Mielipide

Ilveksen nelosketju vuotaa - paikkausmateriaalit olemassa

LIIGA / Kolumni
Ilves on aloittanut runkosarjan jälleen varsin mallikkaasti, ja varsinkin kotikentällä peli on luistanut todella hyvin. Yksi iso kysymysmerkki joukkueen yllä kuitenkin leijuu.

Ilveksen nelosketju on jälleen tällä kaudella Tommi Välimaan, Joonas Riekkisen ja Jiri Veistolan miehittämä. Kolmikko nauttii päävalmentaja Tuomas Tuokkolan suurta luottamusta. Viime otteluiden perusteella herää kysymys, josko luotto on jo liian tukevaa.

Ilveksen valmennusjohto on täksi kaudeksi kertonut ajavansa sisään entistäkin nopeampaa pelitapaa. Ilveksen pelaaminen onkin parhaimmillaan ollut liigan eliittiä, ja otsikoihin ovat nousseet milloin Markku Flinck, milloin Aleksi Mustosen johtama tuulennopea kakkosvitja. 

Riekkisen mestaroima nelosketju on kuitenkin lähes täysin liikkuvuuteen perustuvan pelitavan vastainen. Vaikka Riekkinen on loistava alivoimapelaaja, hän ei pysty tasakentällisin jakamaan kiekkoa laitureille tarvittavalla tehokkuudella, eikä Välimaan jalkanopeus yksinkertaisesti riitä toteuttamaan haluttua suunnitelmaa.

Kuluneen viikon jokaisessa ottelussa Ilves-nelonen on ollut omassa kenttäpäädyssä hätää kärsimässä, ja varsinkin torstaisessa HPK-ottelussa se joutui jokaisessa pelaamassaan vaihdossa puolustuskannalle. Pelillinen vastuu otteluiden ratkaisuhetkillä tuntuu silti vain kasvavan.

Ketjun selvästi jalkavimmalle osapuolelle Veistolalle jää yhtälössä luu käteen, sillä niinkin uutterasti kuin hän hiukset hulmuten paahtaa laitaansa ylös ja alas, ei ketjukavereilta tule tarvittavaa pelillistä tukea. 

Riekkisen mestaroima nelosketju on kuitenkin lähes täysin liikkuvuuteen perustuvan pelitavan vastainen.

Ilveksen kokoonpanon tullessa täyteen sairastuvan tyhjennyttyä ja pelikieltojen loputtua Tuokkolan ei tarvitsisi peluuttaa Riekkistä ja Välimaata.

Heidät voisi korvata ilman viime kauden tutkapariaan Sami Sandellia jääneellä Tapio Laaksolla sekä joukkueen yhdellä vahvimmista luistelijoista, Markus Jokisella. Näiden kahden kanssa Veistolankin jalkanopeus pääsisi paremmin oikeuksiinsa. 

Mikäli Ilves-valmennus ei herää todellisuuteen ja riko vuotavan laivan perää on tupsukorvilla vaarana jälleen kerran valahtaminen pois pudotuspeleistä. Kuten sananparsi kuuluu: "joukkue on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki."

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös