Mielipide

Keränen pelastaa Ilveksen välittömästi

LIIGA / Kolumni
Pitkien sopimusneuvottelujen jälkeen Michael Keränen on viimein Ilveksen mies. Keräsestä on suuri apu Ilvekselle heti. Nyt Ilveksessä on aika laittaa isompi vaihde silmään.

Alkukausi Jokereissa oli Michael Keräselle vaikea. Taituri takoi vain seitsemän pistettä 25 otteluun. Peli ei luistanut, ja monen mielestä Keränen oli otteluissa aivan ulkona.

Kautta voisi jatkaa jossain muualla kuin Ilveksessä helpommista lähtökohdista. Tällä hetkellä Keräsestä odotetaan messiasta, joka kääntää tupsukorvien kelkan. Viimeisestä kymmenestä pelistä Ilves on onnistunut ottamaan vain kymmenen pistettä.

Keräsen häikäisevät taidot ovat toki edelleen tallella. Karri Kiven tehtäväksi jää kaivaa ne esiin.

Vaikka Keräsestä ei kaukalossa heti olisikaan ratkaisijaksi, hänen arvonsa Ilvekselle kaikessa muussa on jo nyt valtava. Keränen on ensimmäinen hankinta, joka täyttää markkinoinnissa Sami Sandellin jättämät suuret saappaat. Keränen on sen tason paluumuuttaja, josta Ilveksessä normaalisti vain haaveillaan.

Keränen on myös fanien suuri suosikki. Kannattajat muistavat Keräsen näyttävistä maaleista ja hienoista rankkareista. Ennen kaikkea Keränen on ilvesläisille juuri se nälkäinen ratkaisija, jonka merkitys joukkueelle on suuri. Siitä kertoo jo pudotuspeleihin pääsyn kariutuminen kolme vuotta sitten, kun Keränen loukkaantui keväällä pelissä Jokereita vastaan.

Ensi viikolla järjestettävä Ulkojäät koki eilen kovan kolauksen, sillä suuri tukku tähtiä tuikkii Sorsapuiston kaukalon sijaan ulkomailla aikuisten ja nuorten maajoukkueissa. Muun muassa Ilves-kasvatti Roope Hintz, Otto Koivula, Jani Lajunen ja Henrik Haapala jättävät maajoukkuekutsun vuoksi pelit ulkojäillä väliin.

Keräsen sopimusuutinen tuli oikeaan paikkaan. Pelkästään Keränen kiinnostaa niin paljon, että hänen takiaan ostetaan lippuja Sorsapuistoon.

Ilveksen toimistolta Keräsen nappaaminen haaviin oli iso hauiksen näyttö. Ilveksen optio Keräseen ensi kaudesta on iso asia.

Toivottavasti Ilveksen toimistolla on jo uusi vaihde silmässä, ja tilauksessa kaikkia mahdollisia fanituotteita Keränen-erikoispainoksena.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös