Mielipide

Kevään lapsi loistaa taas kirkkaana Penguinsin kannujahdissa

NHL / Kolumni

Kevään lapsi on täällä taas.

Pittsburgh Penguinsin Jake Guentzel nousi viime kevään pudotuspeleissä suuren yleisön tietoisuuteen rytinällä.

Vaikka tuolloin tulokaskauttaan pelannut amerikkalaishyökkääjä oli osoittanut potentiaaliaan jo runkosarjan aikana, oli varsinkin maalitahti pudotuspeleissä väkevää.

13 maalillaan 25 pudotuspeliottelussa tuolloin 22-vuotias Nebraska-Omahan yliopiston kasvatti oli koko liigan tehokkain maalitykki. Ja samalla lopulta Stanley Cup -mestaruuteen saakka jyränneen Penguinsin yllättävä täsmäase.

Tämän kauden aikana toisen kauden kirousta ei ole Guentzelin kohdalla pahemmin näkynyt. Runkosarjassa syntyi lyhyen NHL-uran ennätyspisteet (82 peliä, tehot 22+26=48), mutta tuo kaikki oli jälleen vasta esimakua tulevalle, sillä pudotuspelien käynnistyttyä on Guentzel löytänyt peliinsä ennennäkemättömän tehovaihteen.

Guentzel oli liekeissä heti pudotuspeliavauksessa, jossa syntyi vaatimattomat neljä tehopistettä. Eikä avauspeli jäänyt suinkaan yksittäiseksi suonenvedoksi, vaan tahti jatkui tappavana läpi ensimmäisen kierroksen ottelusarjan.

Toisen kauden pelaaja jäi ensimmäisen kierroksen sarjassa Philadelphia Flyersia vastaan vain yhdessä ottelussa pisteittä, ja kruunasi ottelusarjan sen päättäneessä kuudennessa pelissä.

Huimat neljä maalia täydennettynä yhdellä maalisyötöllä siivittivät Guentzelin historiankirjojen lehdille.

Hänestä tuli vasta toinen pelaaja NHL:n historiassa – ja luonnollisesti ensimmäinen Penguins-pelaaja – joka on onnistunut tekemään neljä peräkkäistä maalia pudotuspeliottelussa.

Ensimmäisen kerran tempussa onnistui Philadelphia Flyersin Tim Kerr keväällä 1985. Ja nyt siis nuori herra Guentzel heti perään vuonna 2018.

Huippuvire on nostanut Guentzelin jo koko pudotuspelien pörssikärkeen joukkuetoveri Sidney Crosbyn rinnalle. Samalla viime kevään maalimäärä tuntuu nykytahdilla olevan pelkkää paperia kevään lapsen käsittelyssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös