Mielipide

KalPan kauden päästötodistukset

LIIGA / Kolumni
Kuopiolaisten joukkueesta löytyi muutamia erinomaisen kauden pelanneita pelaajia. Vastapainoksi joukkueesta moni pelaaja alisuoritti reippaasti. Yleisesti taso oli mollivoittoinen.

Maalivahdit:

Kimmo Kapanen

Kokeneen Kapasen piti olla joukkueen johtohahmoja. Peli kulki ajoittain mainiosti, mutta viimeinen silaus puuttui. Kärsi pitkin kautta loukkaantumisista. Lähti kesken kauden avaamaan vaihtoaition luukkua Ruotsiin.

Tuomas Nissinen

Aloitti hyvin, hiipui kauden edetessä. Nousi Kapasen siirron myötä selkeäksi ykkösvahdiksi. Kaipaa otteisiin tasaisuutta. Ensi kausi näyttää uran suunnan.

Timo Lindström

Kukaan ei odottanut nuorukaiselle peliaikaa. Paikkasi Nissistä loppukaudella. Ei loistanut, muttei pettänytkään. Ei vielä tarpeeksi varma liigamaalivahdiksi.

Puolustajat:

Jermu Pisto

Kokenut puolustaja pelasi alkukauden normaalilla tasollaan. Loukkaantumiset vaivasivat jälleen Pistoa läpi kauden. Selkävamma päätti KalPan entisen kapteenin uran.

Janne Jalasvaara

Oli syksyllä aivan hukassa kentällä. Kauden edetessä oma rooli ja itseluottamus alkoivat löytyä. Loppukaudesta Jalasvaara oli joukkueen paras puolustaja. Polvivamma lopetti kauden kesken.

Kyle Peto

Oli täysi susi pelaajana ja tarkoituksena ei ole pilkata legendaarista Tappara-pelaajaa. Peto myös varmisti, että Kuopiossa tuskin nähdään kolmatta Kyle-nimistä ulkomaalaista vähään aikaan.

Aku Pekkarinen

Puolustaja kaipaa reilusti terävyyttä liikkeisiinsä. Ei yritä pelata liian monimutkaisesti. Kiekollinen peli on heikkoa. Seuraavalla kaudella peliaika tiukassa, mikäli kehitystä ei tapahdu.

Mats Hansson

Aloitti huonosti, mutta paransi peliään kauden mittaan. Hyvä liike auttoi kompensoimaan muita heikkouksia. Ei pettänyt, muttei loistanutkaan.

Matti Kuusisto

Nosti pelinsä liigatasolle. Pelasi ehjän kauden. Kuusistosta kasvoi puolustuksen selkeä johtohahmo. Pelasi eniten koko joukkueesta. Nousi valmennuksen luottomieheksi hyvillä otteillaan.

Juha Alastalo

Peli oli koko kauden aivan kadoksissa. Ei väläytellyt missään vaiheessa kiekollista osaamistaan. Pieni koko ja voimattomuus eivät ole hyvä yhtälö liigapakille. Oli täysin statisti joukkueessa.

Simo Pulkki

Iso mies ei meinannut pysyä hyökkääjien kintereillä tasakentällisin. Liikkeessä on reippaasti petrattavaa. Toi KalPan joukkueeseen kaivattua fyysisyyttä.

Mikko Purontakanen

Keräsi kohtalaiset tehot, mutta pelasi pääosin surkeasti. Antoi käsittämättömiä harhasyöttöjä koko kauden ajan. Väsyi ottelujen edetessä ja istuikin paljon pelien lopussa jäähyaitiossa.

Hyökkääjät:

Eetu Qvist

Aloitti kauden huonosti. Paransi peliään kauden loppua kohti. Juniorivuosien pistetehtailijasta yritettiin tehdä puolustavaa keskushyökkääjää. Ei täysin sisäistänyt rooliaan.

Ville Hämäläinen

Dieselmäinen keskushyökkääjä, joka pelasi 3-ketjun keskellä. Ei loistanut, muttei juuri pettänytkään. Kaipaa lisää liikettä, jotta pärjäisi liigassa.

Timo Koskela

Laitahyökkääjä oli KalPan ylivoimapelin aivot. Merkkautti komeat 41 (11+30) pistettä. Pehmeys on jarruttanut murtautumista liigan eliittiin.

Jani Tuppurainen

Pelasi läpimurtokautensa liigassa. Taklaa, vääntää, laukoo ja luistelee hyvin. On nykyjääkiekkoilijan prototyyppejä. Hiipui kauden loppua kohti. Oli kauden ajan KalPan paras laitahyökkääjä.

Kasper Kenig

Laitahyökkääjä omistaa liigatason liikkeen, mutta kaikki muu mättää pahasti. Väläytteli kiekollista peliään välillä, mutta tulokset jäivät turhan laihoiksi.

Henri Huohvanainen

Taskukokoinen laitahyökkääjä, jonka vahvuudet löytyvät alivoimapelistä. Pelaa aina täysillä. Palkittiin vuoden jatkosopimuksella. Huohvainen on ainut todellinen roolipelaaja KalPan hyökkääjistä.

Sami Salonen

Oli aivan kuutamolla. Surkeassa fyysisessä kunnossa ollut keskushyökkääjä epäonnistui kauden aikana kaikessa mahdollisessa. Joutui fanien hampaisiin. Lähti kesken kauden Tanskan liigaan.Tuomas Kiiskinen

Erittäin taitava laitahyökkääjä on läpimurron kynnyksellä. Kiiskinen nousi kauden mittaan päävalmentaja Pekka Virran luottopelaajaksi. Seuraavalla kaudella Kiiskiseltä odotetaan enemmän maaleja.

Martin Sonnenberg

KalPan kauden paras pelaaja. Näytti, että oli oikea henkilö KalPan kapteeniksi. Heittäytyi kiekkojen eteen, teki maskia maalilla ja kauhoi aloitusvoittoja. Pelasi niin hyvin, että KalPalla ei riittänyt resurssit jatkosopimukseen.

Matt Davidson

Isokokoinen laitahyökkääjä omistaa hyvän laukauksen. Ei onnistunut hyvistä ketjukavereista huolimatta. Ulkomaalaisvahvistukselta odotettiin suurempaa roolia.

Aatu Hämäläinen

Nostettiin kesken kauden A-junioreista SM-liigaan. Fysiikka ei ole vielä liigatasoa. Tulee olemaan tulevaisuudessa liigajoukkueen runkopelaajia.

Sami Kaartinen

Kärsi monen pelaajan tavoin loukkaantumisista. Yritti esimerkillisesti, mutta ei saanut tarpeeksi tehoja.

Tapio Ahtonen

Sai erittäin vähän peliaikaa. Loukkaantuminen pilasi koko kauden. Ei käyttöä SM-liigassa.

Jarkko Kauvosaari

Monipuolinen hyökkääjä oli kauden positiivisimpia yllätyksiä. Tuli kesken kauden Lukosta ja nousi nopeasti 2-ketjun keskushyökkääjäksi. Muodosti Kiiskisen ja Tuppuraisen kanssa ehjän kokonaisuuden.

Simo Vidgren

Parin kauden takainen SM-liigan vuoden tulokas oli täysin tuuliajolla. Liike ei riittänyt ja itseluottamus kadoksissa. Jäi vähälle peliajalle.

Tomas Kurka

Palasi suuren kohun saattelemana Kuopioon. Oli vain varjo entisestään. Itseluottamus oli aivan kadoksissa. Floppasi todella pahasti. Kari Eloranta onnistui ”rikkomaan” edellisen kauden tehohyökkääjän kesän aikana Ilveksessä. Myytiin kesken kauden Ruotsiin.

Myös mukana olivat

Lisäksi KalPan paidassa kauden aikana esiintyivät: Jarkko Malinen, Ville Eskelinen, Tomas Sinisalo, Marko Ahosilta, Tommi Jokinen, Olli-Pekka Komulainen, Mikko Kukkonen, Markus Nordlund, Tomi Tuomainen, Petri Partanen, Joonas Riekkinen, Juha Virtanen, Tuomas Nikoskelainen ja Eero Väre.

» Lähetä palautetta toimitukselle