Mielipide

Kommentteja Edmontonista

Muut Sarjat / Kolumni
Edmonton Oilersin ja San Jose Sharksin välinen ottelu päättyi kotijoukkueen kolmannen erän vyörytyksen jälkeen Oilersin 5-2-voittoon. Mitä pelissä mukana olleilla oli sanottavana illan ottelusta?

Pelin jälkeen San Jose Sharksin pukuhuoneessa pettyneet veteraanit Mike Ricci, Scott Thornton ja Vincent Damphousse istuivat odottamassa mediaa.

"Meidän on opittava tästä (pelin lopusta)", sanoi Mike Ricci - pitkät hiukset märkinä, mälli huulessa.

"Me emme voi ottaa jäähyjä niin myöhäisessä vaiheessa peliä. Aloitimme kolmannen erän vähän paremmin, mutta sitten sorruimme jäähyihin. Alivoimamme on tultava
paremmaksi; emmekä me voi ottaa niin paljon jäähyjä niin lähellä pelin loppua."

"Sellaista peli on, pienet asiat ratkaisevat ja meidän on
varmistettava, että me olemme noitten pienten asioitten oikealla puolella. Meidän on nyt nieltävä tämä tappio
ja opittava tästä ja parannettava lauantaina. Oilers käytti hyväkseen mahdollisuutensa - he pelasivat hyvin kolmannen erän toisen puoliskon ja ansaitsivat voittonsa."

Vincent Damphousse puhui myös Sharksin jäähyongelmasta: "Jäähyt viimeisten seitsemän minuutin
aikana tuhosivat meidät. Meidän ongelmanamme viime kaudella olivat jäähyt - olimme liigan huonoin joukkue alivoimapelissä - ja siihen kaaduimme tänäänkin."

Edmonton Oilersin pukuhuoneessa Mike Comrien paikka oli tyhjänä, ilman nimilaattaa - mutta tunnelma silti paljon iloisempi kuin toisella puolella.

"En usko, että saan paljoakaan unta tänä yönä", sanoi ensimmäisessä pelissään Oilers-paidassa ensimmäisen NHL-maalinsa reboundista ampunut Raffi Torres. "Aion
nauttia tästä nyt kunnolla ja huomenna palataan taas töihin."

"En voisi pyytää enempää. Sain pelata kahden kaverin kanssa, joitten kanssa haluan pelata; saimme paljon aikaan jäällä, loimme paikkoja ja taklasimme."

"Näin irtokiekon maalin edessä ja yritin vain osua siihen", sanoi Torres ensimmäisestä maalistaan.
"Kun ammut kiekkoa maalia kohti, hyviä asioita tapahtuu."

Torresin ensimmäisessa NHL-maalissa käytetty kiekko asennetaan kehyksiin ja lähetetään Torontoon nuoren
miehen vanhemmille muistoksi.

Oilersin "nelosketju" Torres -Shawn Horcoff - Georges Laraque pelasi loisto-ottelun. Laraque valittiin
ottelun ykkös- ja Torres kakkostähdeksi.

"Tämä oli ensimmäinen peli, johon meidät laitettiin yhteen - emme olleet tätä ennen pelanneet yhdessä. Puhuimme toisillemme ennen peliä, että meidän on saatava kiekko syvälle vastustajan päätyyn, pelattava kulmissa toisiamme auttaen, taklattava ja saatava kiekko maalille. Hyviä asioita tapahtui meille tällä tavalla", sanoi New York Islandersista Janne Niinimaa-treidissä Edmontoniin tullut lupaava Torres.

"MacT palkitsi meidät tänään paljolla jääajalla ja antoi meidän jopa pelata ylivoimatilanteita", sanoi
Shawn Horcoff.

"Pelasimme hyvin ja saimme tehtyä kolmannen maalin, joka oli tärkeä maali meille. Tommy teki juuri ennen maaliamme tärkeän torjunnan meille (osui hanskalla Jonathan Cheechoon läpiajosta ampumaan kiekkoon), peli kääntyi hyväksemme sen torjunnan ansiosta juuri kun Sharks oli saanut otteen pelistä."

"Tämä peli minkä näitte tänä iltana oli Oiler-hockeya - nopeaa, kovatempoista, kovia taklauksia - tänään kiekot pomppivat meille ja maalit tulivat nopeasti. Niin ei tule
käymään jokaisessa pelissä; meidän on opittava voittamaan tiukat ottelut. Mielestäni tämä oli todella positiivinen aloitus joukkueellemme."

"Georges pelasi todella hyvin tänään. Luimme toistemme peliä ja pyöritimme kiekkoa hyvin kulmissa; sitä kautta loimme maalipaikkoja. Raffi oli loistava. Hän menee aina
ensin vastakarvaan, hän osaa tehdä taklauksia, joitten ansiosta saamme luotua suunnanmuutoksia. Niin kauan kuin hän pystyy pudottamaan vastustajien pakit taklauksilla, yritän tuoda kiekkoa eteenpäin ja luoda maalipaikkoja".

Hirmukunnossa oleva Georges Laraque piti elämästä "nelosketjussa". NHL:n kovimpana tappelijana
pidetty Shorsh puhuu mielellään jääkiekosta pystyessään auttamaan joukkuettaan pelaamalla - tarvitsematta
pudottaa hanskojaan, kuten torstaina.

"Emme oikeastaan ajattele itseämme nelosketjuna. Kaikki neljä ketjuamme osaavat tehdä maaleja. Yritämme vain parhaamme joka kerta kun pääsemme jäälle luodaksemme
maalipaikkoja. Jos pelaamme hyvin, saamme enemmän mahdollisuuksia. Kuten ylivoimapelissämme; valmentaja antoi meille mahdollisuuden pelata ylivoimalla ja teimme maalin."

"Valmentaja sanoi ennen peliä, että se ketju, joka pelaa hyvin saa pelata ylivoimassa."

"Ketjumme on pelattava kovaa jokaisessa vaihdossa ja oli kivaa nähdä miten hyvin pystyimme pelaamaan
yhteen. Energia kasvattaa lisää energiaa. Pelaamme yksinkertaista peliä; ylivoimassakin pelasimme
kiekkoa päätyyn ja maalin eteen, ilman mitään hienoja temppuja - meillä ei oikeastaan ole yhtään
pelaajaa tässä ketjussa joka osaisi pelata hienosti muutenkaan, heh."

"Ammu kiekkoa, yritä saada kiekko takaisin ja luistele kovaa maalia kohti. Raffi on todella vahva
kaveri; hän auttaa minua paljon kulmissa ja tekee kaiken paljon helpommaksi minulle. Jos minun kimpussani on kaksi puolustajaa, hän on "Horc":in kanssa vapaana."

"Odotan innolla seuraavia otteluja ja että saamme harjoitella tällä ketjulla enemmän yhdessä. Emme ole harjoitelleet paljoa yhdessä vielä. Kun saamme olla enemmän yhdessä, me pelaamme vieläkin paremmin."

Georges Laraque sai ottelun lopussa Kyle McLarenin mailasta päähänsä. Hän makasi jäällä melko pitkään mailaniskun jälkeen, muttei tarvinnut tikkejä.

"Olin noin viiden sekunnin ajan tajuton ja kun heräsin, en tiennyt missä olin", sanoi Laraque.

Edmontonin ottelu oli todellinen läpimurto ensimmäistä kertaa NHL-pelissä Oilersia edustaneelle Raffi Torresille. Kysyttäessä eroja New York Islandersissa pelaamiseen Torres
sanoi: "Eroa ei oikeastaan ole paljoa - molemmat ovat organisaatioita, jotka haluavat voittaa ja tekevät mitä tahansa voittaakseen. Itselleni suurin ero on se, että täällä vallitsee nuoren juokkueen tunnelma, kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja ovat läheisiä toisilleen. Oilersin joukkuehenki on jotain todella ainutlaatuista."

"New Yorkissa oli paljon häiritseviä asioita jääkiekon ulkopuolella. Se on iso kaupunki - tällä ei ole mitään tekemistä itse pelaamisen tai sen kanssa kenen kanssa pelaat, mutta siellä minulla oli joskus vaikeaa. En tuntenut, että minulla oli siellä hyvää roolia
joukkueessa; en tuntenut, että sovin sinne".

Valmentaja Craig MacTavish oli tyytyväinen nuoren joukkueensa kauden avaukseen Grant Fuhrin juhlailtana. GM Kevin Lowe oli ennen ottelua Fuhrin paitajuhlassa sanonut Fuhrin "aina olleen vahdin, joka ei päästänyt maalia ratkaisevissa paikoissa. Fuhr itse tiesi sen, Oilersin pelaajat tiesivät sen, fanit tiesivät sen ja ennenkaikkea vastustajat tiesivät sen."

"Uskomaton torjunta Tommylta", kehui MacT Salon torjuntaa Cheechoon läpiajosta hetkeä ennenkuin Oilers sai tehtyä voittomaalin. "Se ikäänkuin sopi tähän iltaan Grant
Fuhrin kunniaksi, se muutti koko pelin."

Valmentaja oli ollut huolissaan pelaajiensa henkisestä latauksesta pitkien juhlaseremonioitten jälkeen. (Sharks ei osallistunut seremonioihin - joukkue tuli jäälle vasta Grant Fuhrin poistuttua).

"Pelaajia seremoniat eivät haitanneet ollenkaan. Kaikki olivat valmiita peliin. En voisi pyytää parempaa alkua kaudelle, ainakaan tilastojen valossa. Olen tyytyväinen. Liikutimme kiekkoa hyvin ylivoimalla. Toivottavasti tämä oli hyvä merkki siitä, mitä tulee jatkossa; että voimme käyttää mitä tahansa ketjua ylivoimapelissä. On hyvä olla neljä ketjua, jorka pystyvät pelaamaan."

"Jääaika on ansaittava", lopetti valmentaja.

"Niin sanottu nelosketju ansaitsi jääaikansa tänään hyvillä esityksillään."

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös