Mielipide

Komarovin kuvitteellinen polvitaklaus

MAAJOUKKUE / Kolumni

Leo Komarovin Suomi-Venäjä-ottelun ensimmäisessä erässä saama ulosajo polvitaklauksesta oli surkein vihellys, mitä muistan todistaneeni jääkiekko-otteluissa millään tasolla. Tuskin montaakaan vastaavaa tuomarifarssia on nähty edes jääkiekkohistoriassa, jos puhutaan yksittäisistä vihellyksistä.

Polvitaklauksesta annettu ulosajo tilanteessa, josta tulee rannevamma, on sekin omanlaistaan ironista kettuilua.

Komarov taklasi Venäjän Jevgeni Medvedeviä ilman suurta vauhtia ja kädet alhaalla. Medvedev vaan sattui ottamaan taklauksen vastaan kuin suosikkinäyttelijä perussuomalaisten vaalimenestyksen.

Elän varmaan kuplassa itsekin, mutta Komarovin taklaus ei todellakaan ole polvitaklaus. Ei vaan ole. Komarovin taklaus osuu Medvedeviä sääreen ja rintaan, kun venäläispuolustaja pelästyy kauhuissaan suomalaishyökkääjää.

Komarovia ei voi rankaista siitä, että venäläispelaaja ei osaa ottaa taklauksia vastaan. Medvedev loukkasi tilanteessa ranteensa, se on valitettavaa, mutta tämä on jääkiekkoa. Tiedättehän, fyysinen kamppailupeli.

Lisäksi on aivan täysi farssi, että ulosajo annettiin vasta tuollaisen kalabaliikin jälkeen. Polvitaklauksesta annettu ulosajo tilanteessa, josta tulee rannevamma, on sekin omanlaistaan ironista kettuilua.

En vedä tähän mitään "Venäjälle vihelletään aina"- tai "ruotsalaistuomari"-korttia esiin. Taklaus oli osoitus tuomarin kyvyttömyydestä. Toki aika radikaalista sellaisesta.

Nyt tästä tuomareiden tasosta sai maksaa koko leijonajoukkue. Tuomaristo otti aivan liian isoa roolia niin tasokkaalta vaikuttaneesta pelistä.

Tuollaisesta tuomiosta pystytään "parantamaan" enää antamalla Komaroville pelikieltoa taklauksesta. Tämän vihellyksen jälkeen en enää osaisi tästä edes yllättyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös