Mielipide

KJT:n ryhmä edelleen rakenteilla

MESTIS / Kolumni
KJT:n tilanne näyttää vielä viikkoa ennen kauden alkua varsin sekavalta. Monien pelaajien sopimustilanne on auki, ja liigajoukkueiden pelaajaringeistä odotetaan kuumeisesti vahvistuksia. Pudotuspelipaikan saavuttaminen vaatisi joukkueelta onnistuneita viime hetken hankintoja.

Kuten edellisinä kausinakin, jää KJT:n pelaajaringin kokoaminen tänäkin vuonna varsin myöhäiseen syksyyn. Siirtomarkkinoilla joukkue on ollut hiljainen selvästikin luottaen, että liigasta ja A-junioreista saadaan ylijäämäpelaajia joukkueeseen aivan kauden kynnyksellä. Valmentaja Seppo Revon mukaan muutamien pelaajien sopimustilanne on edelleen auki, mutta joukkueen pitäisi olla kasassa kauden alkuun mennessä.

Yhteistyösopimuksen jatkosta HIFK:n kanssa käydään edelleen neuvotteluja, mutta asiasta ei olla tehty päätöstä vielä suuntaan eikä toiseen. Viime kaudella yhteistyö toi paljon nykypäivän liigapelaajia KJT.n riveihin, mutta samalla joukkueen yhteispeli kärsi jatkuvan pelaajavirran takia.

Maalin suulla uudet miehet

Viime kaudella KJT:n torjuntavastuuun pääosin kantoi Mika Nyman. Hän ei jatka ensi kaudella joukkueessa, vaan ykkösmaalivahdin paikasta taistelevat Jaakko Suomalainen ja Jaakko Valkama. Suomalainen on Karhu-Kissojen kasvatti, joka A-juniori-ikäsenä siirtyi pelaamaan Jokereihin. Tämän jälkeen hän pelasi ykkösdivisioonaa sekä Ahmoissa että Kiekko-Vantaassa yli 90:n torjuntaprosentilla. Viime kausi meni Englannissa Paisley Piratesin riveissä, josta hän palasi täksi kaudeksi Suomeen ja KJT:hen. Aisaparina Suomalaisella on KJT:n oma kasvatti Jaakko Valkama. Hän kävi parina viime kautena haistelemassa tunnelmia Espoon Bluesin A-junioreissa, mutta palasi täksi kaudeksi takaisin Järvenpäähän.

Kokonaisuutena maalivahdit KJT:lla ovat keskinkertaista Mestis-tasoa. Sekä Valkamalta että Suomalaselta odotetaan kovaa panosta ensi kaudella Järvenpäässä. Suomalainen onkin jo aikaisemmin osoittanut olevansa hyvää keskitasoa Mestiksessä, mutta vuosi Englannissa ei välttämättä ole vienyt kehitystä oikeaan suuntaan. Valkama on osoittanut potentiaalinsa jo A-junioreissa, joten onnistunut kausi voi antaa mahdollisuuden nousta jopa liigajoukkueen maalivahdiksi.

Puolustus vielä aivan kesken

Puolustuksen kokoaminen KJT:lla on jäänyt huteralle pohjalle. Viime kauden runkopakeista jatkavat Fredrik Vara ja Kai Öhberg. Vara siirtyi viime kaudella KJT:n omista A-junioreista pelaamaan Mestikseen Viime kaudella tehomerkinnöiksi tulivat 29 ottelussa pisteet 0+2. Öhberg aloittaa toista kauttaan KJT:n riveissä ja noussee tänä vuonna yhdeksi runkopakiksi. Hän pelasi viime kaudella 43 ottelua tehoilla 1+10.

Lisäksi mainittavampia puolustuksen vahvistuksia on TuusKissa osan viime kautta pelannut Anssi Kostiainen. Sopimuksetta joukkueen puolustuksessa ovat esiintyneet mm. Patrik Lovstedt, (tullut HIFK:n A-junoreista), Mikko Sairanen (Bluesin A-juniorit) ja Kimmo Pikkarainen (EPS). Näistä varsinkin Patrik Lovstedt sekä Mikko Sairanen ovat esiintynyt harjoituspeleissä varsin mallikkaasti. Uskon, että kyseiset pelurit tulevat luutimaan koko kauden KJT:n puolustuksessa.

Viime kauden puolustukseen verrattuna on hieman tapahtunut heikentymistä. Tosin tilanne elää vielä ennen kauden alkua, joten lopullista puolustuksen kokoonpanoa on mahdoton sanoa ennen kuin kausi alkaa. Viime kaudella puolustajistossa oli ainakin osan kautta liigassakin pelanneita pelaajia, kuten Tero Paappanen ja Teemu Kolehmainen. Näillä näkymin KJT:n puolustus on Mestiksen alempaa keskikastia.

Hyökkäyksestä lähtenyt tehomiehiä

Pahin menetys KJT:n hyökkäykseen on Samuli Piiroisen siirtyminen Mikkelin Jukureihin. Lisäksi viime kaudella hyvin pisteitä naputelleet Janne Turpeinen ja Janne Vilhunen ovat näillä näkymin tähyämässä muihin maisemiin.

Tilalle on hankittu pelaajia lähinnä eri joukkueiden A-junioreista. Lisäksi paluumuuttajana KJT:hen on tullut edellisinä kausina K-Vantaan parhaimmistoa ollut Jaska Vilen, jolta odotetaankin paljon. Vilenin lisäksi nuoret Pekka Nöyränen, Matti Näätänen ja Toni Hälinen tulevat varmasti saamaan paljon jääaikaa ja vastuuta. Kuten puolustuskin, tulee hyökkäyskalusto vielä muuttumaan jonkin verran ennen kauden alkua. Tällä hetkellä ei ratkaisijoita juurikaan ykköskentän ulkopuolelta löydy. Ilman vahvistuksia KJT:n hyökkäys on alempaa keskikastia verrattuna muihin Mestis-seuroihin.

Pudotuspeleihin pääsy tiukoilla

KJT:n ensikauden joukkue on varsin nuori. Moni pelaaja on siirtynyt suoraan A-junioreista miesten sarjaan. Pelien kovetessa voi nuorella joukkueella väsymys näkyä otteiden epätasaisuutena. Ensi kaudellakin menestys on paljolti siitä kiinni, kuinka KJT:n valmentaja Seppo Repo onnistuu motivoimaan joukkueen taistelemaan jokaisessa pelissä pisteistä. Mikäli kaikki menee hyvin ja uudet pelaajahankinnat osoittautuvat vahvistuksiksi, niin paikka kahdeksan joukkoon ei ole mahdottomuus. Pahimmassa tapauksessa joukkueella on keväällä edessään karsinnat sarjaporrasta alemmaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle