Mielipide

Kolumni: TPS:n kokeiltava, kuinka Tirronen tirisee tolppien välissä

LIIGA / Kolumni

Kaksi ensimmäistä puolivälieräkamppailua TPS:n maalilla aloittanut Oskari Setänen on molemmissa otteluissa laskenut liian helpon maalin. Ensimmäisessä puolivälierässä SaiPan Elmeri Kaksonen heitti TPS-maalille röpelökiekon, jonka Setäsen olisi pitänyt helposti poimia hanskaansa. Kiekko kuitenkin osui Setäsen räpylän reunaan ja pomppasi siitä maaliin. SaiPa karkasi tämän seurauksena kahden maalin karkumatkalle.

Hörppäyksen jälkeen yleisö sai kauhuissaan pidättää henkeään jokaisesta SaiPan laukauksesta. Setänen kävi myös muutaman kerran seikkailemassa oman maalinsa takana, minkä seurauksena oli lähellä syntyä lisää takaiskuja.

Setäsen seikkailut maalin takana saivat jatkoa toisessa kohtaamisessa Lappeenrannassa, kun 23-vuotias Panelian Raikkaan kasvatti huitaisi ohi rännikiekosta. Kim Strömberg käytti Setäsen haparoinnin hyödykseen ja tarjoili SaiPa-kapteeni Ville Koholle tyhjän maalin. Koho siirsi SaiPan jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Tilanteen jälkeen Rasmus Tirronen korvasi Setäsen TPS-maalilla.

Setäsen haparoinnista ja epävarmasta pelaamisesta huolimatta turkulaiset ovat voittaneet molemmat kamppailut. TPS on ollut Eric Perrinin ja Ilari Filppulan johdolla SaiPaa terävämpi ratkaisuhetkillä ja osoittanut olevansa parempi joukkue, kun peli osuu uomiinsa.

Kyse on kuitenkin siitä, että vastaavat imuroinnit tulevat jatkossa rankaisemaan turkulaislaumaa tappioilla − mahdollisesti jo SaiPa-sarjassa. Pelit ovat jo nyt olleet erittäin tiukkoja, ja ne tulevat tiukentumaan entisestään. Näin pienillä marginaaleilla TPS:n on saatava parannus maalivahtipelaamiseen.

TPS:llä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla peluuttaa Tirrosta, vaikka hänkään ei vakuuttanut runkosarjassa. Lappeenrannassa torstaina 27-vuotias veräjänvartija otti yhdeksän koppia päätöserässä eikä päästänyt yhtään maalia. 

Olisi ihme, jos TPS-valmennus jättäisi Tirrosen kiven kääntämättä, sillä joukkueella ei jatkossa ole varaa antaa ilmaisia maaleja.

Rasmus Tirronen nähtänee tolppien välissä kolmannessa puolivälieräkamppailussa SaiPaa vastaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös