Mielipide

Jännittävät neljä päivää edessä

LIIGA / Kolumni
SM-liigan runkosarja lähestyy loppuaan ja seuraavien neljän päivän aikana tullaan näkemään paljon erittäin merkityksellisiä otteluita. TPS ja Jokerit taistelevat keskenään runkosarjan kärkipaikasta, mutta mielenkiintoisempi taisto on käynnissä pudotuspeliviivalla.

TPS ja Jokerit ovat tasapisteissä taulukon kärjessä, kun molemmilla on vielä kolme ottelua jäljellä. Etulyöntiasema on ehdottomasti turkulaisilla. Tepsin maaliero on selvästi enemmän plussan puolella kuin Jokereilla, tasapisteissä runkosarjan voittajan pokaali päätyy Palloseuran toimiston kokoelmiin. Tepsin loppuohjelma on myös huomattavasti helpompi kuin Jokereilla. TPS saa pelata viimeisistä otteluistaan kaksi kotijäällään ja ainokainen vieraspelikin on todella syvällä tällä hetkellä räpiköivää IFK:ta vastaan. Jokerit taas joutuu kohtaamaan erittäin motivoituneita pudotuspelipaikasta taistelevia joukkueita vierasjäällä. Näistä lähtökohdista pitäisin melkoisena yllätyksenä mikäli Jokerit vielä loppusuoralla pystyisi puristamaan Tepsin edelle.

Seitsemän joukkuetta, neljä paikkaa

Meille kaikille on varmasti nuoruusvuosilta vielä muistoissa leikki, jossa kaikki kiersivät ympyrää ja musiikin loppuessa kaikki pyrkivät istumaan tuoleille joita oli vähemmän kuin leikissä osanottajia. SM-liigassa musiikki loppuu sunnuntaina ja ilman tuolia jää kolme joukkuetta. Viivan tuntumassa on käynnissä hurja taisto, jonka lopputuloksen arvioimiseen tarvittaisiin melkoisia selvännäkijän lahjoja.

Mukaan leikkiin on tullut myös uusi osanottaja, jonka ei minkään järjen mukaan tässä leikissä pitäisi olla mukana. IFK:n paikka on uhattuna mikäli peliotteisiin ilmesty jonkinnäköistä rotia hyvin nopeasti. Toimitusjohtaja-valmentaja Pentti Matikainen on turvautumassa jo hyvin dramaattisiin otteisiin estääkseen IFK:n kauden lässähtämistä pelkäksi pannukakuksi.

Joukkueiden loppuohjelmissa on suuriakin eroja, sillä toisilla vastassa on selvästi helpompia vastustajia, kun taas toiset joutuvat puristamaan pisteitä aivan liigan parhaimmistolta mikäli haluavat mukaan loppupeleihin. Lukkoa ja HPK:ta erottaa ainoastaan neljä pistettä joten ainakin teoriassa kaikki on vielä mahdollista. Ketkä tahansa leikissä mukana olevista seitsemästä joukkueesta voivat vielä selviytyä neljän onnekkaan joukkoon.

Keskinäiset ottelut ratkaisijan asemassa

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset saattavat nousta ratkaisevaan asemaan lopullista järjestystä muokattaessa. Kaikilla kolmella jäljellä olevalla kierroksella on tarjolla paljon otteluita, joissa vastakkain on kaksi viivan tuntumassa toisiensa kanssa painivaa joukkuetta. Kliseemäinen puhuminen neljän pisteen otteluista ei enää edes riitä kuvaamaan näiden otteluiden merkitystä. Häviäjä saa alkaa varailemaan lentolippuja etelän aurinkoon ja kaivamaan golf-mailojaan talvivarastoista, kun taas voittajat pääsevät jo valmistautumaan tuleviin tiukkoihin pudotuspelikamppailuihin.

Luvassa on siis todella jännittävät neljä päivää, toivottavasti me kaikki selviämme niistä ilman tarvetta nitroille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös