Mielipide

Jukureiden kevättodistukset 2004

MESTIS / Kolumni
Jatkoajan toimitus arvioi pelaajien esityksiä kaudesta perinteisin koulunumeroin.

Maalivahdit:

#1 Mikko Strömberg: 9-

Alkukaudesta epävarma Strömberg petrasi esityksiään kauden mittaan huomattavasti pelituntuman parantuessa. Torjui useita tärkeitä voittoja rauhallisella tyylillään. Kiekot pomppivat jonkun verran, mutta tilastot puhuvat puolestaan. Menetti finaaleissa paikkansa Mikael Vuoriolle.

#30 Mikael Vuorio: 8½

Rauman Lukon lupaava vahti tuli Mikkeliin hakemaan peliaikaa ja saikin sitä syksyllä kohtalaisesti. Pelasi hyvän syksyn, mutta katosi kevätkaudella kuvasta. Pääsi yllättäen maaliin toisessa välierässä
KooKoota vastaan ja pelasi nollapelin. Torjui myös kaksi viimeistä finaalia. Erinomainen mailankäyttö plussaa.

Puolustajat:

#2 Ville Hyrkäs: 7-

Joulutauon aikana takaisin JYPin liigajoukkueesta. Vaikea uskoa, että mahtuisi takaisin. Kokosi hyvin tehopisteitä, auttoi hyvin hyökkäyspelissä, mutta ykkösketjun puolustajaparissa olevalta pelaajalta odotetaan myös varmaa oman pään pelaamista.

#3 Jussi Timonen: 7½

TPS:stä kesken kauden Jukureihin siirtynyt Timonen aloitti vakuuttavasti, mutta lopulta vahvisti vain ylivoimapeliä. Yhdessä Ville Hyrkkään kanssa Timonen muodosti Jukureiden selvästi riskialtteimman puolustajaparin, jonka virheisiin viimeinen finaali ratkesi.

#4 Ilkka Vaarasuo: 7-

JYPistä täksi kaudeksi siirtynyt Vaarasuo pelasi varmasti kentälle päästessään, mutta loppukaudesta mahtui kokoonpanoon enää satunnaisesti. Ei erottunut juuri hyvässä eikä pahassa.

#5 Kari Riepponen: -

Isokokoinen puolustaja oli kokoonpanossa vain kuudesti, kentällä vielä harvemmin. Harjoitusotteluissa pysyi hyvin kyydissä mukana.

#6 Markku Erholtz: 8

Ruotsista palannut luottopuolustaja ei kyennyt ottamaan sitä roolia mitä odotettiin. Erholtz pelasi kyllä hyvin ja oli eräs varmimpia jukuripakkeja, mutta kiekollisessa pelissä olisi pitänyt ottaa suurempi vastuu.

#7 Teppo Tuomanen: 7+

Alkukaudesta turhia jäähyjä ja paljon virheitä. Peli parantui talven edetessä ja joulutauon lähestyessä Tuomanen oli jo joukkueensa parhaita puolustajia. Olkapäävamma pilasi kauden. Tuomasen fyysisyydelle olisi ollut käyttöä playoffeissa.

#8 Esa Saksinen: 9+

Pelicansista Mikkeliin suunnannut Saksinen kehittyi suurin harppauksin. Kiekon kanssa varma, laukauksessa parantamisen varaa. Keväällä joukkueen profiilipelaajia. Teki vähän virheitä. Lähellä liigaa.

#10 Matti Kuusisto: 9

Jukuripuolustuksen kiekollisen pelin johtaja. Tuo kiekkoa ylös, luistelee hyvin ja taklaakin. Valitettavasti loukkaantumiset hidastivat tahtia, eikä Kuusisto aina saanut itsestään parasta irti. Silti ehdottomia onnistujia puolustuskalustossa.

#15 Esa Hämäläinen: 7

Juvan Härkä otti hieman takapakkia viime kauteen verrattuna. Isokokoinen taklaaja pelasi itsensä turhan usein ulos tilanteesta. Kiekollisia virheitä tuli jonkin verran, eikä tulinen laukauskaan laulanut säveltään viime kauden malliin. Runkopuolustajia kaikesta huolimatta.

#22 Ilkka Kallioinen: 7½

Toisen kauden sarvipään kauden merkittävin tapaus oli ensimmäinen maali. Muutenkin hyvää puolustuspeliä esittänyt Kallioinen oli miellyttävä tuttavuus. Loukkaantumiset pilasivat loppukauden, joten arvosanakin putoaa.

Hyökkääjät:

#9 Mikko Hakkarainen: 8+

Loukkaantumisensa jäljiltä oli täysin unessa pitkään. Runkosarja meni muutenkin vaisusti, mutta tosipelien alettua jukurikapteeni heräsi. Pelasi loistavat pudotuspelit, vei aloituksia ja rakensi paikkoja.

#11 Tomi Lindfors: 8

Alkukaudesta taskuraketti Lindfors oli huikeassa vireessä. Piste per peli-tahti hiipui kuitenkin loukkaantumiseen tammikuussa. Palattuaan oli nopeudellaan hankala pidettävä vastustajille, mutta syksyn tehovirettä ei enää löytynyt. Lievä pettymys.

#12 Antti Laakso: 9

Mikkelissä pitkään viihtynyt laitahyökkääjä oli taas loistava. Runkosarjassa otteet olivat tasaisia, mutta pudotuspeleissä sattui pieni nukahdus. Taitoa, vääntöä ja tehoja.

#13 Miro Laitinen: 7½

Teki takuuvarmaa työtä Jukureiden nelosketjun sentterinä. Väläytteli taitojaan silloin tällöin, mutta loistokkuus jäi osin pienen vastuunkin myötä puuttumaan. Pudotuspelit päättyivät harmittavan lyhyeen.

#14 Samuli Piiroinen: 7½

Piiroisen otteista paistoi läpi epätasaisuus. Parhaimmillaan isokokoinen laitahyökkääjä oli vaarallinen viimeistelijä, mutta hienojen maalien vastapainoksi syntyi muutama paha virhe ja useita hukattuja maalitilanteita.

#16 Jani Väänänen: 6+

”Vänä” palasi Kuopiosta Varkauden kautta Mikkeliin. Aloitti loistavasti Lehtosen laidalla, mutta tahti hiipui runkosarjan loppua kohden. Pudotuspeleissä Väänäsen otteet nelosketjussa olivat ajoittain hyvinkin pirteitä. Viimeisteli muutaman komean maalin.

#17 Iivo Hokkanen: -

Pelasi vain kolmessa ottelussa. Saldona yksi JA-tähti, mutta vähäiseksi jäänyt vastuu ei riitä arvosanan antamiseen. Pelasi loppukauden HPK:n A-junioreissa. Ensi kaudella saatava kunnollinen näytönpaikka Jukureissa.

#18 Tuomo Jormakka: 8½

Runkosarjassa ikitaistelija Jormakka haki vielä itseään, mutta pudotuspeleissä homma alkoi toimia yhdessä Mikko Hakkaraisen kanssa. Jormakka iski tärkeitä maaleja ja taisteli hyvin. Loistava kevät paikkasi tehotonta runkosarjaa hyvin.

#19 Perttu Ahvenainen: 8

Pääsi loukkaantumisten ansiosta hyvin pelaamaan ja täytti ruutunsa erittäin hyvin. Ei kiekollisena huippusuorituksia, mutta hyvänä ja innokkaana taklaajana pelaaja josta yleisökin pitää. Aineksia
tämänkautista suurempaankin rooliin.

#20 Jussi Saarinen: 7-

Pelasi alkukauden kolmossentterinä, kun Mikko Hakkarainen oli sairastuvalla. Täytti ruutunsa, mutta ei esittänyt erityisiä hienouksia. Jukurit-pesti päättyi ulosajoon Kuopiossa.

Numerolla 20 pelasi yhden ottelun myös Henri Hokkanen.

#23 Aku Joki-Erkkilä: 6

Pettymys. Hankittiin maalintekijäksi, mutta osui vain kuudesti. Alkukausi täyttä tuskaa tehojen kanssa. Kun maalihanat viimein alkoivat aueta, tuli loukkaantuminen. Yritti kyllä parhaansa, mutta kausi oli jo pilalla.

#24 Lasse Kanerva: 8½

Jukuri-ikoni palasi Norjasta kesken kauden. Alussa näytti, että taidot ja liike olisivat unohtuneet vuonomaahan, mutta kun peli alkoi kulkea, heiluivat myös maaliverkot. Rannelaukaus lähtee vihaisesti, mistä osoituksena 15 runkosarjaosumaa. Tehnyt myös jatkosopimuksen.

#26 Teemu Siren: 6-

Nelosketjun puurtaja, joka ei ihmeitä esittänyt. Vain kolme tehtyä maalia. Suurikokoinen pelaaja ei oikein istunut Jukureiden pelitapaan.

#27 Tero Koponen: 8+

Monipuolinen kahden suunnan sentteri. Tehopisteiden valossa vaatimaton kausi, mutta silti tärkeä osa Jukureiden palapeliä. Hyvä aloittaja, loistava puolustuspään tehtävissä. Hyökkäyspelissä parhaimmillaan rakentajana.

#28 Tero Tourunen: 7½

Surkea syksy, jonka jälkeen ei mahtunut enää pelaavaan kokoonpanoon. Pääsi loukkaantumisten myötä uudelleen kehiin ja avasi samantien maalitilinsä. Pudotuspeleissä sai lisää vastuuta Miro Laitisen loukkaantumisen myötä. Ei pettänyt vaan pelasi jopa erittäin hyvin.

#29 Olli Sipiläinen: 9+

Teki samat 26 tehopistettä kuin edelliskaudellakin, mutta maalimäärä nousi 16:een. Loistava luistelija pörräsi jatkuvasti vastustajien kiusana. Nousi parhaiden jukurihyökkääjien joukkoon viimeistään pudotuspeleissä viimeistelemällä kaksi jatkoaikamaalia Kiekko-Vantaan verkkoon.

#31 Petri Lehtonen: 9+

Ykkösketjun maestro pelasi jälleen hyvän kauden. Valittiin Jatkoajan Mestiksen maaliskuun pelaajaksi. Juonikkaat syötöt aiheuttivat tuttuun tapaan suuria vaikeuksia vastustajalle, ketjukaverit olisivat voineet osua useamminkin. Hieman enemmän omia ratkaisuja olisi voinut yrittää.

Jatkoajan Jukurit-toimitus valitsi kauden parhaaksi pelaajaksi Olli Sipiläisen. Parhaaksi puolustajaksi toimitus arvioi Esa Saksisen.

Jatkoaika antaa jokaisessa raportoimassaan ottelussa tähtiä joukkueiden parhaille pelaajille. Eniten tähtiä keränneet pelaajat Jukureissa kaudella 2003-2004 olivat seuraavat:

1. Petri Lehtonen 40 tähteä
2. Mikko Strömberg 33
3. Olli Sipiläinen 30
4. Tomi Lindfors 29
5. Tero Koponen, Lasse Kanerva 24

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös