Mielipide

Kiekko-Vantaasta on tullut Mestiksen urheilullinen voimanpesä

MESTIS / Kolumni
Kiekko-Vantaan vammaosastolla on tapahtunut muutoksia parempaan. Julius Rantaeskola on jälleen pelikunnossa, kun taas Nico Nurmikannan pelit ovat pelatut tältä kaudelta.

Kiekko-Vantaan alkukausi on sujunut kuin tuhkimotarina. Siitä mihin se viime keväänä pelillisesti jäi. Vaikka joukkue on kärsinyt loukkaantumisista, se on haalinut sarjapisteitä kovalla tehokkuudella. Kun runkosarjasta on pelattu viisitoista kierrosta, vantaalaiset komeilevat sijalla kaksi. Vain pisteen päässä johtavasta KeuPasta.

Lohipaidoista vamman vuoksi pois kokoonpanosta ovat tällä hetkellä Veeti Vainio, Nico Nurmikanta, Teemu Mielonen, Pekka Niemimaa, Antti Kauppinen, Erik Embrich ja Atte Mäkinen. Näistä Nurmikannan kausi on ohi, kun mies loukkaantui Pohjois-Suomen kiertueella.

Puolustaja Vainion puolestaan on huhuiltu olevan kuukauden poissa kaukalosta. Viime kaudella seuran maaliennätyksen viimeistellyt Julius Rantaeskola on palannut kaukaloon.

Kiekko-Vantaa oli vieraissa voittamaton, ja voittoputki venyi jo seitsemään otteluun. Kotona on ollut vaihtelevaisempaa, kun on tullut kolme tappiota ja neljä voittoa. Valmentaja Pasi Arvosen mukaan joukkue on ollut sitkeä. 

Kuitenkin lohipaitojen alkukaudessa on ollut merkkejä siitä, että johtoasemassa pelaaminen on ollut tuloksista huolimatta kohtalaisen vaikeaa.

Vantaalaiset ovat omaksuneet kokonaan erilaisen pelityylin. Arvonen on tuonut peliin nopeat lähdöt, kun joukkue pyrkii olemaan erossa hitaista lähdöistä. Uusista pelaajista huimassa vireessä on etenkin Juuso Perttilä, joka on naputellut tehopisteet 9+11 ja joka on koko Mestiksen pistepörssin ykkönen.

Joukkue on latautunut. Arvonen on joutunut vain muutamaan otteeseen olemaan kriittinen omiensa esityksiin. Päävalmentajan mukaan Mestis on sarjana sitä luokkaa, että kaukaloon ei mennä vihellellen, vaan koko otteluun keskittyneinä.

Kiekko-Vantaa on osoittanut taistelutahtoa, ja joka kentällisessä on ollut ratkaisijoita. Joukkue on saanut kokoon neljä ketjua, joista erityisesti Janne Kivilahti-Joona Harjama-Perttilä on ollut pitelemätön.

» Lähetä palautetta toimitukselle