Mielipide

Kärppien maalivahtiriski

LIIGA / Kolumni
Kärpät on matkalla menestykseen, mutta oululaiset nakertavat maalivahtipeluutuksella menestysmahdollisuuksiaan. Jussi Rynnäksen loukkaantuminen olisi katastrofi.

Oulun Kärpät porskuttaa tukevassa johdossa kohti runkosarjan voittoa. Pienestä pelillisestä suvantovaiheesta huolimatta kakkosena majaileva Tappara on Oulusta katsottuna pysynyt sopivan etäisyyden päässä.

Tähtisikermä pystyy Juhamatti Aaltosen johdolla uskomattomiin suorituksiin hyökkäyspäässä. Puolustus Lasse Kukkosen johdolla pitää keskustan tiiviinä ja kaikkia maalivahtitilastoja johtava Jussi Rynnäs maalilla hoitaa loput. Liigan kuumin valmentaja Lauri Marjamäki hioo penkin takana pienet nyanssit kohdilleen vastustajasta riippuen.

Jep, näin se menee oululaisten ihannemaailmassa ja muun liigasuomen painajaisissa.

Kuten luonnossa elävällä esikuvalla, myös Oulun Kärpällä on melko vähän luonnollisia uhkia. Yhden suurimmista se luo kuitenkin itse.

Kärpät ei nimittäin kestä Rynnäksen loukkaantumista. Ei alkuunkaan.

"Jos Rynnäs loukkaantuu, on Kärpät suomeksi sanottuna kusessa"

Sen jälkeen, kun Rynnäs palasi aivotärähdyksen jälkeen Kärppien maalille 1. lokakuuta, ei kakkosmaalivahti Tomi Karhunen ole juuri luottoa saanut. 27 pelatussa pelissä Karhunen on ollut neljä kertaa Marjamäen papereissa aloittava maalivahti.

Se on vähän.

Jokipoikien kasvatti ei ole saanut Oulussa tällä kaudella luottoa edes sen vertaa mitä aiemmin. Kärppävalmennus kaivaa Karhusen peluuttamattomuudella omaa kuoppaansa.

Jos Rynnäs loukkaantuu, on Kärpät suomeksi sanottuna kusessa. Riskit kasvavat peli peliltä, sillä Rynnäs ei ole koskaan urallaan pelannut lähellekään niin paljon kuin tällä kaudella tulee pelaamaan.

Joukkue on oppinut luottamaan Rynnäkseen kuin vuoreen ja se näkyy myös kenttäpelaajien pelissä. Marjamäen kannattaisi antaa joukkueelle ja Karhuselle mahdollisuus rakentaa samaa luottamusta edes vähän.

Kärpät kerää pisteitä huonollakin pelillä ja johtaa sarjaa mukavasti. Ainoa ongelma viime aikoina on ollut turnausväsymys. Oululaisilla olisi hyvä mahdollisuus minimoida maalivahtiriskiä nyt peluuttamalla Karhusta enemmän.

Miksei sitä tehdä? Vai ryntääkö Kärpät suoraan maalivahtikauppaan, jos Rynnäs loukkaantuu?

Jos ei peliaikaa Oulussa heru, on Kärppien syytä etsiä Karhuselle pelipaikka pikaisesti muualta. Viisi ja puoli peliä vajaaseen neljään kuukauteen ei riitä alkuunkaan. Pelituntuma on hukassa ja itseluottamus alhaalla.

Keväällä 2006 Kärpät marssi ylivoimaiseen runkosarjan voittoon, mutta pudotuspeleissä kaksi mestaruutta Kärpille torjunut Niklas Bäckström särkyi. Kausi päättyi lopulta pronssiotteluun. Tämä tuskin on Oulussa tavoitteena tällä kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös