Mielipide

Kevin Shattenkirk − maistuis varmaan Penguinsillekin

NHL / Kolumni
Washington Capitalsin ja Pittsburgh Penguinsin välisen ottelusarjan keskeiseksi eroksi on muodostumassa puolustus. Penguinsin ykköspuolustaja Kris Letang jäi sivuun peleistä jo yli kuukausi sitten. Capitalsin alakertaa vahvistaa siirtorajalla hankittu Kevin Shattenkirk.

Pittsburgh Penguins varautui pudotuspeleihin hankkimalla puolustukseensa Mark Streitin ja Ron Hainseyn. Ykköspuolustaja Kris Letangin loukkaantumisen tiedettiin rasittavan joukkueen alakertaa, mutta kokeneilta hankinnoilta odotettiin vahvaa panosta.

Streit ei kuitenkaan ole pelannut peliäkään pudotuspeleissä, ja ensimmäisiä pudotuspelejään pelaava Hainsey on ollut todella epävarma ja riskialtis.

kaikki Capitalsin puolustajat ovat edistyneissä tilastoissa Penguins-puolustajia edellä.

Penguins-puolustuksen suoritustaso on merkittävästi heikompi verrattuna runkosarjaan, kun Letang oli kokoonpanossa. Justin Schultz on tehoillut hyvällä tasolla, mutta puolustus on Penguinsin heikko kohta tällä hetkellä.

Kuvaavaa on, että kaikki Capitalsin puolustajat ovat edistyneissä tilastoissa Penguins-puolustajia edellä.

Kolmessa Capitalsin voittamassa pelissä Penguinsille on tilastoitu yhteensä 35 kiekonmenetystä Capitalsin 22 vastaan. Kiekonriistoissa Capitals on ollut edellä 21-11.

Capitals onnistuikin huomattavasti paremmin omassa puolustajahankinnassaan. Kevin Shattenkirk on ottanut paikkansa ennestään vahvassa puolustuksessa. Tehoja on syntynyt mukavaan tahtiin, ja hyökkäävä puolustava ratkaisi jatkoerässä Capitalsin ensimmäisen voiton Penguinsista.

Kiekollisesti taitavalle ylivoiman erikoismiehelle olisi käyttöä Penguinsissakin.

Letangin kaltainen puolustuksen johtohahmo Shattenkirk ei ole, mutta omassa roolissaan amerikkalainen on arvokas täsmäase. Schultzin kiekollinen rooli Penguinsissa on tällä hetkellä liian iso, joten puolustus huutaa Shattenkirkin kaltaista kiekollista dynamoa.

Capitals ja Penguins pelaavat ottelusarjan ratkaisevan seitsemännen pelin keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Toisen kausi päättyy, toinen jatkaa konferenssifinaaliin. Voittaja on todennäköisesti se, jonka puolustus toimii paremmin.

Toistaiseksi etu on ollut yhden shattenkirkin verran Capitalsilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös