Mielipide

JYPin pelaaja-arviot kaudesta 2003-04

LIIGA / Kolumni
Jatkoajan JYP-toimitus arvosteli JYPin liigajoukkueessa kaudella 2003-04 pelanneiden pelaajien otteet.

Maalivahdit
35 Tero Leinonen 30. 2,72 PMK 90,33%"Mikkelin muurin" kolmas JYP-kausi ei yltänyt edellisen tasolle. Kesällä operoitu polvi häiritsi jälleen alkukautta, eikä päässyt oikein kunnolla pelituntumaan missään vaiheessa kautta. Sysimustia iltoja ei kauden aikana nähty, mutta todelliset loistopelitkin olivat harvassa. Maalivahtien erikoinen peluutus varmasti häiritsi jonkin verran, sillä Leinonen tarvitsee omien sanojensakin mukaan selkeän ykkösmaalivahdin roolin pystyäkseen parhaimpaansa.Ensi kausi: Ei jatka JYPissä. Ei sovellu JYPin tämänhetkiseen maalivahtipolitiikkaan, vaan tarvitsisi Scott Langkown kaltaisen selkeän ykkösvahdin roolin jostakin seurasta.41 Janne VuorelaLuukkuvahtina.50 Tommi Nikkilä 31. 2,97 PMK 91,01%Tulokasmaalivahdin ensimmäinen liigakausi ei sujunut ollenkaan hassummin. Ailahtelua otteissa oli vielä jonkin verran, mutta tielle sattui myös muutamia erinomaisia pelejä varsinkin vieraskaukalossa kovia joukkueita vastaan. Liigauran ensimmäinen nollapeli jäi edelleen saavuttamatta, mutta yhden päästetyn maalin pelejä mahtui kauteen melkoinen määrä. Oman kasvatin paluu kiertolaisvuosien jälkeen kotikaupunkiin on aina ilahduttavaa, eikä tässäkään tapauksessa kyseessä ollut hutihankinta.

Ensi kausi: Sopimus jatkuu. Sinuhe Wallinheimon tulon myötä saa tuskin ainakaan selkeää ykkösmaalivahdin roolia ensi kaudeksi, mutta pelannee peleistä ainakin kolmanneksen.

Puolustajat

2 Kimmo Pikkarainen 49. 2+5=7 -12 48

Ensimmäinen kokonainen kausi JYPissä sujui ilman kunnollista roolia puolustuksessa. Osoittautui kauden aikana pelaajaksi, joka tarvitsisi suuren roolin joukkueesta pystyäkseen parhaimpaansa, eivätkä siihen kyvyt toisaalta tällä tasolla riitä. Suorastaan loisti kentällä, jos vastassa oli joukkue, joka ei tullut herhiläisen lailla iholle vaan antoi tilaa ja aikaa tehdä ratkaisuja. Toisaalta vaikeuksia oli tiedossa sitten, kun joutui kovan paineen ja karvauksen alle. Kiekottomana oli välillä hukassa puolustuksessa, vaikkei silmiinpistävän heikko omassa päässä olekaan.

Ensi kausi: Ei sopimusta. Kehitystä pitäisi tapahtua, jotta kannattaisi pitää joukkueessa. Jos lähtee, jossakin hieman heikommassa sarjassa (Mestis, ulkomaiden alasarjat) vahvistaisi suuresti joukkuettaan.

3 Tuomo Kortelainen 35. 0+2=2 -11 26

Viime kaudella loukkaantumissuman aikana joukkueeseen päässyt nuori puolustaja oli vaikeuksissa itseluottamuksen kanssa koko kauden. Toivottua kehitystä ei tapahtunut, vaan kiekko poltti lavassa ja omassa päässä oli ongelmia. Plussaa on annettava JYPissä harvinaisesta kantista siivota maalinedustaa räväkästi vihellyksen jälkeen, vaikka ennen pelikatkoa kovuus välillä olikin hakusessa.

Ensi kausi: Ei sopimusta. Ikää on vasta 20 vuotta, joten menetetystä lupauksesta on yhden huonon kauden perusteella liian aikaista puhua. Kausi tai pari Mestiksessä saattaisi tehdä tässä vaiheessa uraa hyvää, jotta kadonnut itseluottamus löytyisi. Jos pelaisi vaikka Mestiksessä kauden liigauran parhaiden otteluiden lailla, kuuluisi sarjan puolustajien parhaimmistoon. Jukureista uusi alku uralle?

4 Lauri Kinos 22. 0+1=1 -5 16

Pohjois-Amerikassa muutaman kauden pelanneen Kinoksen monta vuotta odotettu paluu tapahtui vihdoin tällä kaudella. Valitettavasti odotukset olivat ehtineet kasvaa ylisuuriksi, eikä Kinoksesta ollut niitä täyttämään. Erittäin rauhallisella tyylillä pelaava isokokoinen puolustaja toi alakertaan rauhallisuutta kiekollisena, mutta kiekottomassa pelissä oli välillä vaikeuksia ja liikaa kiltteyttä. Varsinkin pudotuspelisarja Jokereita vastaan oli synkkä.

Ensi kausi: Sopimus kattaa ensi kauden. Saa toivottavasti kesällä paljon lisää aggressiivisuutta otteisiinsa - komeat raamit pitäisi hyödyntää paremmin.

5 Miika Huczkowski 34. 0+3=3 +0 12

Kolmas liigakausi oli edellisiä vieläkin rikkonaisempi, mutta pelikunnossa ollessaan Huczkowski vahvisti joukkueen puolustusta. Viimeistään pudotuspelikarsinnoissa huomasi, kenen JYPin puolustajien kentällä ollessa katsomossa tarvitsee pelätä ja kenen ei - numero 5 kuuluu jälkimmäisiin. Kiekollisena Huczkowski ei juuri kehittynyt, mutta varma ja riittävän aggressiivinen oman pään peli auttoi joukkuetta paljon.

Ensi kausi: Sopimus jatkuu. Saa varmasti paljon luottoa myös ensi kaudella, mutta jos poissaolojen määrä jatkuu samanlaisena, ei joukkueen rakentamisessa voi laskea kovinkaan paljon Huczkowskin varaan - valitettavasti.

6 Petri Virolainen 54. 2+6=8 -7 54

Viime kaudella seitsemän maalia tehnyt puolustaja otti tehopisteissä hieman takapakkia. Pelillisestikään ei tapahtunut ainakaan kehitystä. Välillä vaikeuksia kiekollisena, eikä oman pään pelikään aina sujunut, vaikka huonompiakin pakkeja joukkueessa ehdottomasti pelasi. Hyökkäävän pakkiparin Jari Korhosen kanssa olisi ehkä tarvittu vielä fyysisempää ja varmempaa puolustuspeliä, mutta oli joukkueelleen elintärkeä silloin, kun käytti raamejaan niiden edellyttämällä tavalla. Virolainen kuuluu niihin pelajiin, joiden arvo näkyi isokokoisia joukkueita kuten Lukkoa, Tapparaa ja Jokereita vastaan.

Ensi kausi: Sopimus jatkuu. Jos liike hidastuu kesän tai ensi kauden aikana kovin paljon, ei jatkosopimusta kannata enää ensi kauden jälkeen solmia.

7 Mikko Mäenpää 40. 0+2=2 -8 44

Heikon viime kauden jälkeen näkyi tällä kaudella jo merkkejä siitä, miksi Mäenpää Jyväskylään Tampereelta kaksi vuotta sitten hankittiin. Pienehkö pakki oli edelleen ajoittain vaikeuksissa omassa päässä, mutta kiekko pysyi lavassa varmasti ja laukauskin lähti mukavasti, vaikka ensimmäinen liigamaali odottaa vielä syntymistään. Suurinta osaa liigajoukkueista vastaan fyysinen pelikin oli riittävää, mutta isokokoista Jokeri-hyökkäystä vastaan vääntövoima ei pudotuspeleissä meinannut riittää.

Ensi kausi: Sai kauden jälkeen jatkosopimuksen. Jos kehitys jatkuu samaa tahtia, on vuoden tai kahden päästä joukkueelle tärkeä allround-pakki.

8 Ville Hyrkäs 31. 1+1=2 -13 16

Jukureista takaisin junioriaikojensa seuraan palannut Hyrkäs ei valitettavasti vakuuttanut visiittinsä aikana. Liigavauhdissa tuli liian kiire, eikä voimakaan riittänyt väännöissä. Liigauran komea avausmaali oli laiha lohtu.

Ensi kausi: Palasi tammikuussa Jukureihin. Ei käyttöä tulevaisuudessa, ellei kehity paljon.

18 Erkka Leppänen 2. 0+0=0 +1 2

Tulevaisuuden lupaus pelasi ensimmäisen liigapelinsä hieman ennen 17-vuotissyntymäpäiväänsä. Siinä ottelussa ei pelannut ollenkaan hassummin, mutta kunnon liigapaikkaa saadaan odottaa vielä ainakin vuosi tai pari.

Ensi kausi: Jatkaa. Luultavasti pääosin A-junioreissa, mutta saanee enemmän pelejä liigassakin kuin tämän kauden pari kamppailua.

20 Tommi Kovanen 38. 4+8=12 +2 22

Alkukausi oli erittäin vakuuttava, mutta olkapäävamman jälkeen ei palannut enää samalle tasolle. Syksyllä pelasi komeaa kiekollista peliä, mutta keväällä ei tullut enää tehoja. Selvisi suurten liigamiesten kanssa yllättävän hyvin puolustuspäässä, vaikka on liigapakiksi erittäin pienikokoinen. Ei pärjännyt voimassa vastustajille, mutta pystyi hyvällä pelinluvulla katkomaan paljon syöttöjä ja kiekollinen peli oli muutenkin varmaa. Plusmiinuslukema on paras JYPin puolustajista, eikä se ole sattumaa.

Ensi kausi: Lähteestä riippuen sopimus jatkuu joko suoraan tai optiolla. Alkukauden tasolle päästessään kuuluisi koko sarjan tehokkaimpiin puolustajiin, joten optio kannattaa käyttää, ellei näin ole jo tehty.

38 Jari Korhonen 53. 20+16=36 -2 70

Korhosen toinen liigakausi oli komea läpimurto eliittiin. Tarkalla ja hyvällä rannelaukauksella viimeistellyt maalit toivat joukkueelle useita voittoja, eikä alakerran kiekollisen johtajan rooli ollut Korhosen taidoille yhtään ylimitoitettu. Puolustuspeli ei sujunut yhtä hyvin, mutta ei kuulunut siinäkään joukkueen kehnoimpiin. Kiitettävän tasainen ja tehokas kausi.

Ensi kausi: Jatkosopimus solmittiin onneksi kesken viime kautta. Ensi kauden puolustuksessa voidaan Korhosen varaan laskea paljon.

58 Jyri Marttinen 54. 6+13=19 -6 115

Viime kauden pilanneen selkävamman jälkeinen paluu kaukaloon oli komea. Marttinen on kehittynyt kiekollisena Matti Alatalon valmennuksessa erittäin paljon ja pystyy etenkin hyvällä pelinluvullaan tuomaan maalipaikkoja omalle joukkuelle. Puolustuspäässä nuori puolustaja pelaa aina asenteella ja on joukkueensa varmimpia puolustajia. Ainoat miinukset tulevat liiallisesta jäähyilystä sekä uhkarohkeista nousuista, joiden päätteeksi välillä kolisi omissa.

Ensi kausi: Solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen kesken tämän kauden. Korhosen, Huczkowskin ja Virolaisen ohella ensi kauden runkopuolustajia. Jos pystyy kehittymään edelleen, maajoukkuekutsu ja NHL-sopimus eivät enää ole kaukana.

Hyökkääjät

11 Carlo Grünn 21. 1+1=2 -2 6

Tuli kevätkaudeksi JYP-kokoonpanoon HIFK:sta saadakseen suurempaa roolia jääkiekkoilijana. Sitä Keski-Suomessa olikin tarjolla, mutta ei vielä kyennyt täysin täyttämään sen paremmin omia kuin seurankaan odotuksia. Grünn on todella nopea luistelija, joka nousee mielellään hyökkäysalueelle, mutta ongelmana on viimeistelytaito. Kädet jäätyvät ratkaisevilla hetkillä, kun pitäisi joko syöttää tai ampua tarkasti.

Ensi kausi: Teki JYPin kanssa siirtymisenä yhteydessä seuraavat kaksi kautta kattavan sopimuksen. Kesäharjoittelu Alatalon Akatemiassa tekee varmasti Grünnille hyvää etenkin kiekollista peliä parannettaessa. Nopeutensa ansiosta "Capo" voi kehittyä hyvinkin vaaralliseksi läpiajomieheksi.

