Mielipide

Kaksi suomalaista tarvitsee osoitteenmuutoksen NHL:n siirtotakarajalla

NHL / Kolumni
Suomalaispelaajien osuus siirtotakarajan huhuista on ollut pieni. Dallasin suomalaismaalivahdit sekä Sami Vatanen ovat olleet jo pitkään kaikenlaisissa huhuissa, mutta eniten siirtoa kaipaavat kaksi NHL-pelien ulkopuolelle ajautunutta suomalaispuolustajaa.

Ketkä suomalaiset kaipaavat eniten osoitteenmuutosta NHL:n siirtotakarajalla 2017? He ovat Ville Pokka ja Jyrki Jokipakka.

Aivan niin, näillä näkymin siirtotakarajalla ei suuria suomalaiskauppoja tehdä. Valtteri Filppulan sopimus on tiukka kaupattavaksi. Kyseinen sopimus lohkaisisi heti yhden suojattavan paikan tulevan omistajan miehistöstä ensi kesän laajennusvaraustilaisuudessa.

Näyttää siltä, että Jokipakka ei missään nimessä Flamesissa kesän jälkeen jatka.

Dallasin suomalaiskaksikko (Kari Lehtonen ja Antti Niemi) maalilla kaipaa muutosta, mutta sellaista tuskin on odotettavissa ainakaan ennen kesää.

Tällä hetkellä NHL:ssä ei todennäköisesti yhtään joukkuetta, joka haluaisi Lehtosen tai Niemen ykkösmaalivahdikseen − oli heidän otteissaan sitten miten paljon koko joukkueen epäonnistunutta puolustamista tahansa.

Myös Sami Vatanen jää todennäköisesti jatkossakin Ducksiin. Isolla diilillä pelaava Vatanen on liian taitava pala seuralle menetettäväksi.

Kaksi eniten siirtoa kaipaavaa pelaajaa ovat Chicago Blackhawksin Ville Pokka ja Calgary Flamesin Jyrki Jokipakka

Pokan tilanne on kaksikosta nihkeämpi. Ennen viime kauden alkua loukkaantunut Pokka tuli aikanaan keskeisenä palana Nick Leddy -kauppaa Blackhawksiin, mutta tällä hetkellä hänen arvonsa on luisumaan päin.

Suomalaispuolustaja ei ole päässyt loukkaantumisensa jälkeen täyteen vauhtiin kaukaloissa. Ne pelit, joissa Pokka on pelannut, ovat sujuneen ailahtelevasti. Pokan ruma tehotilastolukema ei ole auttanut asiaa.

Hänen ohitseen ovat marssijärjestyksessä menneet Gustav Forsling sekä jo tovin NHL:n puolella pelannut Trevor van Riemsdyk. Joukkueen ykkösparien takana peliaikaa havittelevat lisäksi Michal Kempny, Viktor Svedberg ja Erik Gustafsson. Tie tuntuu olevan tukossa.

Toinen keskiössä oleva pelaaja on Jyrki Jokipakka. Kahdeksanneksi tai yhdeksänneksi pakiston marssijärjestyksessä valunut Jokipakka oli tilanteestaan jo valmiiksi huolissaan. Tämän jälkeen Flames ehti hankkia tielle vielä Michael Stonen loppukauden vahvistuksekseen. Ensi kesänä sopimuksensa päättävä Jokipakka oli tuskin liikakilpailusta mielissään.

Näyttää siltä, että Jokipakka ei missään nimessä Flamesissa kesän jälkeen jatka. Edistyneet tilastot ja Jokipakan rooli eivät valitettavasti edistä hänen asiaansa. Flamesin laukaisuhallintatilastoissa vain Deryk Engelland on hänen takanaan. Ei ihanteellinen tilanne, vai mitä?

Kuukauden vaihtuessa kymmenet pelaajat ja varausoikeudet ovat vaihtaneet osoitetta. Suomalaisten kiekkofanien kannattaa toivoa, että Jokipakka ja Pokka olisivat kaksi heistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös