Mielipide

Koko Flyers-organisaatio kuolaa Carter Hartin perään

NHL / Kolumni
Philadelphia Flyersin kausi tuli päätökseensä sunnuntai-iltana kotikaukalossa, kun Pittsburgh Penguins päätti ottelusarjan 8−5-vierasvoittoon. Flyersin maalivahtipelaaminen oli läpi sarjan keskinkertaista, mutta GM Ron Hextallin ja organisaation pitkä odotus huippumaalivahdin saapumisesta saattaa päättyä pian.

Historialla on tapana toistaa itseään.

Philadelphia Flyersin kausi päättyi sunnuntai-iltana, kun joukkue kärsi 8−5-tappion Pittsburgh Penguinsille ottelusarjan kuudennessa ottelussa. Jälleen kerran Flyersin maalivahtipeli oli kauden tärkeimmällä hetkellä melko keskinkertaista. 

Tällä kaudella Flyers-maalilla nähtiin yhteensä neljä eri maalivahtia. Viime kesänä hankitun Brian Elliottin piti olla joukkueen ykkösmaalivahti tällä kaudella heti alusta asti. Loppurunkosarjaa varjostivat kuitenkin loukkaantumiset, eikä kanadalaismaalivahti antanut pudotuspelien suorituksilla kovin positiivista kuvaa torjuntatyöskentelystään.

Koko Flyers-organisaatio toivoo kädet ristissä että Carter Hart on se mies, joka johdattaa organisaation pudotuspeleissä pitkälle.

Michal Neuvirth nousi pudotuspeleissä joukkueen ykkösmaalivahdiksi, mutta kauden kokonaisarvio jää melko alhaiseksi. 30-vuotiaan tšekkimaalivahdin pitää ottaa viimeinen kehitysaskel, jotta hänestä tulisi NHL-tason ykkösmaalivahti. Viidennen ottelun loppuhetkillä nähty huipputorjunta nousee Neuvirthin kauden huippuhetkeksi.

Petr Mrazek hankittiin joukkueeseen siirtorajalla paikkaamaan Elliottin ja Neuvirthin loukkaantumisia, mutta loppukeväästä peliaika jäi vähille. Red Wingsissä kakkosmaalivahdin rooliin jäänyt Mrazek saanee etsiä pelipaikkaa ensi kaudella uudesta joukkueesta.

Alex Lyon pelasi suurimman osan kaudesta Lehigh Valley Phamtomsin riveissä, mutta pääsi näyttämään taitojaan muutaman kerran myös Flyers-paidassa. 25-vuotiaan amerikkalaistorjujan esitykset NHL-kaukaloissa olivat positiivisia, ja voittoja kertyi tilille neljä kappaletta.

Edessä voi olla vielä ainakin yksi kausi AHL:n puolella, mutta nuoressa Lyonissa on selvästi potentiaalia.

Uskokaa tai älkää, mutta ongelmaan saattaa olla ratkaisu, jonka nimi on Carter Hart. Kanadan nuoret maailmanmestaruuteen johtanut maalivahti on oman ikäluokkansa ehdoton kärkimaalivahti. WHL:ssä tällä kaudella pelanneen Hartin tilastot ovat täysin omaa luokkaansa.

Runkosarjassa 19-vuotiaan kanadalaisen tilille kertyi 31 voittoa ja vain yhdeksän tappiota. Päästettyjen maalien keskiarvo oli tällä kaudella huima 1,6 maalia ottelua kohden. Flyers-GM Ron Hextall toivoo kädet ristissä, että Hartista tulisi ensimmäinen tähtimaalivahti Philadelphiassa sitten hänen omien peliaikojensa.

Kokonaisuudessa Flyersin tulevaisuus näyttää valoisalta.

Sean Couturier johtaa nuorten hyökkääjien esiinmarssia, jossa Oskar Lindblom ja Travis Konecny seuraavat perässä. Flyersin puolustus on ehkä koko liigan lupaavin. Ivan Provorovin ja Shayne Gostisbeheren peli kehittyy vielä parempaan suuntaan, ja nuoren Travis Sanheimin kehitys on ollut tällä kaudella hienoa katseltavaa.

Hextallilla ei ole varaa jättää taitavia nuoria puille paljaille, joukkueessa on oltava voittava maalivahti. Kuluneen kauden perusteella Elliottista tai Neuvirthistä ei ole kantamaan tätä vastuuta.

Koko Flyers-organisaatio toivoo kädet ristissä että Hart on se mies, joka johdattaa organisaation pudotuspeleissä pitkälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös