Mielipide

Kenttäpelaajien kevättodistukset

MESTIS / Kolumni
Jatkoajan Vantaa-toimitus antoi Kiekko-Vantaan pelaajille arvosanat asteikolla 1-5. Arvostelussa on otettu huomioon pelaajiin kohdistuneet ennakko-odotukset.

Puolustajat

# 2 Rami Hovinen

Tuli kesken kauden HIFK:n junioreista. Hoiti puolustustehtävänsä jykevästi ja ennen kaikkea siististi. Puolustajakolossille tuomittiin ainoastaan kolme jäähyä.

# 4 Tero Konttinen

Nousi Kuoppalan ja Jalasvaaran lähdön jälkeen suurehkoon kiekolliseen rooliin. Pelasi ajoittain jopa hyökkääjänä, eikä todellakaan huonosti.

# 5 Marko From

Kannattajien suosikkipelaaja aloitti kauden vaisusti, mutta paransi loppua kohden. Keväällä oli jo selkeä puolustuksen liideri. Ei kautta ilman maalia.

# 7 Jukka Hakkarainen

Loukkaantumisen vuoksi pelasi runkosarjassa vain 12 ottelua, mutta keräsi niissä peräti 8 tehopistettä. Terveenä olleessaan paljon annettavaa joukkueelle.

# 16 Jani Södö

Oli usein näkymätön, mutta hoiti puolustustehtävät mallikkaasti. Myös hyökkäyspäässä löytyi jo viime kaudella kaivattuja tehoja.

# 29 Timo Ahonen

Pelaamaan päästyään esitti odotuksia vaisumpia otteita.

# 40 Jussi Erkkilä

Aloitti kauden kovalla itseluottamuksella ja sai ansaitsemaansa vastuuta. Loukkaantumisen jälkeen taso hieman putosi, mutta edelliseen kauteen verrattuna pelasi lähes sensaatiomaisesti.

Hyökkääjät

# 10 Petri Pitkäjärvi

KiVa-ikoni pelasi jälleen tasapaksun kauden. Sai paljon vastuuta pelaten vastustajan parasta ketjua vastaan. Läpiajojen viimeistelyssä parantamisen varaa.

# 11 Henri Nuutinen

Hyvä aloittaja yllätti monet positiivisesti tekemällä lähes tuplasti enemmän pisteitä kuin edellisellä kaudella Suomi-sarjassa. Otti liikaa tyhmiä jäähyjä.

# 12 Juha Koivisto

Edellisestä kaudesta suurin harppauksin eteenpäin. Ei enää kuluttanut penkkiä, vaan sai vastuuta tärkeillä hetkillä. Vikkeläkinttuinen laituri aiheutti vastustajille paljon jäähyjä. Pelasi kaikki ottelut.

# 14 Petteri Linnonmaa

Joukkueen kippari pystyi jälleen 10 maalin kauteen. Pitkäjärven rinnalla kovaa raatamista illasta toiseen.

# 15 Tommi Oksa

Liigakokemusta omaava Oksa teki paljon töitä, mutta tehotilastossa raataminen ei tullut esiin. Kävi kauden aikana pelaamassa myös Jokereissa.

# 17 Arne Köhler

Teki paljon töitä, mutta maalinteko oli vaikeaa. Hyvällä liikkeellä varustettu isokokoinen hyökkääjä pystyi parhaimmillaan aiheuttamaan hämmennystä vastustajan leirissä – aiheutti sitä tosin myös omalle joukkueelle hankkimalla suihkukomennuksia.

# 18 Pasi Kangas

Konkarilta odotettiin paljon, mutta juuri mitään ei saatu. Ajoittain ajatus oli niin hukassa, että unohti vaihtoaitioon sekä puolet varusteistaan että itsensä.

# 19 Tuomas Tikkanen

Oli läpi koko kauden melko suuressa vastuussa joukkueen pistetehtailusta, ja pitikin käytännössä katsoen koko kauden joukkueen parhaan pistemiehen sinistä kypärää.

# 21 Erik Eronen

Otti ensimmäiset askeleensa miesten peleihin. Vähälle peliajalle jäänyt hyökkääjä väläytteli silloin tällöin taitojaan.

# 36 Janne Lehtinen

Palasi Vantaalle siirtorajan kynnyksellä, ja nousi välittömästi avainrooliin Tikkasen ja Makkosen sentterinä. Monikäyttöinen pelaaja. Ainut miinus siitä, että aloitti kautensa Haukoissa.

# 39 Marco Poulsen

Odotukset olivat todella korkealla, mutta konkari ei pystynyt loukkaantumisten runtelemalla kaudella nousemaan omalle tasolleen. Ei vieläkään istu pelisilmänsä päällä.

# 55 Jussi-Mikko Makkonen

Ahkera laukoja oli joukkueen paras maalintekijä. Ajoittain pimennossa, mutta iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Koiviston ohella ainut, joka pelasi kaikki ottelut.

# 70 Arto Väisänen

Karhu-Kissojen juniorien tehomies tuli kesken kauden Vantaalle. Olisi kaivannut rinnalleen Kangasta vikkeläkinttuisempia kavereita. Paljon potentiaalia.

Myös he edustivat Kiekko-Vantaata kaudella 2005-06

Esa Kivistö

Lainahyökkääjä kävi näyttämässä 13 ottelun ajan taitojaan ennen kuin palasi Jokereihin.

Ismo Kuoppala

Siirtorajan kynnyksellä sai ansaitsemansa siirron SM-liigaan, kun Espoon Blues kaappasi miehen itselleen. Ennen siirtoaan oli joukkueen selvä ykköspuolustaja.

Roni Andersson

Ei tuntunut sopeutuvan joukkueeseen. Salamoiden kautta takaisin Jokereihin.

Janne Jalasvaara

Teki Vantaalle kaksi visiittiä. Ensimmäinen vierailu oli mitäänsanomaton, mutta toisella reissulla pelasi niin hyvin, että Blues halusi miehen takaisin, vaikkei pystynyt tarjoamaan tälle edes peliaikaa.

Sami Kautto

Aloitti kauden Vantaalla, mutta HIFK halusi miehen takaisin "liigaympyröihin".

Ville Mäntymaa

Tappara-laina kävi kolmen ottelun ajan esittelemässä taitojaan.

Jesse Uronen

Jokerijunnu osoitti taitonsa, mutta laina kattoi vain neljä ottelua.

Samu Isosalo

Pahoista loukkaantumista kärsinyt hyökkääjä teki Vantaan paidassa comebackin kaukaloihin. Siirtyi joulutauolla TuToon pelattuaan Vantaalla vain kuusi ottelua.

Tommi Lipasti

A-juniori.

Niko Mäntylä

Vietti aikaa armeijassa ja pelasi pääasiassa A-junnuissa.

Janne Oinonen

A-juniori.

Tuomas Ilola

Aloitti kautensa Vantaalla, mutta jäätyään todella vähäiselle peliajalle siirtyi Haukkoihin. Päätti kautensa lopulta KooKoossa.

Mikko Kaartinen

A-juniori.

Pasi Matikka

A-juniori.

Mikko Palotie

A-juniori.

Tero Willström

TuusKin mies kävi paikkaamassa joukkueen loukkaantuneita kahden ottelun ajan.

Tomas Sinisalo

Yhden ottelun laina. Ei tehomerkintöjä.

Lasse Malo

A-juniori.

Aki Nurminen

HeKin puolustaja kävi myöskin paikkaamassa loukkaantuneita.

Heikki Laine

Lainalla HIFK:sta neljän ottelun ajan.

Timo-Pekka Römpötti

Jokereista lainattu juniori vietti aikaansa kasarmilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös