Mielipide

Kommentti: Erkinjuntti ei ole oikea kapteeni Pelicansille

LIIGA / Kolumni
Antti Erkinjuntti pelaa toista kauttaan Pelicansin kapteenina. Tällä kaudella miehen johtaminen kaukalossa on ollut kaikkea muuta kuin esimerkillistä.

Antti Erkinjuntti valittiin tälle kaudelle odotetusti toista kertaa peräkkäin Pelicansin kapteeniksi. Viime kaudella roolissaan esimerkillisesti toiminut rovaniemeläishyökkääjä on tällä kaudella ollut varjo entisestä.

Erkinjuntti on ollut illasta toiseen Pelicansin heikoimpia, ellei heikoin pelaaja. Kapteeni on kerännyt tehopisteitä kelvollisen määrän, mutta suurin osa näistä on tullut lähinnä enemmänkin Erkinjuntista huolimatta kuin hänen ansiostaan. Hyökkääjä sortuu jatkuvasti helppoihin kiekonmenetyksiin ja todella suuri osa laukauksista päätyy heti ensimmäisen pelaajan suojuksiin.

Pelicansin ylivoimapelaaminen on ollut tällä kaudella todella heikkoa ja myös tässä Erkinjuntilla on ollut suuri rooli. Ykkösylivoima pyörii koko ajan hänen kauttaan, mutta tarjoilut viivapelote Juha Leimulle ja viisi maalia iskeneelle Vili Sopaselle ovat olleet järjestään heikkoja. 

Kaksi ottelua on jo ratkennut kapteenin henkilökohtaisiin virheisiin.

Ässiä vastaan pelattu vierasottelu ratkesi viimeisellä minuutilla, kun Erkinjuntin laiskan blokkauspelaamisen johdosta kiekko painui Janne Juvosen selän taakse ja Ässät pääsi juhlimaan 2-1-maalia.

Tilanteen kapteeni käsitteli kiukuttelemalla lapsellisesti. Hyökkääjä rikkoi mailansa ottelun jälkeen pukukoppikäytävälle ja otti tilanteesta pelirangaistuksen.

Perjantai-iltainen Jukurit-ottelu kääntyi Jukureille niin ikään Erkinjuntin henkilökohtaisen virheen seurauksena. Kapteeni menetti kiekon todella huolimattomasti hyökkäyssinisellä, minkä jälkeen Jukurit rokotti armotta vastaiskusta. Tämän jälkeen Erkinjuntti ei saanut myöskään valmennukselta luottoa tasoitusta hakiessa, vaan viimeiset ratkaisevat hetket pelasivat muut miehet.

Tämän hetkisellä tekemisellään kaukalossa Erkinjuntti on kaikkea muuta kuin oikea henkilö toimimaan kapteenina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös