Mielipide

Joe Thornton odottaa innolla kevättä

NHL / Kolumni
NHL:n läntisen konferenssin kärkijoukkue San Jose Sharks pelasi huikean alkukauden, eikä tahti ole siitä juuri hiipunut joulun jälkeenkään. Joukkueen ykköstähti Joe Thornton näkee Sharksin olevan valmiimpi pudotuspeleihin kuin koskaan aiemmin.

Kolmatta täyttä kauttaan San Jose Sharksissa pelaava Joe Thornton on jakanut kolmena kautena peräkkäin liigassa eniten syöttöpisteitä. Tällä kaudella 29-vuotias Sharks-sentteri on syöttötilastossa kolmantena Pittsburgh-kaksikon Evgeni Malkinin ja Sidney Crosbyn takana.

Vaikkei Thornton itse olekaan aivan pistepörssin kärkipaikoilla tällä kaudella, hän näkee, että joukkueena Sharks on valmiimpi kuin koskaan.

- Uusi valmentaja (Todd McLellan) on hieman säätänyt meidän kuvioita täksi kaudeksi. Sen lisäksi saimme kaksi kovaa vahvistusta takalinjoillemme, Rob Blaken ja Dan Boylen. Uskoisin, että tästä on tulossa loistava kausi meille.

Thornton korostaa puheissaan nimenomaan Blaken ja Boylen merkitystä loppukauttakin ajatellen.

- He ovat olleet mahtavia, molempien pitäisi olla mukana, kun tämän kauden Norris Trophya (paras puolustaja) jaetaan. Molemmat pelaavat yli- ja alivoimaa isoilla minuuteilla. Kun takalinjoilla varmistavat kaksi Stanley Cupia nostellutta veteraania, se antaa hurjasti itseluottamusta myös muulle puolustukselle.

- Osasin odottaa, että he nostavat joukkueemme tasoa, mutta en nähnyt että merkitys olisi näinkin suuri. Mutta en usko, että kaikki uskoivat heidän nostavan meitä kärkeen. En usko, että kovin moni ihminen Tampan ulkopuolella oikeasti tiesi esimerkiksi sitä, että kuinka hyvä Dan Boyle oikeasti on.

Thornton pelaa San Josen ykköskentässä yhdessä Patrick Marleaun ja Devin Setoguchin kanssa. Ketjun kemiat ovat toimineet koko kauden erinomaisesti.

- Paddy (Marleau) on hurjan nopea luistelija, kuten myös Setoguchi. Molemmilla on loistava laukaus ja hyvä pelikäsitys. Uskon, että hyvät pelaajat tekevät toisistaan vielä parempia. Niin on käynyt myös meidän tapauksessa. Olemme kaikki hyviä kiekkoilijoita, mutta yhdessä olemme vielä parempia, Big Joe lempinimeä kantava Thornton tuumaa.

Boston vielä mielessä

Thornton pelasi tiistaina vasta toista kertaa Bostonissa sen jälkeen, kun hänet kaupattiin marraskuussa 2005 Bostonista San Josen paitaan. Vaihdossa Boston sai tuolloin Thorntonista Marco Sturmin, Brad Stuartin ja Wayne Primeaun.

Tiistainen konferenssien kärkijoukkueiden kohtaaminen päättyi San Josen voittoon numeroin 5-2. Kolmannessa erässä ison vaihteen silmään laittanut Sharks iski viimeisessä erässä taululle peräti neljä osumaa – Thornton viimeisteli 4-2 –osuman Marleaun ja Setoguchin syötöistä.

Thornton kehui vuolaasti entistä seuraansa ottelun jälkeen.

- Meillä oli tänään vastassa luultavasti paras joukkue, jota vastaan olemme pelanneet tällä kaudella. Jos heidän ylivoimansa olisi toiminut paremmin, peli olisi voinut olla täysin eri, hän viittasi Bostonin tuhlaamiin neljään ylivoimaan, joista Sharks pelasi 46 sekuntia oli kahden miehen vajauksella.

Bostonissa vierailu oli isokokoiselle Sharks-sentterille kuin mikä tahansa peli. Joitakin muistoja Boston kuitenkin herättää.

- Veljeni opiskelee Bostonin yliopistossa. Todella mukava on tulla tänne takaisin, ja nähdä häntä jälleen. Kun aloitin täällä Bruinsissa NHL-urani, olin 18-vuotias. Minulla on tällä vielä monia hyviä ystäviä, onneksi on aikaa nähdä hieman heitäkin.

Kuuluisa siirto oli aikoinaan iso yllätys. Thornton kertoo, ettei vieläkään tiedä mitään syytä siihen, miksi hän sai lähteä Bostonista.

- Joukkueella ei mennyt silloin kovinkaan hyvin, mutta siltikin uskon, että vain muutama henkilö tietää siirron todelliset syyt. En mieti Bostonin aikaa enää. Muutaman päivän ajan oli silloin vaikeaa, minua ei ollut koskaan ennen vaihdettu toiseen seuraan. Se oli hieman outoa, ja hieman tunteellista.

lähteet: uutistoimisto AP

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös