Mielipide

Ilveksen pelaaja-arvostelut 2007-2008

LIIGA / Kolumni
Ilves pelasi itsensä pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon, mutta puolivälierissä tuli noutaja lujaa Kärppien muodossa. Ilves oli silti pudotuspeleissä ainoa joukkue, joka otti kaksi voittoa Kärpistä. On aika arvostella joukkueessa pelanneet pelaajat.

Pelaajat on arvosteltu Ilves-päillä yhdestä viiteen. Arvostelussa on käytetty lähtökohtana pelaajan omaa tasoa ja häneen kohdistuneita odotuksia. Viisi päätä tarkoittaa että pelaaja on pelannut selvästi yli odotusten ja yksi pää vastaavasti pelaajan pelanneen selvästi alle odotusten. Näistä saa olla eri mieltä, tämä on Ilves-toimituksen näkemys.

Maalivahdit

35 Tero Leinonen

(33 ottelua, 2,96 maalia/ottelu, torjuntaprosentti 90,41 %)

Tuli Ilvekseen ykkösmaalivahdiksi ja hoiti sen tontin hyvin. Oli kahdesta pelaavasta maalivahdista parempi, mutta ei pystynyt yksin viemään joukkuetta puolivälieristä eteenpäin. Tuskin kukaan olisi pystynyt Kärppiä vastaan. Tarvitsisi nousta seuraavalle tasolle, jotta olisi voittava maalivahti pudotuspeleissä. Jatkaa ensi kaudella Ilveksessä.

37 Pasi Häkkinen
(26 ottelua, 2,75 maalia/ottelu, torjuntaprosentti 91,12 % )

Toista vuotta Ilveksessä kakkosmaalivahtina. Tuurasi Leinosta tämän ollessa loukkaantuneena. Pelasi ihan OK, mutta taso heittelehti hieman otteluiden sisälläkin. Hoiti kuitenkin kunnialla tehtävänsä, vaikkei kauden aikana peliaikaa tullut kamalan paljon. Sopimus loppui Ilveksessä.

Puolustajat

3 Toni Niemi(56 ottelua, 0 maalia + 2 syöttöä = 2 pistettä, tehosaldo -5, 14 jäähyminuuttia)

Pelasi koko kauden peruspuolustajan roolia ja hoiti tonttinsa hyvin. Ei loistanut, mutta ei pettänytkään. Eväitä on tulla esiin myös kiekollisessa pelissä, vaikkei ykkösylivoiman pyörittäjää Niemestä tulekaan. Ansaitsi varmoilla otteillaan jatkosopimuksen tulevaksi kaudeksi.

6 Joonas Lehtivuori
(56, 8+13=21, +9, 10 min)

Lupaava puolustaja aloitti kauden seiskapakkina, mutta nousi hierarkiassa kahden eniten pelaavan joukkoon. Kiekollinen taito on Lehtivuorella hanskassa ja tulevan vuoden jälkeen mies viedään rapakon taakse. Pelasi yli odotusten ottamalla roolia ja vastaten odotuksiin. Pelaa ensi kauden Ilveksessä.

8 Teemu Jääskeläinen


(55, 3+8=11, -11, 49 min)

Täyteen tuli seitsemäs kausi Ilveksessä, eikä kehitystä ole tapahtunut paljonkaan. Onko vika seurassa vai miehessä? Eväitä olisi vaikka NHL:aan, mutta jokin estää kehitystä. Kausi oli pienoinen pettymys ottaen huomioon potentiaalin. Jatko Ilveksessä on arvoitus.

19 Mikko Kuukka(56, 4+6=10, +6, 22 min)

Pelasi pisteiden valossa uran parhaan kauden miesten sarjassa. Pelistä puuttui silti jotain, kiekollisena pystyisi parempaan. Hoitaa oman pelinsä mainiosti, mutta potentiaalia olisi vieläkin. Ehkä ensi kaudella nähdään enemmän, kun jatkaa Ilveksessä.

23 Jarkko Näppilä(21, 0+0=0, -, 16 min)

Pelasi pääosan kautta A-nuorissa, ja tuurasi satunnaisesti liigajoukkueessa. Raamit riittävät liigatasolle ja nyt on tilaisuus vakiinnuttaa paikka liigan puolella. Jatkaa Ilveksessä.

33 Kevin Kantee
(55, 3+7=10, -6, 28 min)

Miehestä ei paljoakaan odotettu ennen viime kautta, mutta pelasi erinomaisen kauden pelaten sitä roolia minkä osaa kunnolla. Ei yliyrittänyt, eikä sortunut turhiin kikkailuihin. Yksi kauden parhaista pelaajista. Jatkaa Ilveksessä ensi kaudellakin.

50 Matt Nickerson(13, 3+3=6, +3, 39 min)

Tuli kohujen saattelemana ennen siirtotakarajaa Ässistä. Riippuen siitä, mitä häneltä odotettiin, oli miehen panos joko perustasoa tai erinomainen. Nickerson hoiti oman tonttinsa ja pelasi perusvarmaa oman pään peliä. Kiekollinen peli onnistui myös, mutta mitkä olivat odotukset?
Ei sopimusta ensi kaudeksi Ilveksen kanssa.

81 Arto Tukio(52, 6+22=28, -7, 64 min)

Nuorehkon pulustuksen isähahmo nuoresta iästään huolimatta. Ykköspuolustaja, joka pelasi lähes puolet peleistä. Otti paikkansa puolustuksessa ja kantoi vastuunsa. Tärkeä pelaaja, joka jatkaa ensi kaudellakin Ilveksessä.

Hyökkääjät

9 Mikko Peltola

(31, 4+6=12, -7, 34 min)

Peltolan kausi oli tuskainen Ilveksessä. 31 ottelussa tuli vain 12 pistettä ja otteet olivat kaukana Peltolan huippuvuosista. Siirtyi ennen siirtotakarajaa Ruotsin ykkösdivariin.

10 Sami Sandell
(55, 4+8=12, +1, 14 min)

Pelasi erittäin hyvät pudotuspelit, ja runkosarjakin meni OK, kun ottaa huomioon Sandellin peliajan määrän läpi kauden ajan. Oli yksi aktiivisimmista pelaajista ja piristys nuorten pelaajien joukossa.
Jatkaa ensi kaudella Ilveksessä.

11 Miikka Männikkö(54, 10+16=26, 0, 59 min)

Tuli Ilvekseen tuomaan leveyttä hyökkäykseen, mutta pisteiden valossa jäi edellisen kauden huippupisteistään. Paransi kauden mittaan otteitaan reilusti ja teki pudotuspeleissä 9 ottelussa 11 pistettä ja teki pisteitä myös Kärppiä vastaan. Hyvä loppukausi nosti koko kauden plussalle. Jatkaa ensi kaudella Ilveksessä.

18 Cameron Mann


(34, 11+8=19, -2, 24 min)

Tuli Tampereelle marraskuussa vahvistukseksi. Pelasi läpi kauden vuoristorataa. Hyvän ottelun jälkeen otteet olivat uneliaita. Ei oikein missään vaiheessa päässyt kunnolla vauhtiin, potentiaalia olisi ollut. Pudotuspeleissä vain kaksi syöttöpistettä. Ei täyttänyt kunnolla ulkomaalaisvahvistuksen titteliä. Ei jatkane Ilveksessä.

20 Ville Korhonen(39, 3+2=5, 3, 12 min)

Nelosketjussa tai Mestiksen LeKi:ssä. Peliaika kortilla, vaikka Mestis-komennus paransi otteita koska pääsi vastuulliseen rooliin Lempäälässä. Pelasi mallikkaasti päästessään jäälle. Sopimus päättyi tähän kauteen Ilveksessä.

22 Toni Koivisto


(45, 14+26=40, -3, 12 min)

Johtava kiekollinen pelaaja, jonka kausi meni eri loukkaantumisten takia hieman penkin alle. Teki kuitenkin 40 pistettä, mutta terveenä olisi takonut kovemmat pisteet. Odotukset olivat korkeammalla kuin tilinpäätös. Palasi pudotuspeleissä kaukaloon, mutta viidessä ottelussa ei tullut tilille pistettäkään. Sopimus päättyi ja ottajia on paljon. Ei jatkane Ilveksessä.

27 Sami Torkki(55, 11+15=26, -6, 126 min)

Tuli Koreisin tilalle syyskuussa ja pelasi mukavan kauden tehden 26 pistettä. Toi Ilvekseen äijämäisyyttä ja taistelua. Jotkut odottivat ehkä vielä enemmän fyysisyyttä. Pelasi kypsästi iän tuoman maltin kanssa, pudotuspeleissä mukavat pisteet. Jatkaa ensi kaudella Ilveksessä.

28 Jakub Koreis


(10, 3+2=5, 5, 2 min)

Lähti joukkueesta ennen liigan alkua, kun polvi huomattiin pelikelvottomaksi ja leikkausta vaativaksi. Tuli kuitenkin takaisin tammikuussa joukkueeseen kuin tyhjästä kun oli kuntouttanut itsensä pelikuntoon. Pelasi ihan hyvää peliä ja teki 10 ottelussa viisi pistettä nelosketjusta. Pudotuspeleissä iski vielä kaksi maalia nelosketjusta. Ei jatkane Ilveksessä.

36 Lassi Mattila
(17, 1+1=2, -2, 2 min)

Yksi nuorisokaartin iloisista yllättäjistä. Ilveksessä ei peliaikaa tuntunut tulevan, joten mies pelasi reilun puolen kautta Mestiksen LeKi:ssä, jossa vastuuta ja peliaikaa tuli selkeästi enemmän. Hyvät otteet LeKi:ssä näkyivät liigapeleissä, mutta silti pelasi kauden loppuun Lempäälässä. Sopimus loppui Ilveksen kanssa, jatko auki.

39 Vesa Viitakoski(55, 14+12=26, 2, 26 min)

Moni luuli jo että Viitakosken parhaat vuodet ovat takana. Iski silti 14 maalia, ollen maalipörssin jaetulla ykkössijalla. Varsinkin alivoimalla oli erittäin vahva pelaaja yhdessä Raimo Helmisen kanssa. Pudotuspeleissä Ilveksen toiseksi paras pelaaja pistepörssissä. Jatko Ilveksessä auki.

41 Raimo Helminen
(53, 5+16=21, -6, 53 min)

Le Roi es Mort, Vive le Roi! Kuningas on kuollut, eläköön Kuningas! Maestro on poissa, Ilves jatkaa. Raimo Helminen pelasi uransa viimeisen kauden ja näytti että hän oli vielä liigakiekkoilija ja pelasi hyvän kauden. Ilveksessä alkaa uusi aikakausi, ilman Raipea.

51 Pasi Määttänen(55, 11+21=32, -2, 38 min)

Verkkainen keskushyökkääjä iski 32 pistettä pelaten pääasiassa kakkos- tai kolmos-sentterinä. Varma pelaaminen tuotti jatkosopimuksen, mutta miehestä saisi mahdollisesti vielä enemmän irti. Jatkaa ensi kaudella.

61 Marko Anttila
(56, 14+9=23, 0, 90 min)

Kaksimetrinen jätti oppi viimein käyttämään vartaloaan. Todisteena kolminkertaisti parhaan kauden tehonsa ja teki 14 maalia. Vauhtia riittää, röyhkeyttä vielä lisää, niin miestä ei pysäytä kukaan. Teki kauden aikana kahden vuoden jatkosopimuksen, joten mies nähdään ensi kaudella Ilveksessä. Ellei virta vie Pohjois-Amerikkaan.

79 Mike Bishai(49, 13+28=41, -2, 18 min)

41 pistettä olivat hyvät tehot ulkomaalaiselle, mutta vaelsi välillä synkissä varjoissa. Ei jäänyt monessa pelissä ilman pisteitä, mutta pisteille johtaneissakin pelasi flegmaattisesti. Koiviston kanssa peli sujui hyvin. Potentiaalia oli parempaankin, silti onnistunut hankinta. Ei jatkane Ilveksessä.

91 Turo Järvinen


(53, 7+9=16, -13, 72 min)

Tuli HIFK:sta hakemaan lisää vastuuta, mutta ei ihan täysin siinä onnistunut. Pisteet olivat mukavat, mutta tehotilasto on karmeasti pakkasen puolella. Rooli oli kuitenkin puolustava. Jatkaa Ilveksessä ensi kaudella.

Arvostelematta jäi Eric Werner, joka ei pelannut enää joulukuun alun jälkeen Ilveksessä. Kovin odotuksin Tampereelle tuotu pienikokoinen puolustaja ei ollut Ilveksen ykköspakki ja hyökkäyspään avut eivät korvanneet puolustuspään heikkouksia.
Myöskään Jaakko Pellinen sekä Juuso Antonen eivät saa arvosanaa, koska pelejä tuli tilille liian vähän.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös