Mielipide

Kiitos show’sta, Pohjois-Amerikka ja Venäjä

MAAJOUKKUE / Kolumni
Maailman parhaiden jääkiekkoilijoiden turnauksessa nähtiin huippuluokan viihde-elämys, kun Venäjä ja Pohjois-Amerikka hyökkäsivät ja taituroivat koko arsenaalillaan.

World Cupin viihdearvo nousi aivan uudelle tasolle Pohjois-Amerikan ja Venäjän kohtaamisessa. Pelissä nähtiin liukuhihnalla nopeita hyökkäyksiä ja taitavia suorituksia niin kenttäpelaajilta kuin maalivahdeilta. Hyökkäävän pelin ansiosta yleisöä hemmoteltiin myös hienoilla maaleilla.

Jääkiekko on yleisölaji, ja on yleisön etu, että taitavat ja luovat pelaajat saavat toteuttaa luontaisia kykyjään.

Pohjois-Amerikka oli jo Suomea vastaan virkistävää vaihtelua avoimella ja rohkealla pelillään. Venäjä-ottelussa molemmat joukkueet hyökkäsivät aktiivisesti ja loivat tilanteita enemmän kuin rikkoivat.

Hyökkäävä ja avoin pelaaminen on kuitenkin kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys. World Cupissa jokaisella joukkueella on huipputaitavia pelaajia, mutta enimmäkseen peliä pelataan tiiviin viisikkopuolustuksen kautta.

Voittamisen kannalta puolustaminen on järkevää, mutta yleisössä on helpompi arvostaa vauhdikasta show-pelaamista, jonka Pohjois-Amerikka ja Venäjä järjestivät.

World Cupin maanantai-ilta tarjosi lähes kaiken, mitä jääkiekkoa katsova yleisö voi kaivata. Vauhtia, vaarallisia tilanteita, maaleja, huipputorjuntoja, taklauksia, kahden miehen ylivoimaa, nahistelua. Erityisenä show-elementtinä nähtiin kisaturistin tuoppiin lentänyt kiekko.

Hetken näytti, että Venäjä jyrää ottelussa helppoon voittoon siirryttyään toisessa erässä jo 4-1-johtoon. Maailmanluokan kiekkoelämykseen kuului kuitenkin myös jännityselementti. Pohjois-Amerikka nousi kavennusmaaleillaan takaisin peliin ja jahtasi tasoitusta varsinaisen peliajan viimeisille sekunneille asti. Tasoitukseen asti nuorten pohjoisamerikkalaisten taito ei riittänyt, mutta viihdearvo oli huipussaan.

Tällaisten pelien ja elämysten takia jääkiekkoa katsotaan. World Cup on jääkiekkoturnauksena nimenomaan viihteellinen. Nostan molemmat peukkuni korkealle ilmaan kiitokseksi siitä, että mukana on joukkueita, joiden pelikirjassa on muitakin sivuja kuin keskialueen trap ja viisikkopuolustus.

Jääkiekko on yleisölaji, ja on yleisön etu, että taitavat ja luovat pelaajat saavat toteuttaa luontaisia kykyjään. Kiitos show'sta, Venäjä ja Pohjois-Amerikka!

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös