TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Keränen matkalla ennätykseen – edessä historiallisen nopeat potkut Jokereista?

KHL / Kolumni
Michael Keränen on ajautunut Jokereissa sivuraiteelle jo kahden ottelun jälkeen. Toistaiseksi hyökkääjä on lähinnä vaikeuttanut ketjukavereidensa peliä - ja ratkaissut yhden ottelun vastustajalle.

Harjoituskauden ja kahden ensimmäisen ottelun perusteella Jokereiden joukkue on hyvässä tasapainossa. Joukkue puolustaa kurinalaisemmin kuin edellisillä kausilla, ja viisikot pelaavat laadukasta yhteistyöhön perustuvaa jääkiekkoa. Tasaisessa miehistössä on Chay Genowayn johdolla monta onnistujaa.

Selvimmin joukkueesta on kuitenkin erottunut taitohyökkääjä Michael Keränen, tosin negatiivisessa merkityksessä. Kahden AHL-kauden jälkeen Jokereihin siirtynyt hyökkääjä on ollut koviin odotuksiin nähden suuri pettymys.

"TAMPERELAISLÄHTÖINEN HYÖKKÄÄJÄ JÄÄ USEIN MIETTIMÄÄN, KUN MUUT JO SUORITTAVAT."

Keräsen ongelmat alkoivat jo heti harjoitusotteluissa. Taitelijasieluinen pelaaja oli kaikissa pelaamissaan otteluissa joukkueensa heikoin lenkki.

Peleissä Keränen ei juuri kiekkoon koskenut, sillä hyökkääjä oli käytännössä jatkuvasti pelin ulkopuolella. Tunnetusti piilossa olevalle pelaajalle ei voi kiekkoa syöttää.

Kun mies puolestaan koski kiekkoon, ratkaisut viipyivät tai olivat puolivillaisia.

Keränen on saanut mahdollisuuden useassa eri ketjukoostumuksessa. Tulokset ovat kuitenkin olleet samanlaisia: ketjukavereiden peli on mennyt huonompaan suuntaan, kun kaksi hyökkääjää on joutunut luomaan peliä keskenään.

Suurin syy Keräsen ongelmiin on se, että mies on toistuvasti tilanteista myöhässä.

Luistelunopeudesta asia ei jää kiinni, sillä samaan aikaan raskastekoiset Marko Anttila ja Masi Marjamäki pystyvät pelaamaan Jukka Jalosen vaativan pelisuunnitelman mukaisesti. Keräsen nopeus ja taidot olisivat KHL-kiekkoon täysin riittäviä. 

Keränen ei tällä hetkellä tunnista tilanteita: milloin pidetään kiekkoa, milloin luovutaan kiekosta ja milloin hyökätään nopeasti. Tamperelaislähtöinen hyökkääjä jää usein miettimään, kun muut jo suorittavat. Ratkaisut eivät tule selkäytimestä.

Yksi selittävä tekijä voi olla se, että leveä kaukalo luo Keräselle illuusion liiallisesta tilasta ja ajasta.

Räikein esimerkki ongelmista nähtiin torstaina, kun alimpana pelaajana ollut Keränen menetti kiekon pelin viimeisellä minuutilla Jokereiden hyökkäysalueella. Tilanteessa oli kaikki aika ja mahdollisuus luopua kiekosta, tai tehdä käytännössä mitä tahansa.

Lopulta jokerihyökkääjä ei tehnyt yhtään mitään, ja HK Sotšin Andre Petersson ratkaisi ottelun läpiajostaan. Läpiajon aikana Keräsen selkä suoristui huolestuttavalla tavalla.

Vaatimustaso Jokereissa on noussut, sillä Jukka Jalonen vaatii viisikkopeliltä paljon. Vapaamatkustajille ei ole tilaa. Pelifilosofiaan kuuluu, että viisikko hyökkää ja puolustaa yhtenäisesti viidellä miehellä.

Keränen ei pysty toteuttamaan kumpaakaan, sillä hyökkääjä ei ehdi toteuttaa pelisuunnitelmaa.

Ilman yhtenäistä viisikkopuolustamista KHL:ssä on mahdoton pärjätä. Tällä hetkellä Keränen luistaa Jokereiden pelisuunnitelmasta niin paljon, että luvassa on todennäköinen katsomokomennus. Ja katsomosta itseluottamusta ja rentoutta on vaikea löytää.

On jopa mahdollista, että Keränen ei pelaa Jokereissa enää peliäkään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös