TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00
Mielipide

Kadonneen roolin metsästys

MESTIS / Kolumni
Espoon Bluesista Mestikseen ja oululaiseen Kiekko-Laseriin siirtynyt Tomi Ståhlhammar vaihtaa tutut kuviot pääkaupunkiseudulla uusiin haasteisiin. Espoossa vähäiselle peliajalle ja pieneen rooliin juuttunut laitahyökkääjä hakee uutta nostetta uralleen Oulusta.

Tomi Ståhlhammar sai kevään aikana ja kesän kynnyksellä vastoin ennakko-odotuksia kuulla ettei hänelle tarjottaisikaan sopimusta Bluesista. Neuvotteluiden tuloksena oli epävarma tulevaisuus, jossa Blues siirsi pallon tulevaisuuteen mahdollisesta sopimustilanteen tarkastamisesta syksyllä. Ennestäänkin pienelle roolille joukkueessa jäänyt laitahyökkääjä ei epäröinyt, kun agentti sai yhteydenoton Oulusta.

– Tietysti siirtyminen Ouluun on uusi mahdollisuus, sillä täällä on Kiekko-Laserissa onnistumisten kautta tie auki Kärppiinkin saakka. Tämä ja oululaisten vahva osaaminen pelaajien kehittämisessä auttoi minua päätöksessä siirtyä koko ikäni edustaman seuran jonotuslistalta tänne, laitahyökkääjä avasi syitä siirtoonsa.

– Tarkoitus on nyt kehittää omaa peliä ja päästä uralla eteenpäin, eikä minulle olisi mikään este pelata ja asua vaikka seuraavat kymmenen vuotta Oulussa. Agenttinikin otti esille Niklas Hagmanin tapauksen, jossa HIFK:n nuori laitahyökkääjä lähti hakemaan suurempaa roolia silloin 1. divisioonassa pelanneesta Kärpistä. Hieman samanlaisin ajatuksin lähdin itsekin tänne, sillä monille pelaajille maisemanvaihdos on ollut askel ylöspäin uralla, Ståhlhammar jatkoi.

Taival espoolaisen kiekkoylpeyden juniorimyllystä edustuksen vakiokokoonpanoon kävi kiviseksi, kun valmennukselta ei hyvien esitystenkään jälkeen tullut luottoa. Rooliksi jäi pelkkä häirintäpeli, vaikka kiekollisesti peli olisikin toiminut. Tilaa ja aikaa pelaajan kehitykselle ei enää ollut, kun laituri jäi hänelle määrätyn roolinsa vangiksi.

– Valmentajat totesivat hyvän kiekollisen pelin jälkeen vain, "ettei riitä" ja lisäsivät kaipaavansa minulta vain taklauksia. Tietynlainen turtuminen siellä tutuissa ympyröissä pääsi syntymään, sillä esimerkiksi Lauri Marjamäki on valmentanut minua C-juniori-ikäisestä saakka. Kun joutuu tyytymään hyvien otteidenkin jälkeen pieneen rooliin vailla minkäänlaista vastuuta erityistilanteissa, eikä syitä koskaan kerrota, siinä on motivaatio koetuksella, Ståhlhammar kertasi mennyttä aikaa Bluesissa.

– Oulussa ja Kärpissä on tuotettu paljon hyviä pelaajia ja nyt minulla on mahdollisuus hyvien näyttöjen kautta olla yksi heistä. Alustavasti minulle on suurempi rooli tiedossa, kuin aiemmin Bluesissa. Itse odotan kiekollisempaa roolia ja eteenpäin menemistä kehityksessä, jonka eteen nyt tehdään paljon töitä, "Ståle" maalaili.

– Tämä vähäinen aikani Oulussa on ollut treenaamisen lisäksi suorastaan rentouttavaa. Aiemmin pääkaupunkiseudulla ei juuri kotona ehtinyt käymäänkään, hyväntuulinen hotellielämää toistaiseksi viettävä Kiekko-Laserin tuorein hankinta lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle