Mielipide

Kirje Jukka Jaloselle

LIIGA / Kolumni

Leijonien arvostettu päävalmentaja Jukka Jalonen, tartu välittömästi puhelimeesi ja ota yhteys joukkueenjohtaja Timo Jutilaan.

Timo, tilaa charter-kone seuraamaan SM-liigan finaaleita. Tapparan ja Ässien riveistä löytyy rutkasti pelaajia, joiden tulee finaalien jälkeen lentää saman tien valmistautumaan Suomen ja Ruotsin järjestämiin MM-kisoihin.

Ensimmäisenä Jukka ota yhteys finalistien kultakypäriin Ville Niemiseen ja Veli-Matti Savinaiseen. Jos saat nämä kaksi taistelutahdon ilmentymää pelaamaan yhteisen asian eteen myös Leijonissa, sinulla on käsissäsi kaksi huippuvireistä ja monipuolista laituria.

Jätä kaksi vanhaa ja tuttua pelimiestä kotiin, nämä ihmiskuulat ansaitsevat paikkansa kisoissa. Suomella ei ole heittää kisoissa jäälle liikaa Stanley Cup -voittajia tai porilaista hulluutta.

Samalla ratkaisehan Jukka maalivahtiongelmasi kertaheitolla nykyistä pienemmiksi. Juha Metsolassa ja Antti Raannassa on sinulle tasokas ja kuuma kakkosmaalivahti.

Lisäksi on tapaus Joel Armia. Varmasti epäilet nuorukaisen kypsyyttä kahden suunnan peliin ja henkiseen ammattimaisuuteen. Armia on kuitenkin kypsynyt Ässien menestyskevään aikana rutkasti.

Buffalo Sabresin ykköskierroksen varaus osaa tehdä maaleja, sen tiedämme. Armia on kuitenkin tärkeissä peleissä osoittanut kykyään myös puolustussuuntaan. Armiasta on kehittynyt myös rouhija, oman maalivahtinsa puolustaja ja erinomainen takakarvaaja.

Maalintekijöitäkään Suomella ei liiaksi ole. Jos valitset nämä finaalisoturit joukkueeseesi, Suomen menestysmahdollisuudet MM-kisoissa eivät ainakaan huonone. Päinvastoin.

» Lähetä palautetta toimitukselle