Mielipide

Jos LeKin vuokrakarusellista ei lopu akku, seilaa saukko Lempäälän kanavassa alavirtaan

MESTIS / Kolumni
LeKi jäi viime kaudella juuri ja juuri pudotuspelien ulkopuolelle. Tällä kaudella lempääläläisillä on otollinen mahdollisuus edetä pidemmälle kevääseen, mikäli joukkueen runko pysyy samana kuin alkukaudella.

Viime kaudella täpärä putoaminen pudotuspeleistä. Joukkuetta hinasi muutama yksilö. Muun muassa tällä kaudella Tapparassa pelaava Anton Levtchi oli viime kaudella paikoin myös sarjan paras pelaaja. Lisäksi kokenut Tomi Peltonen raatoi roolissa kuin roolissa ja teki pisteitä siinä sivussa.

Pelaajaruletti on ollut viime vuosina voimakasta, kun Ilves ja Tappara ovat lainailleet kokoonpanojensa ulkopuolelle jääviä miehiä Lempäälään. Nyt myös HPK on vahvistanut liikennettään kohti saukkopaitojen kotiareenaa.

Ukko-Pekka Luukkonen tarvitsee vastuuta. Dominik Hrachovinankin kehitys junnasi jonkin aikaa paikallaan, kun hän joutui väistymään mikanorosten tieltä. Myöskään Christian Heljangon ei soisi joutuvan takaisin Lempäälään, vaan miehen tulisi saada torjuntavastuuta Tapparassa − vaikkakin päivänselvänä kakkosmiehenä.

Kenttäpelaajissa tällä kaudella iso liuta omia sopimuspelaajia. LeKin kannalta toivoo, että kyseessä on merkki siitä, ettei joukkue joudu ottamaan vastaan Liiga-joukkueiden ylijäämäukkoja. Tietenkin mahdollisia tuloksentekijöitä LeKin valmennuksen on otettava avosylin vastaan aina, kun se on mahdollista.

En kuitenkaan usko, että Liigassa nelosketjussa rouhiva nuori olisi sen potentiaalisempi maalipyssy Mestiksessäkään.

LeKillä on jo alkukaudesta riveissään muutama erittäin hyvä lainapelaaja, joilta sopii voida odottaa tulosta. Nuori tanskalainen Nikolaj Krag pelasi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa erittäin mallikkaasti ja yrittää nyt luoda uraa miesten sarjassa.

LeKi tarvitsee omia "Kragejaan".

Vanhemmista pelaajista paluumuuttajat Ossi Pellinen ja Antti Kangasniemi tulevat olemaan Peltosen korvaajina elintärkeitä. Uusien runkopelaajien lisäksi vanhojen tuttujen Tommi Välimaan ja Sami Laakson on oltava kantavia pelureita.

» Lähetä palautetta toimitukselle