12 Ilari Filppula 47. 3+6=9 -14 12

Toinen pääkaupunkiseudulta peliaikaa ja vastuuta hakemaan tullut nuorukainen. Filppulalla on käsiä enemmän kuin Grünnilla, mutta pehmeys ja flegmaattisuus johtivat lopulta siihen, että hän katseli loppukauden pelit viltistä. Vakavia heikkouksia ei ole, mutta kovuutta ja asennetta pitäisi saada lisää. On oltava valmis ottamaan vastaan mustelmia ja ruhjeita, sillä jääkiekko on kontaktilaji.

Ensi kausi: Ei ole sopimusta ainakaan toistaiseksi JYPin kanssa. Opiskelupaikka Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa aiheuttanee sen, että jäisi mielellään seuraan. Tämä tarkoittaisi todella lujaa harjoittelua. On "liian hyvä" Mestikseen, joten paikka esimerkiksi Pelicansissa voisi tehdä hyvää.

13 Tuomo Jääskeläinen 56. 5+4=9 -15 34

Raataja Jääskeläisen kehitys pysähtyi JYPissä. Potentiaalia ei ole suurempaan tai seuralla ei ole tarjota hänelle enempää. Parhaimmillaan Jääskeläinen on kärkikarvaajana ja alivoimapelaajana. Tekee maalejakin silloin tällöin. Ajoittain miestä vaivaa haluttomuus, joka saattaa tietenkin johtua siitä, että rooli on jäänyt kuitenkin varsin pieneksi. On siinä mielessä luotettava pelaaja, että harvoin häntä on lasaretin puolella nähty ainakaan potilaana.

Ensi kausi: Ei jatka Jyväskylässä. Saattaa suunnata muihin liigaseuroihin raatajamieheksi tai käväisee ulkomailla. Jälkimmäinen vaihtoehto ei olisi Tuomolle uusi - onhan hän pelannut aikoinaan useita vuosia Pohjois-Amerikassa.

14 Alexandre Tremblay 32. 10+1=11 -7 8

Snaipperiksi joukkueeseen hankitun Tremblayn kausi oli monijakoinen. Harjoituspeleissä näytti ajoittain jopa siltä, ettei Eric Perrin ollutkaan ulkomaalaisista korvaamaton. No, ihan niin hyvä Alex ei lopulta ollut, vaikka kohtalaisesti paikkansa täyttikin ennen loukkaantumistaan Oulussa pimeimmän syksyn aikoihin. Palasi kaukaloon keväällä vakuuttaen jyväskyläläisen kiekkoväen. Tremblay on räväkkä pörriäinen, joka nousee laidasta ja ampuu tulisesti. Omassa päässä ei niin hyvä, jos ei huonokaan.

Ensi kausi: Vielä on auki, hyödyntääkö JYP optionsa Tremblayn suhteen. Päävalmentaja Alatalo pitäisi mielellään kanadalaisen harjoittelunarkomaanin joukkueessaan, mutta jos joku suurempi kala apajilta verkkoon jää, on Tremblayn etsittävä pelipaikkaa muualta. Seurajohdon mukaan Tremblayn option suhteen tehdään päätökset heinä-elokuussa, kesän ajaksi tilanne on jäädytetty.

15 Juha-Pekka Hytönen 56. 3+5=8 -11 34

Tuli Jukureista Jyväskylään takaisin. Alkukausi meni vielä hakiessa tuntumaa, mutta paransi selvästi otteitaan kauden vanhetessa. Oli liigan parhaita aloittajia, ja yhteispeli Tremblayn kanssa loppukaudesta ansaitsee jopa kiitettävän arvosanan. Hytönen on kelpo allround-hyökkääjä, mutta on vaikea kuvitella, että hän tekisi läpimurtoa liigaeliittiin esimerkiksi Jarkko Immosen tavoin. Pelisilmää ei yksinkertaisesti ole niin paljoa. Tarvitsee lisäksi voimaa lisää.

Ensi kausi: Ei jatkosopimusta JYPin kanssa. Loppukauden näyttöjen perusteella saattaisi kuitenkin vielä ansaita yhden näyttöpaikan, sillä oikein roolitettuina pystyy vahvuuksillaan auttamaan joukkuetta.

17 Jari Jääskeläinen 55. 1+10=11 -1 28

Hytösen tavoin Mestiksen kautta vauhtimutkan tehnyt hyökkääjä. Sai etenkin alkukaudesta runsaasti vastuuta, mutta pistetili ei ottanut karttuakseen toivotulla tavalla. Jääskeläinen on töitä tekevä yleislaituri, jonka parhaimmat vahvuudet liittyvät kulmapeliin ja voimaa vaativiin vääntöihin. Kehitettävää on kiekollisessa pelissä, vaikka ajoittain kikkaileekin onnistuneesti. Erityisesti maalintekoon toivoisi paljon lisää terävyyttä.

Ensi kausi: Teki kauden päätteeksi vuoden jatkosopimuksen JYPin kanssa. Mies on vielä iältään nuori, mutta tuskin hänen roolinsa joukkueessa tulee olennaisesti kasvamaan tulevallakaan kaudella.

22 Valtteri Tenkanen 25. 1+3=4 -3 2

Kuuluu JYPin nuoren polven suurlupauksiin. Erittäin potentiaalinen voimakas hyökkääjä, joka sai kuluneella kaudella jo runsaasti peliaikaa liigamiehistön mukana. Oli A-junioreiden pudotuspeleissä yksi joukkueen parhaimpia. Tenkanen on teknisesti taitava ja harkitusti peliä lukeva hyökkääjä.

Ensi kausi: Vuoteen 2007 jatkuva pitkä sopimus takataskussa on hyvä lähteä rakentamaan ennusteissa loisteliasta uraa hurrikaanipaidassa. Saa valmennusjohdolta varmasti yhä enemmän vastuuta. Ainekset seuraavaksi "jarkkoimmoseksi". Todennäköinen ensi kesän NHL-varaus.

23 Aki Hyyppä 15. 1+0=1 -1 2

Nuori hyökkääjälupaus, joka hallitsi A-junioreissa pelitilanteita melkeinpä mielin määrin silloin kun viitsi. Ajoittain otteista paistoi haluttomuus koko lajia kohtaan, minkä valmennusjohtokin pani merkille niin liigamiehistössä kuin junioreissakin. Hyypän vahvuutena on ketteryys ja kiekollinen peli. Jälkimmäinen tosin kostautuu ajoittain liiallisena itsekkyytenä kentällä.

Ensi kausi: Jatko kasvattajaseurassa näyttää hyvin epävarmalta. Etenkin, kun yli-ikäisenä ei mahdu enää A-junioreihin. Esimerkiksi käynti Mestiksessä tekisi hyvää vastuun saamisen kannalta.

24 Tuomas Mikkonen 43. 5+3=8 -12 8

Monet povasivat Mikkosesta Tuomas Pihlmanin saappaiden täyttäjää, mutta toistaiseksi odotukset ovat olleet liian korkealla. Pelityyli ja fyysiset ominaisuudet muistuttavat edellä mainittua sikäli paljon, että mainituille odotuksille on perustelunsa. Mikkonen ei saanut itsestään irti missään vaiheessa kautta sellaista tulosta, jota olisi voinut pitää edes tyydyttävänä mahdollisuuksiin nähden. Peliaikaa ja vastuuta hän sai välillä jopa käsittämättömän paljon ottaen huomioon otteet kentällä. Voimaa ja vääntöä kieltämättä löytyy kuin pienestä kylästä.

Ensi kausi: Saa vielä ainakin yhden mahdollisuuden JYPiltä. Sen takaa alkukeväällä julkistettu vuoden jatkosopimus kasvattajaseuransa kanssa. Ensi kausi on ehdottomasti tyyliin "nyt tai ei koskaan", muutoin uhkaa vaipuminen ikuisten lupausten joukkoon. Ainakin seuran vaihto siinä vaiheessa olisi ehdottomasti järkevä ratkaisu.

25 Harri Sillgren 37. 5+10=15 +3 8

Joukkueen kapteenin kausi oli jälleen loukkaantumisten rikkoma. Alkukaudesta löysi tutkaparin kanukki Pierre-Claude Drouinista, mutta sekin ilo loppui verraten lyhyeen. Sillgren omaa hyvän peliälyn ja nousun hyökkäyspäähän. Miinuksena on mainittava liiallinen itsekkyys ratkaisupaikoissa - kiekkoa saa syöttääkin. Suurimman lisäarvon mies antoi joukkueelleen kokeneena isähahmona nuoressa liigaryhmässä.

Ensi kausi: Ei jatka Jyväskylässä. Edessä saattaa olla uran lopettaminen, sillä viimeisimmät kaudet ovat kuluneet paljolti lasaretin puolella.

26 Jarkko Immonen 52. 23+26=49 +8 28

Kun Eric Perrin suuntasi Amerikkaan, oli jonkun otettava pelillisen liiderin viitta hartioilleen. Se mies oli keskushyökkääjä Jarkko Immonen. Nousi kerralla liigan ehdottomaan eliittiin. Oli tilastojen mukaan liigan paras aloittaja kaudella 2003-04. Muitakin vahvuuksia riittää ämpärikaupalla: kiekollinen peli erilaisine kikkoineen erinomaista, lukee peliä hyvin, on vahva kulmavääntäjä ja hoitaa kiitettävästi myös puolustuspään velvoitteet. Miinuksia on enää vaikea löytää. Jos jotain haluaa hakea niin taso saattaa joskus heitellä, mutta sekin on vain inhimillistä tuollaisten peliminuuttien ja maajoukkueturnausten lomassa.

Ensi kausi: Ellei NHL vie miestä jo nyt, jatkaa Hippoksen yleisön palvomana tähtenä ainakin vielä vuoden. Jos pääsee lähellekään viime kauden teholukemia, voi kotiyleisö olla tyytyväinen. Mielenkiintoista on myös nähdä, pääseekö Immonen lopullisesti maajoukkueen päävalmentaja Summasen suosioon. Paikka MM-kisajoukkueessa jo tänä keväänä oli todella lähellä.

27 Janne Hauhtonen 47. 3+12=15 -6 30

Samettikättä ja tehoilla mässääjää tästä miehestä ei kaiketi saa tekemälläkään, mutta hänen vahvuutensa ovatkin muualla. Harva kiekkoilija laittaa itsensä jatkuvasti niin likoon kuin Hauhtonen tekee. Valmentajalleen arvokas runkopelaaja, joka näyttää esimerkkiä muillekin. Tämä huomattiin myös maajoukkueessa. Suurimmat vahvuudet voimaa vaativissa väännöissä, taklauksissa ja etenkin alivoimapelaajana. Pelasi vahvan kauden juuri parhaimmilla osa-alueillaan, vaikka jäikin henkilökohtaisesta kauden piste-ennätyksestään. Aloituksia ja viimeistelytaitoja Hauhtosen tulee yrittää parantaa. Hieman sama tauti vaivaa kuin Jari Jääskeläistä - kiekko pysyy välillä kauniistikin lavassa, mutta ei löydä tietään maaliin.

Ensi kausi: Teki niin ikään vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Rooli tullee olemaan samansuuntainen kuin nytkin eli paikka kolmosketjun sentterinä säilyy. Vahva ehdokas kapteeniksi Sillgrenin jälkeen.

28 Tuomo Laukkanen 10. 0+0=0 -3 10

Ei aloittanut muiden juniorien tavoin kautta liigaryhmän mukana, vaan pääsi mukaan myöhemmin syksyllä. Oli liigassa vakuuttavampi kuin Viljanen tai Hyyppä, mutta pelit ylhäällä jäivät kuitenkin kymmeneen. Pelasi ennakkoluulottomasti ja taklasi hanakasti, mutta junnupeleistä tutut kiekolliset oivallukset jäivät näkemättä.

Ensi kausi: Ei sopimusta. Kausi tai kaksi Mestiksessä saattaisi olla oikea ratkaisu tässä vaiheessa. Saattaa hyvinkin olla tulevaisuudessa liigatason pelaaja, mutta tungos liigajoukkueen nelosketjuun on ensi kaudella todella kova, joten totutteleminen miesten peleihin alemmalla sarjatasolla olisi ehkä sopivinta tällä hetkellä.

32 Jaakko Viljanen 10. 0+0=0 -7 4

Takavuosien huippulupauksen läpimurto liigaan jäi ainakin tällä kaudella tekemättä. Viime vuosina häirinneet loukkaantumiset eivät jättäneet "Hippoksen Raipea" rauhaan tänäkään vuonna, mutta loppukaudesta tapahtunut penkkikomennus a-nuorten pudotuspeleissä ei kerro asenteestakaan hyvää.

Ensi kausi: Taidot eivät ole kadonneet minnekään, mutta uran jatko on silti arvoitus. Jos kroppa kestää, Mestis saattaisi olla oikea ponnahduslauta myös Viljaselle tulevaisuutta ajatellen.

40 Jaakko Uhlbäck 54. 13+15=28 +2 22

Tuli hakemaan peliaikaa Jyväskylään mestarijoukkue Tapparasta. Saikin sitä roppakaupalla Immosen johtamassa ykkösvitjassa. Uhlbäckin rooli oli raataa ja tehdä tilaa ketjun kahdelle pistenikkarille. Onnistuikin tehtävässään hyvin parantaen otteitaan kauden edetessä. Samalla kauden mittaan hiljenivät monet äänekkäät kriitikotkin. Sai lopulta pisteitäkin kasaan varsin mukavasti. On erityisen hyvä karvaajana ja kiekonriistoissa. Kovuutta pitäisi saada vielä ripaus lisää.

Ensi kausi: Jatkaa joukkueessa. Tuskin ottaa enää tässä vaiheessa uraa mitään valtavaa harppausta ylöspäin, mutta on tasaisen varma luottomies tulevallakin kaudella. Jatkaa todennäköisesti jopa samassa ketjussa. Miksipä hajoittaa sitä?

42 Antti Virtanen 56. 18+29=47 +2 6

Monet jo kuvittelivat, että mies on se tasainen 35 tehopisteen Virtanen kaudesta toiseen, mutta väärinpä kuvittelivat. Kausi oli hänen uransa paras liigassa. Iso ansio siitä menee varmasti ykköskentällisen muille jäsenille. Virtanen omaa loistavan pelisilmän. Pienikokoisena hän on erittäin ketterä, mutta luonnollisesti koko haittaa jonkin verran kulmissa ja taklauksissa. Pääsi haistelemaan keväällä myös maajoukkueilmapiiriä.

Ensi kausi: Tärkeä lenkki myös tulevan kauden JYPissä. Jos pitää nykyisen tasonsa, pääsee pelaamaan lisää kansainvälisiä otteluita. Koko taitaa olla este todelliseksi liigatähdeksi nousemiselle, mutta Hippoksella miehen arvo tunnetaan.

71 Ari Kovanen 19. 0+0=0 -6 4

Romuluinen tulevaisuuden lupaus. Aloitti nelosketjun karvaajana ja vääntäjänä, mutta loppusyksystä palasi junioreihin ja jäi sinne kauden loppuun asti.

Ensi kausi: Voima riittäisi kevyesti liigaan, mutta muissa ominaisuuksissa on vielä parannettavaa. Pelaa ensi kaudella Mestistä KooKoossa.

74 Pierre-Claude Drouin 41. 9+12=21 -3 58

Kanukkisentteri Drouin hankittiin täyttämään Eric Perriniltä jääneitä suuria saappaita. Alku olikin lupaava ja Drouinin kenttä loisti ensimmäisissä peleissä, mutta kun joukkueen peli alkoi tökkiä, ei kokenut sentteri kyennyt osaltaan muuttamaan joukkueen kurssia. Pelillisesti kausi ei ollut täydellinen floppi, mutta nuori joukkue ei saanut Drouinilta kaipaamaansa johtajuutta. Pelastavaksi enkeliksi saapui jälleen Matti Virmanen, joka osti kalliin ulkomaalaisen JYPiltä ja kevensi näin joukkueen palkkamenoja. Drouin päätti kautensa Jokereissa.

94 Toni Koivunen 10. 2+2=4 -1 4

Takavuosilta tuttu keskushyökkääjä hankittiin siirtoajan loppuhetkillä Lahden Pelicansista. Ei ollut täydellinen hutihankinta, mutta parempia esityksiä odotettiin eritoten tehojen kannalta. Pudotuspelit päättyivät lyhyeen, kun loukkaantui heti ensimmäisessä ottelussa.

Ensi kausi: On jo palannut Lahteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle