Mielipide

Kankivau!

LIIGA / Kolumni
HIFK:n puolustuksessa tehoja on löytynyt yllättävältä taholta. Lähinnä puolustuspelaamisen erikoismiehenä seuraan saapunut Markus Kankaanperä on väläytellyt useaan otteeseen hyökkäyspäädyssä.

Ennen tätä kautta Kankaanperän piste-ennätys SM-liigassa oli 16. Nuo tehot syntyivät miehen viimeisellä kaudella Jokereissa. Nyt tehopisteitä on kasassa jo 20, ja pelejä jäljellä vielä viisi.

- Eihän tuo sitä ominta alaani ole, mutta käynyt tuuri ja päässyt pelaamaan ylivoimaa, sitä kautta niitä tulee vähän väkisinkin välillä niitä pisteitä, Kankaanperä selittelee.

Kankaanperä on väläytellyt syöttötaitojaan useampaan kertaan ja ehtinyt tehdä kaudella jo läpiajomaalinkin. Tapparaa vastaan miehen hienoin suoritus oli syöttö HIFK:n 2-1-maaliin. Kankaanperä harhautti siniviivalla Tapparan pelaajan ja syötti koko viisikon läpi Matias Lopille paikan laittaa kiekko tyhjiin.

Puolustuspelaamisessa koko HIFK-puolustuksella ja Kankaanperälläkin on ollut ajoittain vaikeuksia. Omassa päässä Kankaanperälle on sattunut hieman enemmän virheitä kuin olisi odotettu. Ajoittain suoritukset ovat kuitenkin olleet erittäin hyviäkin. Niko Niemisen 1-1-tasoitusmaalissa Kankaanperällä oli paikka laittaa tilanne poikki kahdesti, mutta hän ei siihen pystynyt. Toinen erä oli HIFK:n puolustukselle jo totuttuun tapaan muutenkin hankala.

- Toinen erä oli meiltä taas vähän semmoinen. Annettiin helppoja maaleja vastustajalle. Keskialueella meneteltiin kiekkoja.

Osa oman pään virheistä selittyy suurilla peliajoilla. Kankaanperä pelaa alivoimaa, ylivoimaa ja yleensä se puolustaja, joka pelaa nelosketjun takana seitsemännen pakin parina. Suuret peliajat eivät kuitenkaan haittaa miestä itseään.

- Kyllä se mulle sopii. Ainakin itse tykkään, kun paljon pääsee peliin. Pakille se on vähän eri asia, kun pääsee pelaamaan niin pysyy pelin mukana koko ajan, ei lyö katki ja on pelin sisällä kokoajan. Ei ole ainakaan valittamista.

Tehojen asemesta Jyväskylässä kiekko-oppinsa saanut pakki tunnetaan jäähyminuuteistaan. Minuutteja on kertynyt tälläkin kaudella jo 104 ja mies on liigan kaikkien aikojen tilastossa kolmantena. Pelin päättyessä tullut kakkonen nosti Kankaanperän uudelle tasolle: minuutteja on nyt koossa tasan tuhat.

- En mä siihen yksin olisi pystynyt, välillä on tuomarit auttaneet minua. Täytyy kiittää niitäkin. Onhan se kiva, että on jossain tilastoissa korkealla, pakki naurahtaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös