Mielipide

Kommentti: Kuka ajattelisi pelaajan etua?

LIIGA, MESTIS, KHL / Kolumni
KHL:stä laitetaan porukkaa Mestikseen toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla. Aiemmin pääsarjoissa pelanneet kaverit joutuvat nyt tyytymään Mestiksen karkeloihin, sillä Liigaan heitä ei lainata.

Liiga ei itse halua leimautua kilpailijansa KHL:n rinnalla kakkossarjaksi, eli KHL:n farmisarjaksi, vaan toimia samanarvoisena kilpailijana. Jos epäonnistut Liigassa, pelaat Mestiksessä. Jos epäonnistut KHL:ssä, pelaat Mestiksessä? Tätähän tässä haetaan.

Kuitenkin Liigassa on hyväksyttävää lainata pelaajia alemmista sarjoista: Mestiksestä ja Suomi-sarjasta. Miksei siis myös samanarvoisesta sarjasta, jos KHL kerran moiseksi mielletään?

Voittaako tällä menetelmällä kukaan? Miksei kukaan ajattele pelaajan etua?

Kauden alussa, koko kauden lainasopimuksella Sportissa aloittanut Niko Peltola palasi joulukuussa Jokereihin. 24-vuotias Peltola pelasi Sportissa 28 ottelua pistein 1+9=10. Peltola oli Sportin syksyn tehokkain puolustaja.

Nyt Jokerit tiedotti, että Peltola siirtyy toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella Mestis-joukkue Kiekko-Vantaan riveihin. Uskoisin, että ainakin Sport olisi Peltolan ottanut mielellään takaisin, mutta periaatteet sotivat tätä toimintoa vastaan.

Olisiko tilanne eri, jos kyseessä olisi vaikka Steve Moses tai Juhamatti Aaltonen? Antaisivatko Liiga-seurat heidänkin mennä lainalle Mestikseen, vai joko joku tässä vaiheessa ärähtäisi?

Pureeko Liiga itseään nilkkaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös