Mielipide

Itse peli on edelleen pääasia Jatkoajalle

Muut Sarjat / Kolumni
Jatkoajan päätoimittaja on vaihtunut, joten on lyhyen linjapuheen aika. Kirjoitus on poikkeus Jatkoajan juttutarjonnassa, sillä me keskitymme edelleen itse peliin emmekä niinkään sen ympärillä leijuviin ilmiöihin.

Jatkoajalla menee amatöörimediaksi erittäin hyvin, jos tuota ikävänkaikuista amatööri-sanaa ylipäätään haluaa käyttää. Laskujeni mukaan ainakin parikymmentä Jatkoajan entistä tai nykyistä tekijää on saanut myös palkallisia toimitustyötehtäviä. Jo se osoittaa verkkolehden onnistuneen toiminnassaan hyvin.

Huhtikuussa mittautimme kävijämäärämme TNS Metrix Gallupilla. Parhaimmillaan sijoituksemme suomalaisten verkkosivustojen listalla oli 23:s. Kävijöitä oli lähes 150 000 viikossa.

Kuudessa ja puolessa vuodessa Jatkoaika on kasvanut tasaisen varmasti. Vaikka saavutetun tason ylläpito vaatii paljon, kasvuvaraakin on silti. Tietyt katvealueet pitää pystyä paikkaamaan ja kannustaa tekijöitä käyttämään asiantuntemustaan rohkeammin toimituksen hyväksi.

Myös teräviä mielipidetekstejä olisi varaa kirjoittaa enemmänkin. Tätä varten olen kerännyt kokeneista toimittajistamme pienen joukon kolumnisteja, jotka pyrkivät herättämään keskustelua tihein väliajoin. Tarkoitus on myös korostaa omien sanojemme takana seisomista laittamalla kirjoittajan kuva näiden kolumnien allekirjoitukseen.

Jatkoajan virallista mielipidettä jääkiekkoilullisiin asioihin ei ole olemassa, vaan näkemysten vaihtelevuus on rikkautemme. Se, mitä minä kirjoitan muualla internetissä omalla nimelläni, ei ole Jatkoajan vaan minun henkilökohtainen mielipiteeni.

En juuri aio suitsia toimittajiamme, joilla on erilaisia näkemyksiä jääkiekosta kuin minulla. Joidenkin kirjoitusten julkaisukelpoisuutta pitää tietysti pohtia, mutta sensuuri painottunee vain asiattomiin tai muuten kiistanalaisiin ilmaisuihin. Sanomaan kajotaan vain ääritapauksissa.

Palkattomassa työssä emme voi kilpailla kaikessa ammattilaisjulkaisujen kanssa, mutta toisaalta Jatkoaika on vuosien varrella ollut monesti kaikista nopein uutisoija. Laaja verkostomme auttaa pysymään kilpajuoksussa mukana.

Silti Jatkoaika kaipaa yhä lisää toimittajia monille osastoille. Vaatimuksemme eivät ole aivan ammattilaistasolla, mutta rekrytointivastaavamme Riku Teiskonlahti (rekrytointi@jatkoaika.com) pitää seulonnassaan huolen, että uuden kirjoittajan lähtötaso on riittävän hyvä. Halutessaan kehittymishaluinen kirjoittaja saa Jatkoajan yhteisössä paljon neuvoja taitojensa kehittämiseksi.

Aikojen alussa Jatkoaika lanseerasi mainoslauseekseen ”faneilta faneille”. Enää emme tuota käytä, koska fani-sanalla on ikävän puolueellinen ja harrastelijamainen kaiku. Monet toimittajistamme ovat alun perin joukkueiden kannattajia, eikä se ole mikään häpeä, mutta toisaalta moni suhtautuu kirjoittamiseen viileän ammattitaitoisesti.

Jatkoajassa kiekkointoilijat kirjoittavat kiekkointoilijoille. Näin kuivan kuuloista ja teennäistä slogania emme kuitenkaan tarvitse. Meille riittää, että teot puhuvat puolestamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle