Mielipide

Kenestä vuoden 2012 ykkösvaraus?

NHL / Kolumni
Kesän 2012 NHL:n varaustilaisuuden ykkösnimestä käydään jälleen kovaa kisaa. Huhumylly pyörii tuttuun tapaan kiivaana tänäkin kesänä, ja varmuudella nimi selviää kun Edmonton Oilersin toimitusjohtaja Steve Tambellini astelee korokkeelle draftin ensimmäisenä varaajana.

Keneatä vuoden 2012 varaustilaisuuden ykkösnimi? Tuosta tittelistä kisailee tänäkin vuonna kourallinen huippulupaavia nuorukaisia.

Ennakkokaavailuissa varaustilaisuuden ykköseksi on povattu OHL:n Sarnia Stingissä pelaavaa venäläishyökkääjä Nail Jakupovia. Jakupov sijoittui ykkössijalle kaikissa listauksissa ja hänen oletetaan menevän takuuvarmasti ensimmäisenä. Taitava Jakupov on alituinen uhka jäällä loistavan kiekollisen taitonsa ja jopa Pavel Bureen verratun nopeutensa vuoksi.

Jakupovin vanavedessä tulee hänen maanmiehensä, QMJHL:n Quebec Rempartsia edustava Mihail Grigorenko, joka pystyy hallitsemaan pelin kulkua sekä kiekollisena että kiekottomana. Grigorenkon paras valtti on hänen pelikäsityksensä ja malttinsa kiekon kanssa.

Puolustajien kärkinimi tänä kesänä on WHL:n Everett Silvertipsissä pelaava Ryan Murray, joka esiintyi myös Kanadan paidassa Helsingin MM-kisoissa toukokuussa. Pelityyliltään hyvin paljon Scott Niedermayeria muistuttava Murray on loistava luistelija, joka tekee harvoin virheitä kiekon kanssa omalla alueella. Myös hänen varmuutensa hyökkäyspäässä on huikea.

Näiden kolmen nimen takana tulee iso joukko potentiaalisia ehdokkaita, joilla on mahdollisuus yltää kolmen kärkeen. Heitä ovat muiden muassa Alex Galchenyuk, Olli Määttä, Morgan Rielly, Filip Forsberg, Teuvo Teräväinen, Cody Ceci, Mathew Dumba ja Jacob Trouba. Etenkin Teräväinen on nostanut osakkeitaan huikeasti kauden aikana ja pudotuspeleissä, eikä olisi kovinkaan suuri yllätys jos hänen nimensä huudettaisiin viiden ensimmäisen varatun joukossa. Myös Määttä on parantanut asemaansa ennakkokaavailuissa huikeasti menneiden OHL:n pudotuspelien jälkeen.

Kenet tahansa heistä sitten valitaankaan ensimmäisenä, varaajan tuskin tarvitsee lähteä pettyneenä pois korokkeelta.

» Lähetä palautetta toimitukselle