Mielipide

Jääkiekko tarjosi parastaan perjantaina - mutta Liigassa tätä ei nähdä

SHL / Kolumni
Pudotuspelien tosihetket ovat vasta käynnistymässä, mutta eurokiekon dramaattisin hetki nähtiin perjantaina.

Suomalaiset kiekkofanit toivovat usein maahamme avointa pääsarjaa. Perjantaina länsinaapurissa näytettiin, mikä on sellaisen suurin taika. 

Unohdetaan ne muut avoimen sarjan hyvät puolet, kuten tammikuisten poistomyyntien ehkäisy, ja mietitään tunnetta. Perjantai-iltana Örnsköldsvikin pikkukaupungissa nähtiin sellaista itkettävää, kutkuttavaa ja riemastuttavaa draamaa, jonka yli ei nouse mikään jääkiekossa. 

Leksands IF oli vielä marraskuun puolivälissä Ruotsin kakkossarjatason jumbona. Alkoi hurja nousu, joka johti SHL-karsintoihin. Ison, pahan MODOn piti olla kuitenkin ylivoimainen. Toisin kävi, ja mentiin seitsemänteen peliin. 

Game seven ja jatkoerä on aina toimiva yhdistelmä, mutta tällä kertaa siinä ratkaistiin kahden seuran ensi kauden pelisarja. Reilut 7000 ihmistä - heidän joukossaan jännittynyt legenda, nykyinen MODOn apulais-GM Peter Forsberg - seurasi, kuinka MODOn punapaidat töpeksivät. Joukkue päästi ensin ottelun jatkoerään ja siinä tarjoili kovaonnisen Otso Rantakarin johdolla voiton Leksands IF:lle. 

Jatkoerä on arpapeliä. MODOn maali oli hyvin lähellä jo ensimmäisessä tilanteessa, mutta ei aivan uponnut. Tällä kertaa joukkue veti lyhyen tikun, ja se tarkoittaa sitä, että joukkue putoaa ensi kaudeksi HockeyAllsvenskaniin.

Mahtipontisen joukkueen on mentävä itseensä, kun ensi kaudella suuret valot vaihtuvat paljon himmeämmiksi.

Se on kova isku seuralle, joka on pelannut muualla kuin SHL:ssä viimeksi 1980-luvulla. Moni seuran kannattajista on niin nuoria, ettei ole koskaan nähnyt joukkueensa pelaavan muualla kuin pääsarjassa. 

Kolikon kaunis kääntöpuoli on kuitenkin se, että MODOlla on nyt mahdollisuus todella pestä kasvonsa. Joukkueen johtoryhmässä on tehty paljon huonoja päätöksiä, ja ne realisoituivat nyt karulla tavalla. 

Mahtipontisen joukkueen on mentävä itseensä, kun ensi kaudella suuret valot vaihtuvat paljon himmeämmiksi. Pöhöttynyt, viime vuosina alisuorittanut seura voi palata huipulle vain katsomalla tarkasti peiliin. Muutaman suomalaisen jääkiekkoseurankin kohdalla voisi uskoa, että sama voisi tehdä hyvää. 

Suuri suru tarkoitti kuitenkin sitä, että Leksandin kotikonnuilla Taalainmaalla juhlitaan. Allaolevan twiitin videosta voi seurata, miten joukkueessa junioriuransa pelannut NHL-tähti Filip Forsberg reagoi joukkueen nousuun. Nämä reaktiot ovat parasta, mitä jääkiekko voi tarjota. 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös