Mielipide

Kiekko-Vantaa uuden edessä

MESTIS / Kolumni
Kiekko-Vantaan päävalmentajaksi tuli HPK:ta vuosia luotsannut Pasi Arvonen. Arvonen jatkaa siitä, mihin Simo Mälkiä ylsi viime kaudella, finaaliin.

Kiekko-Vantaa lähtee tulevaan kauteen vain mestaruus mielessä. Uuden päävalmentajan, Pasi Arvosen, tavoite on luotsata vantaalaiset uudelleen finaaliin ja aina mestaruuteen asti.

Viime kausi oli vantaalaisten juhlaa, vaikka loppuottelussa SaPKo olikin parempi suoraan neljässä ottelussa. Arvosella on kovat piipussa. Joukkueesta tuli kesän nurkilla Jokerien farmiseura, mikä on johtanut siihen, että Vantaalla pelaa kuusi niin sanottua jokerilainaa. Lohipaidassa nähdään muun muassa maalivahti Juho Ratilainen, puolustajat Juho Rautanen ja Nico Nurmikanta ja hyökkääjät Erik Embrich ja Janne Kivilahti sekä Julius Rantaeskola.

Haastavaksi Arvosen ensimmäisen kauden tekevät uudet hankinnat, joita on tusinan verran. Pelilliset asiat ovat olleet tapetilla, mutta Arvonen jatkaa siitä, mihin Simo Mälkiä ylsi viime kaudella. Positiivista vantaalaisessa kiekossa on eittämättä se, että joukkueen runko jatkaa suurin piirtein samana.

Pelilliset asiat ovat olleet tapetilla, mutta Arvonen jatkaa siitä, mihin Simo Mälkiä ylsi viime kaudella

Pelillisesti Mälkiä teki sen, mihin lohipaidat parhaimmillaan pystyi. Arvonen ei lähde muuttamaan hyväksi havaittua linjaa, vaan alleviivaa, että taktiikka säilyy, ja hän tuo kaukaloon omat mausteensa.

Vaarana Kiekko-Vantaan ja Jokerien yhteistyössä on se, millaiseksi pelaajaliikenne joukkueiden välillä muodostuu. Jos pelaajia sahaa Vantaalla ja Helsingissä, on vältettävä sellaista sillisalaattia, että joukkuehenki kärsii. Kiekko-Vantaa pystyy menestymään vain, jos joukkueen runko pysyy suurin piirtein ennallaan.

Näin ennen kauden alkua monesta lähteestä on odotettu, että Kiekko-Vantaa tulee taistelemaan runkosarjassa hyvästä sijoituksesta. Toinen seikka on, pystyykö joukkue lunastamaan odotukset.

Tällä hetkellä on vielä paljon tehtävää, mutta joukkue alkaa pikku hiljaa vahvistua ja peliin tulee kaivattua luovuutta ja kovuutta, mitkä ovat vantaalaisen kiekkoilun kulmakiviä.

» Lähetä palautetta toimitukselle