Mielipide

Jarkko Ruutu on nero

LIIGA / Kolumni
Trevor Gilliesin eilinen "sucker punch" nousi hetkessä valtakunnan puheenaiheeksi numero yksi. Savun hälvettyä ainoastaan Ruudulla oli nenä poskella, mutta illalla kotona varmasti hymy herkässä.

Tilanteessa ei ole mitään epäselvää. Jarkko Ruutu kaartaa kaukaa Trevor Gilliesin eteen, parkkeeraa aitiopaikalle ja suorittaa tehtävänsä sekunnissa.

Show on ohi. Jos tilanne olisi jostain näytelmästä, ei tätä pystyisi tekemään tämän paremmin edes harjoittelemalla.

Jännitteet seurojen välillä ovat edelleen kireämmät kuin aloittelevan hevikitaristin soittopelin kielet. Aivot raksuttivat nopeasti, kun jokerileirissä tutkailtiin illan kokoonpanotietoja.

Jokeri25 tiesi jo ennen peliä, että hänen tehtävänsä tänään on vahinkojen minimoiminen. Viimeistään avauserän aikainen huutelu Gilliesin ja jokeripenkin välillä lukitsi kohteen.

Luistellessaan jäälle toiseen erään Ruutu tiesi tarkalleen mitä tulisi tapahtumaan. Pienet tönimiset, pari sananvaihtoa. Ase oli viritetty, varmistin poistettu. Tuttua hommaa, tehty tuhat kertaa aiemminkin.

Lopulta miehekkäästi luistellen viritetyn aseen eteen - BANG! Tehtävä suoritettu. Teuvo Teräväinen sai syötellä rauhassa kolme maalia. Jarkko suojasi selustan.

Tässäkö se nyt oli? Se kosto. Jokerileirissä näin varmasti toivotaan. Punaisten puolellakin heiteltiin ensin kuvitteellisia yläfemmoja, mutta illan myöhäisinä tunteina tapahtumat varmasti aukesivat esimerkiksi Raimo Summaselle.

Ei jumalauta, Jarkko Ruutu vei HIFK:ta satanolla. Eivätkä tilit ole vieläkään tasan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös