen jälkeen enemmän lisäarvoa JYPin hyökkäyspelaamiseen, kuin paljon katsomossa istunut Tuomas Pihlman tai tänään pirteämmin esiintynyt Salmio ovat pystyneet tuomaan saaden monta näytönpaikkaa. 

Rooba sopii Marko Virtasen vahvaan kaksinkamppailupelaamiseen nojaavaan pelitapaan kuin nenä päähän.

Pelituntuman palatessa hiljalleen Rooba saa varmasti lisää tasaisuutta ja varmuutta omaan tekemiseensä. Hän on monikäyttöinen pelaaja, joka on tunnettu enemmän alempien ketjujen energiapelaajana, mutta on myös osoittanut, että kiekolliseen peliin löytää eväitä.

Tunkua on JYPin hyökkäysosastolla kevättä ajatellen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös