JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30
Mielipide

KalPan pelaaja-arvostelut 2011–2012

LIIGA / Kolumni
Kuopiolaisryhmässä pelasi kuluneella kaudella paljon tasaisia suorittajia. Pahoja pettymyksiä yksilötasolla toki löytyi, mutta itsensä ylittäjiä joukkueessa pelasi onneksi floppaajia enemmän.

Vaihtuvuus kuopiolaisten joukkueessa oli kauden aikana melko pientä. Vaikutukset olivat tosin sitäkin suurempia. Loistavasti kauden aloittanut Ari Ahonen myytiin Venäjälle ja tilalle tuli Mikko Koskinen.

Siirtorajan kynnyksellä joukkuetta jouduttiin vielä vahvistamaan loukkaantumisten takia, mutta kesästä asti odotettua sentterihankintaa Sairaalakadun toimistolla ei koskaan toteutettu.

Runkosarjan voittaneen KalPan taival pudotuspeleissä jäi odotettua lyhyemmäksi, joten arvioinneissa on painotettu luonnollisesti enemmän runkosarjan otteita. Pelaaja-arvioinnit on toteutettu asteikolla 1-5, joissa kriteereinä olivat onnistumiset ennakko-odotuksiin nähden ja otteet jäällä omassa roolissaan.

Maalivahdit

Juha Toivonen


Aloitti kauden todella epävarmasti, mutta sai peliaikaa Koskisen tuskaillessa kopin tarttumisen kanssa. Paransi rutiinitasoaan alkuvuodesta ja osoitti olevansa kohtalainen liigatason kakkosveska.

Mikko Koskinen

Palasi takaisin liigajäille New York Islandersin organisaatiosta. Aloitti KalPassa todella hienosti. Menetti itseluottamuksensa Moskovan maajoukkueturnauksen epäonnistumiseen ja alkoi hermoilla pian tämän jälkeen. Teki kovasti töitä päästäkseen takaisin vireeseen siinä kuitenkaan onnistumatta. Hyvän ja huonon päivän ero oli melkoinen.


Koskisen otteet olivat tapetilla.

Puolustajat

Matti Koistinen

Merkkautti mukavasti pisteitä rajallisella peliajalla, mutta oli omassa päässä jatkuvasti vaikeuksissa. Teki liian usein hätäisiä ratkaisuja, jotka eivät olleet KalPan konseptin mukaisia. Sai säännöllistä peliaikaa ainoastaan loukkaantumisten takia.

Simo-Pekka Riikola

Nuoren puolustajan kehitys ei aivan edennyt odotettuun malliin. Pelasi toisaalta suurimman osan kaudesta A-nuorissa, joten peliaika liigaringissä jäi oletettua pienemmäksi. Teki kiekollisena rohkeita ratkaisuja, pystyi yleensä edistämään peliä. Nuorten MM-kisat osoittivat potentiaalin, joko ensi vuonna tulee liigassa läpimurto?

Marko KauppinenOli KalPa-puolustuksen paras pistemies sekä runkosarjassa että puolivälierissä. Kauppisen kiekolliset suoritukset tuottivat paljon virheitä, mutta myös ison tukun onnistumisia. Plusmiinus-tilaston +24 puoltaa tätä näkemystä. Paransi kauden mittaan ja oli joukkueen tärkeimpiä pelaajia loppukaudesta.

Adam Masuhr


Pisteitä ei enää ropise entiseen malliin, mutta on edelleen tärkeä palanen KalPan puolustuksessa. Jämäkkää oman pään pelaamista, sortuu tosin välillä turhaan näpertelyyn kiekon kanssa kun vastustaja antaa painetta. Ylivoimalla edelleen käyttökelpoinen mies painavan laukauksen ansiosta. Kärsi pienistä loukkaantumisista, eikä kyennyt pelaamaan pudotuspeleissä kuin yhden pelin.

Mikko KukkonenHenkilökohtainen piste-ennätys triplaantui edelliskaudesta. 15 tehopinnaa ei ole lainkaan huono suoritus peruspakkien peruspakilta. Kohtalaisen varmoja otteita läpi kauden, eikä suurempia virheitä tullut.

Ryan Glenn


Saapui tammikuun lopussa Ilveksestä paikkaamaan loukkaantumisten kolhimaa puolustusta. Ei jättänyt itsestään ainakaan harmaata kuvaa. Viiletti välillä hyökkäyksen kärjessä, taklasi painavasti, tiputti hanskat ja teki isojen virheiden lisäksi mukavat tehot.

Jussi TimonenEi kautta ilman loukkaantumista. Tällä kertaa väliin jäi ”ainoastaan” 10 runkosarjaottelua. Ei mässäile pisteillä, mutta on joukkueelleen tuki ja turva omassa päässä. Räikeät virheet ovat viime vuosina vähentyneet merkittävästi, sillä nuorempi Timonen ymmärtää paremmin pelata omilla vahvuuksillaan. Runkosarjan +15 on tästä komea osoitus.


Kukkonen pelasi hyvän kauden.

Henri Laurila


Loukkaantui vuodenvaihteessa ja oli telakalla maaliskuuhun saakka. Ehti paukutella kuitenkin hyvät tehot runkosarjassa. Nousi edelliskauden koirankopista puolustuksen vakiomieheksi. Siirtyy ensi kaudeksi Bluesin riveihin.

Ryan LannonKylläpä olisi ollut jenkistä apua pudotuspeleissä. Polvivamma vuodenvaihteessa pilasi koko loppukauden, joten Lannonin hyvä kausi jäi pahasti kesken. Toi alakertaan kovuutta ja voimaa – juuri niitä elementtejä, joita puolivälierissä joukkue olisi kaivannut. Todellinen joukkuepelaaja, jonka jatko KalPassa on vielä auki. Tarjouksia satelee varmasti muualtakin.

Hyökkääjät

Tommi Miettinen

Kausi oli kokeneelle sotaratsulle paha pettymys. Tehoja ei syntynyt ja liike oli kankeaa läpi kauden. Tuhosiko viimekeväinen polvivamma kauteen valmistautumisen? Kaivoi useita tärkeitä aloituksia joukkueelleen otteluiden loppuminuuteilla, mutta pelillinen anti jäi valitettavan vaisuksi. Oli kuitenkin pudotuspeleissä yksi joukkueensa parhaita.

Ossi Saarinen

Osoitti olevansa hyvin kalpamainen hankinta. Liikkui hyvin, pörräsi kulmissa ja toi energiaa neloskenttään, mutta ei päässyt muuntamaan tekemistään konkreettiseen muotoon.

Jasse IkonenTahkosi valtaosan kaudesta neloskentässä. Hyvää työtä molempiin suuntiin ja oli varsinkin alivoimatilanteissa valmennuksen luottomies. Oli hyvässä maalivireessä runkosarjan lopussa. Hävisi kuitenkin kuvasta pudotuspeleissä.

Joonas RiekkinenRaatoi joukkueen eteen niin hyökkääjänä kuin puolustajana. Kullanarvoinen mies valmennukselle, sillä pystyy vaihtamaan pelipaikkaa melko vaivattomasti kesken ottelun. Tuplasi piste-ennätyksensä edelliskaudesta. 23 pistettä puolustavassa roolissa ei ole ollenkaan hullumpi suoritus.

Iiro Pakarinen

Ryminälaiturilta odotettiin läpimurtoa, mutta kausi jäi kokonaisuutena vaisuksi. Yksi joukkueen fyysisimpiä pelaajia, mutta pisteitä odotettiin paljon enemmän. Maisemanvaihdos tekee monesti pelaajalle ihmeitä, joten siirto IFK:n riveihin on varmasti hyvä ratkaisu kaikille osapuolille.

Tuomas KiiskinenJoukkueen toiseksi paras pistemies. + 25 kertoo myös onnistuneesta puolustuspelaamisesta. Säästyi tällä kertaa ilman loukkaantumisia ja pelasi koko kauden takuuvarmalla tyylillään. Lähes seuralegendaksi jo nuorella iällä noussut Kiiskinen hyvästelee Kuopion ja siirtynee tulevaksi kaudeksi Elitserieniin. Kevään hyvät otteet palkittiin kutsulla MM-kisajoukkueeseen.

Kalle Kerman

Loukkaantumiset sotkivat kokeneen laitahyökkääjän kauden. Ei päässyt ollenkaan siihen vireeseen mitä maalintekijältä vaaditaan. Joutui välillä jopa terveenä katsomon puolelle. Yksittäiset väläytykset eivät enää kantaneet seuraavaan otteluun.


Kiiskinen jättää KalPan, mutta kausi jatkuu vielä MM-kotikisoissa.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Matti Kuparinen


Porilainen on malliesimerkki siitä, kuinka maisemanvaihdos tekee pelaajalle hyvää. Lunasti huikean alkukautensa ansiosta paikkansa ykkössentterinä. Hiipui kuitenkin pahasti vuodenvaihteen jälkeen ja loppukaudesta oli kaukana parhaasta tasostaan. Väsyttikö Moskovassa pelattu maajoukkueturnaus pelurin? Teki viimeisimmän maalinsa tammikuun 10. päivä!

Sakari SalminenKauden ensimmäiset viikot menivät kiikareilla, mutta pelasi lopulta tasaisen kauden. Joukkueen paras pistemies sekä runkosarjassa että puolivälierissä. Ura KalPassa jatkuu.

Sami Kapanen


Seurapomo palasi kaukaloon, mutta kausi meni pilalle sitkeiden vaivojen takia. Toi johtajuutta jäälle ja koppiin. Edelleen kovan luokan pelimies kokemuksensa ja hyvän fysiikan ansiosta. Tuskin malttaa vielä lopettaa pelaajauraansa.

Jukka Hentunen


Kausi alkoi kankeasti, mutta paransi rutkasti kevättä kohti. Hurja laukaus on edelleen yksi liigan vaarallisimpia. Liike heikentynyt entisestään, mutta osaa haistella maalipaikat pelisilmänsä ansiosta. Vieläkö ura jatkuu?

Jaakko Rissanen

Varovaisissa toiveissa Rissasen odotettiin kamppailevan joukkueen kärkisentterin paikoista. Istutettiin alkukaudesta Kapasen ja Hentusen väliin, mutta arkaili selvästi kokeneiden konnien välissä. Vaisun kauden aikana väläytykset jäivät vähiin.

Tommi Jokinen

Mailataiturin läpimurto kasvattajaseurassa jäi näkemättä. Välillä katsomossa, välillä ykkösketjussa, suurimmaksi osaksi tahkosi alemmissa ketjuissa. Sopimusta ei jatkettu, mutta ura saattaa hyvinkin lähteä nousuun uudessa joukkueessa.

Jyri Junnila


Moni ihmetteli Junnilan hankintaa joukkueeseen. Osoitti epäilijöille heti alkukaudesta arvonsa. Pörräsi tuttuun tyyliin neloskentässä ja oli luottomies alivoimalla. Pisteetkään eivät ole lainkaan hassummat peliaika huomioiden.

Ei arviointia

Ari Ahonen

Haihtuivatko KalPan mestaruusmahdollisuudet Ahosen myyntiin Venäjälle? Jokainen muodostanee tästä omat johtopäätöksensä. Alkukausi oli mahtava ja veskari oli usean pisteen takuumies.

Henri Ikonen ja Toni Kallela

Nuoret lupaukset pääsivät kokeilemaan liigavauhtia loukkaantumisten takia. Kumpikin on A-nuorten kantavia voimia myös ensi kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle