Mielipide

Kolumni: TPS:n yllä leijuvat nämä kolme kysymystä

LIIGA / Kolumni

TPS kohtaa välierissä Tapparan, joka on voittanut kaksi viime mestaruutta. Tappara tunnetaan keskialueen trap-puolustuksen mestarina. Tämä on ensimmäinen kysymys turkulaismiehistölle, sillä jo SaiPaa vastaan TPS iski päätä lappeenrantalaisten trappiin.

Olennaista trapin ohittamisessa on luoda vauhtiero trappiin nähden, ja päästä vauhdin avulla hyökkäysalueelle. Tätä TPS ei täysin oivaltanut puolivälieräsarjassa, vaan hyökkääjät pönöttivät paikallaan ilman aggressiivista liikettä.

Toisena kysymyksenä on ailahteleva peli. Kuudesta SaiPa-kamppailusta vain yhdessä joukkueen pelaaminen pysyi kasassa läpi ottelun. Etenkin otteluiden alut olivat vaikeita, ja turkulaiset luovuttivat avaimet SaiPan käsiin ja antoivat lappeenrantalaisten pelata vahvuuksillaan.

Viidennen ottelun jälkeen TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen totesi, että joukkue tietää oman pelinsä, mutta jokin vaivaa. Turkulaisille ominaista on liikkuva kiekollinen peli, mutta sitä he onnistuivat puolivälierissä toteuttamaan parhaalla tavalla ainoastaan otteluiden lopuilla.

Oli lähellä, ettei SaiPa rankaissut jo kuutamolla vietetyistä avauseristä. Se on varmaa, että tuplamestari Tappara rankaisee kovalla kädellä. TPS:n konkareiden on aika ottaa joukkue haltuun myös pukukopissa.

Kolmas kysymys leijuu maalivahtipelin yllä. Oskari Setänen pelasi hyvin kaksi viimeistä SaiPa-kamppailua ja päästi vain kaksi maalia. Näissä peleissä Setänen ei kuitenkaan joutunut varsinaiseen testiin, mutta 23-vuotiaan kopparin peli oli huomattavasti varmempaa kuin kahdessa avauspelissä.

Rasmus Tirronen pelasi kaksi peliä sarjassa, ja torjui nollapelin sekä päästi kaksi maalia Lappeenrannassa. Ulospäin maalivahtitilanne vaikuttaa tasaiselta, mutta Kaskisen papereissa Setänen lienee ykköstorjuja.

On pitkä matka siihen, että Turussa pelataan finaalikiekkoa. Mikäli turkulaiset löytävät oikeat keinot ongelmien taltuttamiseen, heidän kokoonpano antaa myöden mennä vaikka päätyyn asti. Sekoitus nuoruutta ja kokemusta yhdistettynä Oula Palven neronleimauksiin tehoketjun keskellä on tappava sekoitus, jos se onnistutaan valjastamaan käyttöön.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös