Mielipide

Kerhon todistukset 2010–2011

LIIGA / Kolumni
Kerhon kausi lässähti kuin pitkitetty saippusarja. Helmikuussa alkanut mahalasku päättyi rajuun pettymykseen. Ilves sysäsi "villi kortti" –kierroksella hämeenlinnalaiset kesälaitumelle. Surkeasta päätöksestä huolimatta joukkueessa oli paljon myönteistäkin. Löytyi rivistöstä tosin myös epäonnistuneitakin ritareita. Jatkoajan HPK-toimitus kävi läpi oranssinutut ja lätki jokaiselle ansaitsemansa määrän ritarilogoja.

Maalivahdit

Teemu LassilaRunkosarja 54. 2,41 ka, 92,57%

Pudotuspelit 2. 3,59 ka, 86,79%

Veskareiden eliittiä. Mies, kehen Kerhon oli mutkatonta luottaa. Runkosarja sujui huikeasti. Torjui monta arvokasta pistettä oranssinutuille. Runsas peluuttaminen tosin kostautui loppukaudesta ja taso romahti kevään tärkeimmässä paikassa, pudotuspeleissä. Siitä huolimatta jälleen kerran joukkueen kallisarvoisin palanen. Maalivahdin pelastuksia muistellaan Hämeenlinnassa kaihoisasti miehen siirtyessä uusien haasteiden perässä Venäjälle.

Juha Metsola


Runkosarja 8. 1,75 ka, 93,55%

Ei pelannut pudotuspeleissä.

Nuoren vahdin päätehtävänä menneellä kaudella oli luukun avaaminen. Maalikehikkojen edessä tulevaisuuden lupaus torjui kauden aikana kahdeksassa pelissä. Näistä kahdessa hän esiintyi lainapestin myötä Ilves-nuttu päällä. Tahkoamissaan koitoksissa Metsola oli usein joukkueensa parhaimmistoa ja olisi ansainnut runsaamminkin peliaikaa. Saisiko kaipaamaansa lisävastuuta ensi kaudella Tapparassa?


Teemu Lassilan haamutorjuntoja tullaan ikävöimään Hämeenlinnassa.

Puolustajat

Santeri Alatalo


Runkosarja 59. 3 + 7 = 10 -2 48min

Pudotuspelit 2. 0 + 0 = 0 0 0min

Nuorukaisen tulokaskausi. Onnistui vakiinnuttamaan paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Pistesaldo jäi tosin liiankin alhaiseksi, sillä kiekollisen pelin pitäisi olla vahvuus. Puolustuspäässä ajoittain vaikeuksissa. Kaipaisi rutkasti lisää fyysisyyttä otteisiinsa. Jatkaa vähintään parin seuraavankin kauden ajan Kerhossa. Tuleva kausi miehen kehityksen kannalta tärkeä.

Joni Haverinen


Runkosarja 59. 4 + 3 = 7 +2 26min

Pudotuspelit 1. 0 + 0 = 0 0 0min

HPK sai jämäkältä puolustajalta sitä, mitä tilasikin. Kovuutta ja varmuutta alakertaansa. Loukkaantuminen pilasi alkukauden, mutta sen jälkeen hoiti tonttinsa mainiosti. Jatko auki.

Aleksi Holmberg

Runkosarja 35. 0 + 3 = 3 -5 49min

Ei pelannut pudotuspeleissä.

Täytemiehen roolissa. Tiedosti vahvuutensa ja onnistui kelvollisesti fyysisenä puolustajana. Välillä toteutti samaa tehtäväänsä nelosketjun rouhijana. Loukkaantumistenkin varjostama ura kuitenkin junnaa paikallaan ja miehelle voisi tehdä hyvää maiseman vaihdos. Tuskin siis jatkaa Kerhossa.

Lauri Kärmeniemi

Runkosarja 32. 1 + 1 = 2 -4 4min

Pudotuspelit 1. 0 + 0 = 0 -2 0min

Mennyt taival oli HPK-kasvatille tulokaskausi. Kauden kohokohtia oli liigauran avausmaali. Pelasi ihan mallikkaasti, vaikkei vakipaikkaa puolustuksesta onnistunutkaan lunastamaan. Teki kauden aikana viiden pelin mittaisen vierailun LeKiinkin. Solmi helmikuussa Kerhon kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen. Vähitellen olisi murtauduttava vakiokokoonpanoon.

Jukka Laamanen


Runkosarja 53. 10 + 16 = 26 +6 32min

Pudotuspelit 2. 1 + 0 = 1 -1 2min

Keräsi yllättävänkin paljon parjausta siihen nähden, että tahkosi mainion kauden. Puolustuspäässä olisi voinut onnistua paremminkin, mutta Laamanen on aina ollut puolustaja, jonka onnistuminen on mitattu kiekollisessa pelissä. Tilastoja mittaamalla mies menestyikin. Kehäkettu sivalsi puolustajalle kunnioitettavat kymmenen maalia ja oli ritareiden toiseksi paras puolustaja pisteissä. Uran loistokkaimmat hetket taitaa silti jo olla nähty? Jatkaa Hämeenlinnassa ensi kaudellakin.

Tuukka Mäkelä

Runkosarja 25. 1 + 0 = 1 -4 18min

Pudotuspelit 2. 1 + 0 = 1 -2 0min

Kausi meni osittain piloille loukkaantumisten vuoksi. Oli pitkiä jaksoja pois kaukalosta ja silloin Hämeenlinnassa kaivattiin oman maalin edustalle tätä kovaluista rymistelijää. Vaivat saattoivat myös vaikuttaa siihen ettei taistelevan soturin peliesitykset olleet totutun armottomia. Kerho-fanien ehdoton suosikki jatkaa Hämeenlinnassa.

Mathias PorselandRunkosarja 47. 7 + 18 = 25 +9 28min

Pudotuspelit 2. 1 + 1 = 2 -2 0min

Hankittiin täyttämään edelliskauden ykköspuolustaja Mikko Mäenpään tyhjäksi jättämät saapikkaat. Oivallinen haku siirtomarkkinoilta. Ei aivan Mäenpään tasoa, mutta vastasi silti huutoon hyvin. Saapui Pallokerhoon puhkuen kehittymishalukkuutta ja jatkaa Kerhossa vähintään ensi kaudenkin. Tuolloin ruotsalaispakista hioutunee vieläkin kirkkaampi timantti Kerholle.

Aleksei Shvalev

Runkosarja 12. 0 + 1 = 1 -6 14min

Ei pelannut pudotuspeleissä.

Yksi legendaarisimpia ulkomaalaisia, mitä Hämeenlinnassa on nähty. Lähinnä kuitenkin vain viisumisotkujen vuoksi. Kauan kestäneen odotuksen jälkeen löysi perillekin Hämeenlinnaan, mutta osoittautui olevansa kyvyiltään kaukana liigatasosta. Kerhossa tahkosi kaksitoista ottelua, minkä jälkeen passitettiin hakemaan pelituntumaa Mestiksestä, Hokista.

Marko TuulolaRunkosarja 59. 2 + 26 = 28 +6 24min

Pudotuspelit 2. 0 + 2 = 2 -3 0min

Liigan ikänestori, mutta sitä ei juuri huomannut. Kiekkoili ikäisekseen ihailtavalla tasolla. Varmaa puolustuspelaamista, komeita avaussyöttöjä ja HPK-puolustajien paras pistemies. Oranssinuttujen kapteeni oli joukkueen nuoremmille pelaajille myös tärkeä isähahmo. Nelikymppinen allekirjoitti Kerhon kanssa alkukeväästä vuoden jatkosopimuksen. Aloittaneekin syksyllä liigauransa päätöskauden.


Mathias Porseland osoittautui loistavaksi hankinnaksi.

Hyökkääjät

Jyrki Louhi


Runkosarja 42. 2 + 9 = 11 +1 20min

Pudotuspelit 2 . 0 + 0 = 0 -1 2min

Kerhon ikitaistelija laittoi tuttuun tapaansa kroppaa likoon ja hoiti kaukalossa tehtävän kuin tehtävän. Oli loppukaudesta muun joukkueen hyytyessä illasta toiseen kentän parhaimmistoa. Pudotuspeleissä ei saanut koneestaan kaikkea irti. Lopetti yli kuusisataa SM-liigaottelua kestäneen uransa tähän kauteen ja lunasti paikkansa HPK-fanien sydämissä.

Antti Roppo

Runkosarja 41. 6 + 4 = 10 -2 6min

Ei pelannut pudotuspeleissä.

Yhdysvalloista takaisin SM-liigaan loikanneen Ropon suoritustaso ailahteli aivan liikaa. Väläytteli merkkejä maalintekijän taidoistaan, mutta katosi sitten kuvasta usean pelin ajaksi. Alavatsavamma päätti kauden ennen aikojaan. 22-vuotias hyökkääjä jatkaa HPK:ssa myös ensi kaudella.

Armands Berzins

Runkosarja 55. 11 + 7 = 18 +1 38min

Pudotuspelit 2. 0 + 1 = 1 0 2min

Latvialainen hankki sopimuksen try-outin kautta, mutta ei oikein missään vaiheessa löytänyt paikkaansa joukkueessa. On isokokoinen ja todella taitava luistelija, mutta teki liikaa virheitä ja oli hajuton ja mauton. Paransi hiukan otteitaan, kun siirrettiin sentteristä laitahyökkääjäksi. Jatko auki.

Miikka Männikkö

Runkosarja 46. 9 + 13 = 22 +3 57min

Pudotuspelit 1. 0 + 0 = 0 -1 0min

Väkkärämäinen hyökkääjä teki paljon töitä, mutta tarvitsi liikaa tekopaikkoja yhtä tehtyä maalia kohden. Ensisijaisesti kahden ensimmäisen ketjun hyökkääjälle 22 tehopistettä ovat pettymys. Osoitti sisukkuuttaan pelaamalla murtuneella nenällä ja palaamalla leikkauksen jälkeen lähes välittömästi takaisin kokoonpanoon. Kahden kauden Kerho-visiitin jälkeen palaa Tampereelle Tapparan paitaan kaksivuotisella sopimuksella.

Jaakko Turtiainen


Runkosarja 39. 4 + 5 = 9 -3 28min

Pudotuspelit 2. 0 +1 = 1 -1 0min

Periksiantamaton hyökkääjä pelasi hienon kauden nelosketjussa. Taklasi kovaa ja näytti merkkejä myös pelillisestä osaamisestaan. Kuului nuorten MM-joukkueeseen, mutta raskas kisareissu verotti hieman nuoren pelaajan voimia ja palautuminen takaisin liigapeleihin vei tovin. Kerhon miehiä seuraavat kaksi kautta.

Juuso HonkaRunkosarja 28. 4 + 0 = 4 -9 8min

Pudotuspelit 2. 1 + 1 = 2 -1 0min

Kerhon suurimpia yllättäjiä. Todella rohkeaa pelaamista ja oli loppukaudesta ja pudotuspeleissä joukkueensa paras hyökkääjä. Muodosti yhdessä Jaakko Turtiaisen kanssa energisen parivaljakon nelosketjussa. Teki kahden vuoden jatkosopimuksen ja omaa kaikki mahdollisuudet kehittyä ylimpien ketjujen pelaajaksi.

Ville ViitaluomaRunkosarja 55. 11 + 34 = 45 +7 22min

Pudotuspelit 2. 0 + 2 = 2 -4 2min

Joukkueen kiekollinen sielu ja itseoikeutettu ykkössentteri. Kantoi kultaista kypärää läpi kauden ja uurasti yli- ja alivoimilla. Ei kuitenkaan pystynyt johdattamaan joukkuettaan pidemmälle pudotuspeleihin vaan kutistui rivimieheksi. Jatkaa uraansa Ruotsissa Luulajassa kaksivuotisella sopimuksella.

Scott Barney

Runkosarja 12. 5 + 1 = 6 -5 20min

Pudotuspelit 2. 0 + 0 = 0 -2 2min

Aloitti kautensa SaiPassa, mutta törttöili itselleen potkut. Kulkeutui lopulta Tsekin Extraliigan kautta Kerhon haaviin. Sopeutuminen joukkueeseen ja pelitapaan vei aikansa, eikä isokokoinen kanadalainen pystynyt vastaamaan kohtuuttoman suuriksi kasvaneisiin odotuksiin. Loppukaudesta turhautui itsekin, joka näkyi hölmöinä jäähyinä. Jatkaa HPK:ssa myös ensi kaudella ja tulee olemaan taas SaiPasta tuttu kova luu.


Tämä oli tuttu näky Kerhon peleissä. Juuso Puustinen napautti kaudella 26 osumaa.

Janne KolehmainenRunkosarja 58. 12 + 9 = 21 +2 60min

Pudotuspelit 2. 0 + 0 = 0 -1 2min

Yksi liigan parhaimpia taklaajia ja takuuvarma duunari illasta toiseen. Tekee pyyteetöntä työtä ja oli suuri osa HPK:n murhaavan kovaa alivoimaa. Tehtaili haalarihommien ohessa uuden piste-ennätyksensä ja jatkaa Kerho-fanien riemuksi ritaripaidassa myös ensi kaudella.

Joona Karevaara

Runkosarja 51. 5 + 7 = 12 -1 8min

Pudotuspelit 1. 0 + 0 = 0 -2 0min

Aloitti kautensa väkevästi, mutta hyytyi sitten lähes totaalisesti. Teki viimeisimmän maalinsa joulukuun alussa, eikä maalintekijäksi profiloituneelle hyökkääjälle löydetty sen jälkeen roolia, vaikka valmennus itsepintaisesti peluuttikin miestä. Ei ole onnistunut lyömään itseään läpi Kerhossa ja tulevaisuus onkin täysin auki.

Juuso PuustinenRunkosarja 59. 26 + 12 = 38 +5 46min

Pudotuspelit 2. 1 + 0 = 1 -4 4min

Tuli Espoosta läpimurtokausi mielessään ja sen hän todellakin teki. Ylivoimaisesti Kerhon paras maalintekijä ja pääsi esityksillään korkkaamaan myös maajoukkuepelien portit. Uhkui pelistä ja vaihdosta toiseen itseluottamusta ja omaa tärkeän kyvyn vainuta maalintekopaikat. Laukaus SM-liigan terävintä kärkeä. Sopimus kattaa ensi kauden.

Arsi PiispanenRunkosarja 41. 5 + 14 = 19 -3 18min

Ei pelannut pudotuspeleissä.

Kukaan ei olisi kauden alla uskonut, että Piispasesta tulisi yksi HPK:n tärkeimmistä pelaajista. Niin kuitenkin kävi ja pitkänhuiskea hyökkääjä esitti uransa parasta kiekkoa tehden uuden piste-ennätyksensäkin, kunnes vakava pernan repeäminen päätti kauden. Oli pehmeiden käsiensä ansiosta hyvä ylivoiman pyörittäjä ja pelasi myös alivoimilla erittäin järkevästi. Kirjoitti tammikuussa kahden vuoden jatkosopimuksen.

Tuukka Pulliainen


Runkosarja 50. 3 + 14 = 17 +5 16min

Pudotuspelit 2. 0 + 0 = 0 -1 6min

Mestiksen pisterohmu joutui omaksumaan Kerhossa hieman puolustavamman roolin, mutta teki siitä huolimatta kohtuulliset tehot. Järkevä ja lahjakas keskushyökkääjä, mutta pelaa ajoittain turhan flegmaattisesti. Epäonnen soturin rooli lankesi pudotuspeleissä, kun teki liian monta ratkaisevaa virhettä. Teki tammikuussa yhden vuoden jatkosopimuksen, joka sisältää option myös kaudesta 2012-2013.

Niko Nieminen


Runkosarja 44. 11 + 9 = 20 +9 18min

Pudotuspelit 2. 0 + 0 = 0 -2 2min

Vahva työjuhta pelasi suurimman osan kautta ykkösketjussa tehden tilaa Viitaluomalle ja Puustiselle ja hakaten samalla maalin edestä kiekkoja verkkoon. Mursi tammikuussa leukaluunsa ja palasi tositoimiin aivan runkosarjan lopun kynnyksellä. Potentiaalia paukuttaa runkosarjassa yli parikymmentä maalia. Solmi kauden päätyttyä vuoden jatkosopimuksen.

Kaspars Saulietis

Runkosarja 56. 4 + 15 = 19 -3 96min

Pudotuspelit 2. 0 + 0 = 0 +1 0min

Hämmentävä pelaaja. Kiistatta taitava ja hyvin laukova, mutta samalla keskittyy aivan vääriin asioihin, kuten jäähyjen kalasteluun ja hölmöihin kostotoimenpiteisiin. Ikinä ei tiennyt mitä tuleman pitää, kun latvialainen hyppäsi kaukaloon, mutta antoi kuitenkin aina kaikkensa. Teki vain neljä maalia koko kaudella. Jatko auki.

Joonas Nättinen


Runkosarja 10. 0 + 2 = 2 0 6min

Pudotuspelit 1. 0 +1 = 1 +1 0min

Tuli siirtorajan viime hetkillä Bluesista loppukauden kattavalla vuokrasopimuksella. Isokokoinen hyökkääjä väläytteli kiekollista osaamistaan ja myös taklaustaitojaan. Tulevaisuuden nimiä. Jatko auki, mutta Kerhon tiedetään olevan halukas näkemään Nättinen ritaripaidassa myös tulevilla kausilla.

Matias Loppi

Runkosarja 9. 0 + 2 = 2 0 4min

Ei pelannut pudotuspeleissä.

Tuli Nättisen tavoin paikkaamaan Kerhon loukkaantumissumaa ja miestä kaavailtiin ensisijaisesti kakkosketjun sentteriksi. Oli paikkansa arvoinen kahden pelin ajan, jonka jälkeen vajosi täysin surffailun maailmaan, eikä loppujen lopuksi mahtunut enää edes kokoonpanoon. Täysin turha hankinta. Jatkaa uraansa Lahden Pelicansissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös