Mielipide

Jos peleissä ei ole tunnetta, ei treeneissäkään kannata tapella

LIIGA / Kolumni
Pelicansin puolustaja Ben Blood päätyi valokeilaan, kun hän nuiji harjoituksissa holtittomasti taklannutta seurakaveriaan Niko Kivelää. Kumpikaan ei päätynyt hyvään ratkaisuun.

Etelä-Suomen Sanomien uutisessa nähtiin videolta, kuinka Niko Kivelä ajoi kulmassa väärin ottein Ben Bloodia. Tämän jälkeen Blood tiputti hanskat, ja Kivelä oli lyhyen mutta intensiivisen nujakan ajan ottavana osapuolena.

Aiemmalla Pelicans-urallaan lukuisia pelikieltoja kärsinyt Blood on ollut tällä kaudella kurissa ja nuhteessa, vaikka lahtelaisseura ylläpitää tietoisesti vahvaa tunnetilaa kaikissa tekemisissään.

30 otteluun amerikkalaispakki on kerännyt vain 18 jäähyminuuttia. Kyseessä on todellakin vain tuo määrä, jos verrataan viime kauden 160 minuuttiin ja lukemattomiin pelikieltoihin.

Jos koskaan sanonta "kahdesta pahasta täytyi valita" pitää paikkansa, niin tässä tapauksessa. Molempien pelaajien suoritus on hämmästyttävää luokkaa.

Tunnetta haetaan varmasti treeneissä, ja valmentajat vaativat tilanteisiin pelille tyypillistä menoa kentälle. Yleensä harjoituksissa silti hieman jätetään tehoa pois esimerkiksi taklauksista, laji kun altistaa loukkaantumisille jo optimiolosuhteissakin.

Kivelän taklaus lähelle päätä ei ollut missään tapauksessa järkevä, mutta äärimmäisen fiksua ei ole alkaa mätkiä jäässä makaavaa seurakaveriakaan. Kumpikin voi miettiä hetken tekosiaan, ja päävalmentaja Petri Matikaisen mukaan kättä paiskattiin ja eteenpäin mennään.

Hämmentäväksi tämän tapahtuman tekee se, miten vähän pelaajat reagoivat joukkuekaveriensa telomisiin Liigan peleissä. Bloodin reaktio jos mikä olisi hyvin voinut tapahtua liigaottelussa vastustajan taklauksen jälkeen.

Liian usein pelaajista muodostuu rinki tapahtuman ympärille, eikä kukaan näytä tekevän mitään. Vaatimatta pohjoisamerikkalaista tappelukulttuuria Liigan peleihin totean, että jos reagoidaan, tehdään se pelin aikana.

Ja ymmärretään harjoituksissa tietty vastuu myös joukkuekavereista. Kaikki eivät ole parhaita ystäviä keskenään, mutta mitä vähemmän omia telotaan harjoituksissa, sitä parempi. Joukkue muodostuu tarvittavasta määrästä yhteiseen päämäärään tähtäviä yksilöitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös