Mielipide

Ilves näytti Tapparalle haluavansa olla parempi joukkue

LIIGA / Kolumni
Ilves voitti Tapparan jo kolmannen kerran puolivälieräsarjassa, ja homma on tupsukorville katkolla ensi perjantaina. Ilves paransi peliään edellisestä ottelusta roimasti, kun taas Tappara esiintyi edelliskertaa kehnommin. Se kertoo siitä, että Ilves haluaa olla parempi joukkue.

Tappara koki pienimuotoisen shokin keskiviikkona, kun Ilves nappasi kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan. Ilves onnistui nollaamaan 4−0-tappion miehekkäästi, ja porhalsi kesyn Tapparan yli väkevästi.

Vaikka Tappara nousi kolmannessa erässä rinnalle, teki Ilves ottelun kaksi viimeistä maalia. Runkosarjassa tällaisesta suunnanmuutoksesta ei olisi ollut puhettakaan.

Tapio Laakson ja Aleksi Mustosen täysosumat Tappara-tasoituksen jälkeen saivat kirvesrinnat näyttämään nöyrtyneiltä. Myös ottelun jälkeen haastatteluihin tulleet pelaajat huokuivat ennemmin alistuneisuutta kuin tulista taistelutahtoa. 

Ilves on ensimmäistä kertaa hyvin pitkään aikaan vastaavassa tilanteessa kuin se on. Karri Kiven ryhmä osoitti jo keskiviikkoillan ottelussa, ettei tämä ole enää se sama Ilves, joka on ollut karsintasarjassa, jäänyt runkosarjaan tai sekoillut toimistopuolella.

Tämä Ilves haluaa pärjätä − ja se pärjää.

Kelta-vihreässä leirissä on tapahtunut silmänräpäyksessä muutos, josta esimerkkejä on ollut nähtävissä miltei joka erässä, kun tamperelaiset joukkueet ovat iskeneet yhteen puolivälieräsarjassa.

Liekö Ilveksen nopeaan uudelleensyntymiseen syynä juuri se, että vastaan asettui rakas vihollinen Tappara. Yhtä kaikki, Ilves murisee tällä hetkellä kovempaa kuin koko 2000-luvulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle