Mielipide

Kilpavarustelu on alkanut

LIIGA / Kolumni
Tapparan ja Kärppien sentterihankinnat viitoittavat tietä kohti siirtotakarajaa. Mestaruutta ratkotaan jo.

Kun molemmat Liigan kärkiseurat ujuttavat virvelin vesille ja molempien haaviin tarttuu kokenut, suomalainen keskushyökkääjä, puhutaan pienistä marginaaleista.

Juuri näillä pienillä eroilla keväällä ratkotaan mestaruudet pudotuspelien kiivaassa tuoksinassa.

Jukka Voutilainen osoitti jo Tappara-debyytissään olevansa onnistunut hankinta kirvesrinnoilta.

Sentteri toi rightin kätisyyden ja kiekollisen lisäuhan Tapparan heikohkosti onnistuneeseen kakkosylivoimaan ja ylivoimapaikka itsessäänkin osoittaa päävalmentaja Jukka Rautakorven luottavan uuteen tulijaan.

Voutilaisen tulo vaihtokaupassa KalPasta täydentää Tapparan hyökkäyksen timantinkovaksi. Mestaruusvalmiiksi.

Tappara saa näin Josh Greenin ja ailahdelleen Jan-Mikael Järvisen tueksi kolmannen kärkisentterin ja voi näin siirtää romuluisen osastonsa neloskenttään. HIFK-ottelussa nelosessa ryskäsivätkin Ville Nieminen, Tomas Plihal ja Raymond Sawada.

Tapparan viisikkopuolustuksen ja keskialueen sumpun ollessa totutun huikealla tasolla joukkueessa on Voutilaisen myötä tarvittavat palaset viimekeväisen hopean kirkastamiseksi.

Tapparan edellä runkosarjan voittoon rynnivä Kärpät vastasi kilpajuoksuun hankkimalla 36-vuotiaan Esa Pirneksen riveihinsä tänään.

Pirnes on hyvä leveyshankinta kevään ratkaisupeleihin. Tai ainakin ollessaan terveenä.

Kärppien suurin ongelma piilee kuitenkin oululaisten heiveröisessä fyysisessä pelaamisessa. Juha Junnon tarvitseekin raottaa kukkaronsa luukkua vielä, jos Kärpät aikoo poistaa muuten erinomaisen joukkueensa ainoan heikkouden ennen kevättä.

Ja Oulussahan pätäkkää piisaa.

Kun tähän vielä ynnätään se, että ennen siirtotakarajaa 15. helmikuuta ainakin sarjakolmonen-SaiPa pyrkii vahvistamaan joukkuettaan, kauden toistaiseksi tärkeimpiä hetkiä koetaan juuri nyt ennen takarajaa.

Tiiviillä konseptilla menestyvä liigajoukkue voi nostaa itsensä mestariksi yhdellä onnistuneella täsmävahvistuksella.

Olet sitten poistomyynti- tai mestarikandidaattijengin fani, ota suunta kohti keskustelupalstojen huhuketjuja. Kilpavarustelu jyllää kuumana ja ratkaisee pienet erot seurojen välillä pelien ollessa tiukimmillaan.

Liigan kaksi suurinta dinosaurusta ryskäävät jo kaupassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös