TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00
Mielipide

Jukureiden päättötodistukset

MESTIS / Kolumni
Mikkelin Jukureiden kausi päättyi hurjaan pettymykseen ja runkosarjaan. Lue, miten kukin pelaajista onnistui.

Maalivahdit

#1 Ari Reunanen

Pääsi pelaamaan lähes jokaisen ottelun. Esitti usein hienoja pelastuksia, mutta oli toisaalta ratkaisevassa ottelussa LeKiä vastaan joukkueen heikoimpia lenkkejä ja päästi pari helpohkoa maalia. Varmuuden suhteen selvästi kehittyneeltä veskarilta kuitenkin kohtuullinen kausi.

#35 Pekka Lahikainen

Oli maalinsuulla kolmessa ottelussa, mutta ei esiintynyt näissä edukseen. Rauhallinen, nuori veräjänvartija tarvitsisi selvästi enemmän peliaikaa kehittyäkseen hyväksi Mestis-vahdiksi.

Jake Vitikainen avasi neljässä ottelussa luukkua.

Puolustajat

#3 Teemu Metso

Nousi huimin harppauksin edelliskausien rivimiehen osasta Jukurien varmimpien puolustajien kerhoon, ja tekaisipa mies kauden aikana uransa ensimmäisen Mestis-maalinkin. Oli mainittavasti myös Jukurien plusmiinustilaston ykkönen (+10).

#6 Erkka Leppänen

Kausi oli pettymys. Vaikka mies ajoittain pelasi kelvollisesti, sortui hän etenkin kiekollisena usein virheisiin.

#7 Sami Kautto

Jukuri-pakkien pistepörssin kakkonen tehoin 6+9. Taitoa ja liikettä löytyi, ja mies pelasi varsin mallikelpoisen kauden.

#8 Eero Hyvärinen

Tasapaksu kausi, perusvarmoja suorituksia. Joukkueen plusmiinustilaston kakkonen (+9). Tarvitsisi vielä hieman räväkkyyttä otteisiinsa.

#9 Markus Talas

Erittäin lahjakas nuori puolustaja kärsi jälleen loukkaantumisista ja pääsi pelaamaan vain vähän. Jos saisi ehjän kauden alleen, luvassa olisi suuria.

#12 Nicolas Besch

Ei paljon virheitä tee, ja pelaa valmennusjohdon pitämää varmaa peliä. Hyvä peliäly, Mestiksen pakkieliittiä.

#16 Jimi Santala

Nuorukainen täytti alkukaudesta paikkansa kelvollisesti, mutta loppukausi meni loukkaantumisen takia pilalle. Tulevaisuuden miehiä.

#22 Ilkka Kallioinen

Kapteeni-Kallioinen oli jukuripakkien pistepörssin ykkönen tehoin 8+10. Varmat otteet, eikä suuria ailahteluja otteluiden sisällä tai välillä. Kiekollisessa pelissä jukuripakkien ehdotonta kärkeä.

A-juniori-ikäinen Tuomas Pylkkänen pääsi tälläkin kaudella haistelemaan Mestis-ilmapiiriä muutamassa ottelussa. Olli-Pekka Komulainen kärsi loukkaantumisista ja oli kokoonpanossa vain kuudessa ottelussa.

Hyökkääjät

#2 Kalle Mäkinen

Pieni mies teki Metson ohella kauden aikana uransa ensimmäisen Mestis-maalin. Raatoi ja taisteli, minkä pystyi, antaen aina täyden panoksensa. Fanien suosikkeihin kuuluva “Pikku kakkonen” pelasi pääosan kaudesta neloskentässä.

#10 Markus Piispanen

Jukuri-kasvatti jäi kauden aikana pieneen rooliin. Ei päässyt näyttämään monipuolista osaamistaan.

#11 Antti Kerälä

Tuli HPK:sta Muhosen tilalle sarvipäihin loppuhetkillä, juuri ennen siirtorajan umpeutumista. Ensimmäisissä peleissä vielä hapuili ja etsi pelikavereitaan, mutta pääsi pian rytmiin hyvin kiinni. Taitava hyökkääjä nakutti Jukureissa pelaamissaan 12 ottelussa mainiot 11 pistettä ollen selvä vahvistus.

#14 Jussi-Mikko Makkonen

Pari kautta sitten 24 osuma Kiekko-Vantaassa Mestiksen maalikuninkuuden voittanut mies on hyytynyt Jukureissa. Edelliskaudella iski 10 häkkiä, nyt enää kuusi. Taituri oli sarvipäiden pienemmässä roolissa taas suurimman osan kautta täysin pimennossa.

#17 Janne Jaakkola

On usein kentällä näkymätön, eikä päädy lööppeihin. Tasaisen varmaa, pyyteetöntä työtä illasta toiseen.

#18 Tuomo Jormakka

Kärsi loukkaantumisista, mutta nousi loppukaudella ykkösketjun hyökkääjäksi. Taistelija ei enää takavuosien loistossa ole, mutta on kentällä arvokas mies.

#19 Miikka Lindholm

KooKoosta Jukureihin suunnannut erityisesti nopeudellaan vaarallinen hyökkääjä ei noussut suuresti esiin, mutta pelasi tasaisesti. SaPKo-ulkojääottelussa ranteeseen viillon tehnyt luistin päätti miehen kauden harmittavasti ennen aikojaan.

#20 Anssi Laitinen

Mikkeliläislähtöinen kahden suunnan laituri kuului myös historiansa ensimmäisen Mestis-maalin viimeistelleiden jukuripelaajien kerhoon. Hoiti neloskentän roolinsa kelvollisen nöyrästi.

#23 Turo Asplund

Oli Jukureiden ykköspistemies 35 pisteellään. Taitavakätinen sentteri ja fyysinenkin, äärimmäisen tärkeä pelaaja sarvipäille. Kerrassaan loistava kausi, hyvät mahdollisuudet lähteä suurempiinkin kehiin.

#25 Carlo Grünn

Ennen Sveitsiin lähtöään pelasi sarvipäissä syksyllä 17 ottelua ja alkoi vertyä koko ajan parempaan vireeseen. Hyvän peliälyn omaava, kokenut ja taitava pelimies nousi joukkueen tärkeimmiksi lenkeiksi.

#26 Tuomas Muhonen

Oli joukkueen ykköstähti ennen lähtöään HPK:hon tammikuun lopussa. Muhonen kuului harvoihin jukuripelaajiin, jotka pystyivät toistuvasti yllättäviin ratkaisuihin hyökkäyspäässä. Taidot ja peliäly Mestiksen ehdotonta eliittiä. Ottelusta toiseen loistavaa esitystä.

#27 Tero Kettunen

Sarjan aliarvostetuimpia pelaajia, vaikka saikin Jatkoajan tähdistöäänestyksessä ansaitsemaansa kunniaa. Teki vähän virheitä ja oli tärkeässä asemassa myös puolustuspäässä. Nakutti kelpopisteetkin (8+13), vaikka kuuluu enemmän näkymättömän duunin tekijöihin.

#28 Tommi Lehtonen

Voimahyökkääjä ei aivan pystynyt nousemaan hänelle kaavailtuun rooliin, vaikka potentiaalia oli. Otti takapakkia hyvästä edelliskaudestaan Salamoiden paidassa.

#70 Kory Baker

Taso heitteli yllättävän paljon. Alkukausi meni penkin alle, mutta vertyi loppua kohden. 14 maalillaan sarvipäiden paras maalintekijä ja 34 pisteellään joukkueen toiseksi paras pistemies. Kykeni joukkueen ainoina pelaajina yllättäviinkin ratkaisuihin ja oli erittäin vaarallinen pideltävä hyökkäyspäässä. Puolustusinto olisi saanut olla suurempikin.

#85 Iivo Hokkanen

Hokkasen asenne oli koko kauden kohdillaan, ja mies nakutti joukkueen kolmanneksi parhaat tehot: 32 pistettä. Sai faneilta myös arvostelua, mutta täytyy muistaa, että liigan pienestä roolista Mestiksen isoon rooliin on haastavaa hypätä.

Teemu Paakkarinen käväisi syksyllä heikoin esityksin joukkueen mukana, mutta lähti piakkoin ulkomaille. Markus Poukkula pelasi keväällä kolme hyvää ottelua paikaten JYPiin Jormakka-veljeskentällisen osalliseksi lähtenyttä Tuomo Jormakkaa. Tomi Leinonen oli muutamassa, Eetu Hannikainen yhdessä ottelussa haistelemassa ilmapiiriä.

» Lähetä palautetta toimitukselle