Mielipide

KeuPa kahden yhteistyöseuran ristitulessa

MESTIS / Kolumni
KeuPa HT on uudenlaisen tilanteen edessä, kun seura solmi Lukko-yhteistyön lisäksi yhteistyösopimuksen myös JYPin kanssa.

Keskisuomalaisessa kiekkoilussa tapahtui mullistuksia kesällä, kun JYP-Akatemia putosi karsintojen kautta Suomi-sarjaan ja samalla koko joukkueen toiminta lopetettiin. Jyväskylän akatemiatoiminta on ollut ainutlaatuista Suomen mittapuulla, ja JYP olikin uuden tilanteen edessä.

Uudeksi yhteistyöseuraksi valikoitui keuruulainen KeuPa HT, joka on kuitenkin tehnyt jo aikaisemmilla kausilla tiivistä yhteistyötä Rauman Lukon kanssa. Lukko-yhteistyökin on ollut erityisen tiivistä, sillä seuroilla on ollut jopa yhteisiä sopimuspelaajia, jotka ovat sitten seilanneet Rauman ja Keuruun väliä.

KeuPan ja JYPin yhteistyö oli keskisuomalaisen kiekkoilun kannalta luonteva vaihtoehto. Myös tämä sopimus on tiivis, sillä se on tuottanut KeuPalle hyötyä myös sponsorineuvotteluissa, ja keuruulaisten on määrä pelata kauden aikana kaksi kotiotteluaan Jyväskylän jäähallissa.

Kysymysmerkkinä keuruulaisten kauden yllä leijuukin, miten yhteistyö kahden keskenään kilpailevan organisaation kanssa tulee toimimaan? Vastaava viritelmä on nähty esimerkiksi Lempäälässä, jossa pelaajaruletti on ollut ajoittain mielipuolista.

Keuruulaisten oma pelaajapakka näyttää jopa yllättävän kovalta. Myös tämä on osittain Liiga-yhteistyön mahdollistamaa. Lainapelaajien vyöry voi kuitenkin sotkea joukkueen peliä ja sisäisiä kemioita, mikäli sitä ei saada toimimaan kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös