Mielipide

Kiilholman jalkapyyhkäisyn kaltaiset typeryydet karsittava Liigasta

LIIGA / Kolumni
Ässien Juha Kiilholma selvisi ilman jäähyä JYPin Henri Kanniseen kohdistuneesta jalkapyyhkäisystä. Liigan kurinpidon on annettava törkeästä tempusta tuntuva sanktio.

Perjantai-illan Ässät-JYP-ottelussa nähtiin vaarallinen tilanne. Kotijoukkueen keskushyökkääjä Juha Kiilholma kamppasi jalkapyyhkäisyllä vierailijoiden Henri Kanniselta jalat alta heti aloituksen jälkeen. Kanninen loukkaantui tilanteessa, mutta Kiilholmalle ei vihelletty jäähyä. Otteluvalvojan mukaan tilanne lähtee jatkokäsittelyyn.

jääkiekkoa Kiilholman temppu ei ollut.

Teon tahallisuuden arviointi on kurinpidon tehtävä, mutta jääkiekkoa Kiilholman temppu ei ollut. Pelaajien loukkaantuminen taklaustilanteissa on yhtä ikävää, mutta taklaukset sentään kuuluvat jääkiekkoon − jaloille potkiminen ei.

Kurinpidolla on ollut tavoitteena kitkeä päähän kohdistuneet taklaukset Liigasta, mutta myös jalkapyyhkäisyt vaativat nollatoleranssin.

Loukkaantuminen on perinteisesti ollut yksi pelikieltoja koventava tekijä, aiemmat kurinpitopäätökset toinen. Kiilholman tapauksessa molemmat kriteerit täyttyvät.

Kurinpitohistoriaa Kiilholmalla on reilun vuoden takaa päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kannisen loukkaantumisesta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta niin sanotusti otsallaankin näkee, että pahasti sattui.

Liigan kurinpito on saanut kritiikkiä lievistä tuomioista. Nyt on loistava tilaisuus asettaa jämäkkä linja ja lyödä Kiilholmalle iso kakku kärsittäväksi.

Vanhan sanonnan mukaan tyhmyydestä sakotetaan, ja sitä Kiilholman temppu nimenomaan oli. Näitä ei tarvita yhtään enempää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös