JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30
Mielipide

Ilveksen kevätarvostelut

LIIGA / Kolumni
Jo joutui armas aika ja suvi suloinen... No ei nyt sentään, mutta koska kiekkokausi on ohi ja poika löytänyt tilapäisen omistajansa, on arvioiden vuoro. Nyt Jatkoajan armoton Ilves-toimitus jakaa pelaajat onnistujiin ja epäonnistujiin.

Arvosteluissa ovat mukana vain pelaajat, jotka pelasivat kevätkaudella Ilveksessä. Kesken kauden lähteneitä pelaajia ei sisällytetty arvosteluun. Sanallinen arvostelu havaittiin paremmaksi kuin numerot. Kategorioita on kolme: Odotusten mukaan, yli odotusten ja alle odotusten pelanneet. Arvioita lukiessa on syytä ottaa huomioon, että on arvioitu nimenomaan kevätkautta ja odotukset on siis luotu joulutauolla.

Odotusten mukaan:

Tuomas Nissinen:

Pelasi koko kaudella 23 ottelua, torjuntaprosentin pudotessa 89.82:een. Oli selkeä kakkosmaalivahti ja täytti koko kauden mittakaavassa ajatellen paikkansa. Ei loistanut, mutta ei pettänytkään. Hyvä tuuraaja Juha Pitkämäelle. Nissinen saattaa lähteä rapakon taakse farmiin pelaamaan, jolloin Ilves tarvitsee uuden kakkosen Pitkämäelle.

Juha Pitkämäki:

Selkeä ykkösmaalivahti koko kauden ajan. Nissinen haastoi Pitkämäkeä koko kauden, mutta aina pelikunnossa ollessaan Pitkämäki näytti miksi hän on ykkösmaalivahti. Jäätävät hermot ja hyvät torjunnat nostivat hänet liigamaalivahtien joukossa tavoittelemaan huippukastia. Sai varmasti kuulla kommenttia hieman erikoisista pelihousuistaan.. Jatkaa ensi kaudellakin Ilveksessä.

Teemu Jääskeläinen:

Pelasi runkosarjassa 44 ottelua ja kaikki tasaisen varmasti illasta toiseen. Pisteitä kertyi oman ennätyksen verran (6+3)ja kausi meni kuten pitikin. Parantamista on vielä. Ehkä pisteitä vähän lisää ja vieläkin varmempaa peliä. Jatkaa Ilveksessä ensi kaudellakin

Jukka-Pekka Laamanen:

Edelliskauden takkuilun jälkeen Lampulta odotettiin tasonnostoa. Mitään ihmeitä ei tapahtunut edes loppukaudesta, vaan tasonnosto jäi hamaan tulevaisuuteen. Pelasi Ville Koistisen kanssa hyvin yhteen, mutta kumpikaan ei ollut selkeä puolustava pelaaja. Laamasen avaukset olivat usein mallikkaita ja varmoja, hyökkäyksien tukeminenkin onnistui kiekkovarmuuden ja hyvän laukauksen ansiosta. Liiallinen hyökkäily kostautui silloin tällöin vastustajien ylivoimahyökkäyksillä. Hiuksia nostattavia tilanteita nähtiin myös silloin, kun Lamppu jostain syystä ajoi itsensä täysin ulos tilanteesta omassa päässä. Kaipaisi rinnalleen puolustavan pelaajan. Laamanen nähdään ensi kaudella Hämeenlinnassa Pallokerhon riveissä.

Cory Murphy:

Syksyllä selkeästi yli odotusten, nyt odotusten mukaan. Iski syyspuolella niin kovat tehot puolustajan paikalta, että vastustajat pistivät hänet tarkempaan vartiointiin. Ei päässyt enää yhtä paljoa hiipimään maalintekoon. Tämän vuoden puolella tehot vain 4+6 runkosarjassa, teki muutaman tärkeän maalin silti. Henkilökohtainen piste-ennätys SM-liigassa tuli myös Kanatan miehen haaviin. Jatkaa Ilveksessä ensi kaudella.

Kaspars Astashenko:

Mies tuli Ilvekseen joulukuun puolessavälissä ja hänen piti olla puolustava puolustaja. Astashenko kuitenkin näytti heti ensimmäisissä otteluissaan, että hän osaa myös kiekollisen pelin. Oli omassa päässä tasaisen varma, piti vastustajat pois omalta maalilta ja antoi kiekon omille hyökkääjille tehokkaasti. Pitää kiekosta joskus vähän liikaa. Huonot playoff-pelit pudottavat arvosanaa, ei loistanut niissä vaan teki alokasmaisia virheitä muutaman kerran liikaa. Ei välttämättä jatka Ilveksessä.

Toni Dahlman:

Liikkui liukkaasti ja täydensi hyvin ykköskenttää liikkuvuudellaan ja fyysisellä pelillään. Ratkaisupaikoissa ei löytynyt riittävää suoraviivaisuutta eikä päättäväisyyttä. Vaipui alamaihin koko ykköskentän myötä. Sopimustilanne ensi kaudeksi on avoin.

Raimo Helminen:

Maestron tahti hiipui syksyisestä yllättävästi koko ykköskentällisen mukana. Osasyynä hiipumiseen ehkä olkapäävaiva, jonka hoidon vuoksi Raipea ei nähdä edes MM-kisoissa. Osoitti jääkiekkoa seuraaville, että luistin kulkee eikä pelisilmä tarvitse vielä silmälasia. Olkapääleikkauksen vuoksi ensi kauden suunnitelmat ovat avoinna. Näillä peliesityksillä ei ole mitään syytä lopettaa.

kolumni:

Muistatko vielä miten arvioimme jouluna?
[lue lisää]

Tommi Jäminki:

Isokokoinen nuori laitahyökkääjä, joka pelasi lähinnä nelosketjussa. Hyvän liikkeen ansiosta pääsi jakamaan muikeita niittejä vastustajille. Pelasi tehottoman runkosarjan lopun, mutta iski jopa maalin pudotuspeleissä. Myös Jämingin ensi kausi on vielä sopimuksen suhteen avoin.

Marko Luomala:

Löysi oman paikkansa kakkoskentän rouhijana Rajamäen loukkaantumisen vuoksi. Kova asenne, hyvä liike ja armoton puurtaminen aiheuttivat karvaustilanteissa päänvaivaa vastustajien pakeille. Liiallinen kouhottaminen kostautui silloin tällöin, kun Luti ajoi itsensä ulos tilanteista. Hivenen malttia lisää, niin hyvä tulee. Jatkaa Ilveksessä myös tulevalla kaudella.

Timo Peltomaa:

Peltsi nosti tasoaan syksystä ja selvästi vertyi mitä pidemmälle kausi eteni. Jalkakikkakin nähtiin lähes joka ottelussa ja laidat ryskyivät. Pudotuspeleissäkin vielä riitti paukkuja. Pelasi tavallaan yli tasonsa, mutta se oli odotettavissa, joten kuuluu siksi tänne keskikastiin. Ensi kauden kuviot eivät ole vielä selvillä, saattaa jopa lopettaa kiekkoilun.

Mikko Suvanto:

Ei erityisemmin nostanut tasoaan, vaan jatkoi samalla hyvällä linjalla mitä syksyllä. Mikko on positiivisuutensa ansiosta erittäin pidetty pelaaja kannattajienkin keskuudessa. Loppukaudesta tuntui, ettei rahkeet enää riitä pidemmälle. Nopeuden lisäksi löytyy myös peliälyä, mutta voimaa saisi olla lisää. Suvanto nähdään ensi kaudellakin Ilves-paidassa.

Yli odotusten:

Joonas Rönnberg:

Miehen ei pitänyt edes pelata viime kaudella SM-liigassa satunnaisia vaihtoja lukuuottamatta. Silti otteluita kertyi tilille 29 kappaletta. Johtuen lähinnä Ilveksen puolustusmateriaalin loukkaantumisista. Tosin kaikissa otteluissa Rönnberg ei kentällä edes käynyt alkulämpöä lukuunottamatta. Keskittyi lyhyisiin vaihtoihin ja selkeään puolustavaan rooliin. Ehtipä isokokoinen puolustaja avaamaan liigapistetilinsä yhdellä syöttöpisteellä. Pelasi jopa ylivoimaa satunnaisesti. Ensi kaudella sitten vakiokokoonpanoon?

Ville Koistinen:

Jos Koistinen pelasi syksyllä hyvin, hän paransi vielä peliä hiukkasen kevään puolella. Oli yksi pakiston peruspilareista ja iski itsensä Suomen kiekkoa seuraavien tietoisuuteen. Kiekollinen ja kiekoton peli sujuvat yhtä hyvin. Runkosarjassa saavutti maali-, syöttö- ja piste-ennätyksen liigaurallaan. Seuraava taso on liigan huipputaso ja ehkä maajoukkue. Siinä on Koistiselle seuraava haaste.

Ville Leino:

Varmisti ansaitusti paikkansa kakkoskentän keskellä. Fiksusti peliä rakentava keskushyökkääjä, joka tilaisuuden tullen viimeistelee itsekin maalin. Sai enemmän tilaa rakentaa peliä, kun laidoilla pelasivat rymistelijät Luomala ja Toporowski. Pudotuspeleissä vaivasi hieman voiman puute. Leinolla on sopimus Ilveksen kanssa ensi kauden loppuun.

Antti-Jussi Miettinen:

Jatkoi hyviä otteitaan syksystä. AJ on erinomainen karvaaja nopeutensa ja asenteensa ansiosta. Väläytteli kevään aikana myös kiekollista taitoaan, eikä Kangasalan Siwasta hankittu pelisilmäkään mikään huono ole. Antti-Jussi jatkaa Ilveksessä ensi kaudella.

Erkki Rajamäki:

Pelasi odotetusti fyysistä peliä ja toi hyvin leveyttä Ilveksen hyökkäyskalustoon. Kaikkien yllätykseksi mies intoutui myös kiekollisesta pelistä, jonka ansiosta loi hyviä maalitilanteita ja teki itsekin maaleja. Loukkaantumiset joulutauolla ja loppukaudesta sekoittivat hivenen peliä. Mitä olisikaan seurannut, jos Eki olisi pelannut täysin ehjän kauden? Toivottavasti se nähdään vielä, sillä mies jatkaa Ilveksessä kaksi seuraavaa kautta.

Shayne Toporowski:

Metsästi runkosarjan aikana siirryttyään Ilvekseen enemmän syöttöpisteitä kuin Raipe joulutauon jälkeen. Isokokoinen ja hyvin kiekkoa suojaava laituri, joka myös rakensi peliä oivaltavasti. Myös jääkiekon fyysinen puoli hoituu, eikä Topper pelkää nahistelutilanteitakaan. Luistelunopeuden puute on kuitenkin silmiinpistävää. Pudotuspeleissä osoitti todellisen tasonsa ollessaan selvästi Ilveksen parhaita pelaajia. Ensi kaudeksi Toporowskilla ei ole sopimusta.

Alle odotusten:

Ismo Siren:

Viime kaudella Ilvekseen, 15 ottelussa 1+2. Tällä kaudella alusta asti mukana, 42 ottelua samoilla tehoilla? Missä vika? Ilveksen koventunut puolustuskalusto on suurin syy, toinen on roolin muuttuminen. Viime kaudella Ismo loisti huonon Ilveksen riveissä kiekollisena puolustajana, tällä kaudella ei pystynyt millään samaan, varsinkin kun pelasi kiekotonta roolia kolmosparissa. Suurimat ongelmat vauhdissa pysymisessä sekä voimassa. Ei välttämättä jatka Ilveksessä.

Tomi Källarsson:

Kausi piloille syksyllä harjoituksissa tulleen polvivamman takia. Ei päässyt missään vaiheessa omalle tasolleen ja otteluita kertyi vain 29. Niistäkin osa penkin päässä tuppea syömässä. Parhaimmillaan oman pään varma pelaaja, nyt oli iso varjo entisestään. Tuskin jatkaa Ilveksessä.

Henri Laurila:

Todella monen Ilveksen kannattajan hampaissa koko kauden. Mitähän mieheltä on odotettu? Varmaa oman pään peliä tietysti, mutta siinäkin on toki korjaamista. Uran maaliennätyskin tuli kuin varkain. Virheitä tuli kylläkin paljon, mutta onnistumisia ei näemmä huomata. Sykoran kova koulu näyttänee vasta ensi kaudella Laurilan parhaat puolet. Jatkaa Ilveksessä ensi kaudella.

Mika Niemi:

23-vuotias Niemi paransi otteitaan syksystä, mutta ei riittävästi, jotta olisi kuulunut vakikokoonpanoon. Isokokoisena pelaajana joutui karvaajan hommiin nelosketjuun laitahyökkääjän paikalle, kun keskushyökkääjän paikalle löytyi muitakin pelaajia. Välähdyksittäin nähtiin hienojakin otteita kentällä, joten potentiaalia parempaan on. Sopimustilanne ensi kaudeksi on vielä auki.

Ville Snellman:

Taitoa löytyy, mutta voimaa läpimurtoon ei tunnu löytyvän. Jatkoi pelailua jarrukentissä, mikä ei kyllä auta Villeä pelillisesti eikä henkisesti. Jos vain ne kuuluista palat loksahtaisivat kohdalleen, niin Snebukin muistettaisiin jonain muuna, kuin pelaajana, jolla on loistava tulevaisuus takanaan. Myös Snellmanin ensi kauden suunnitelmat ovat avoinna.

Marek Vorel:

Vaikka muut tshekit lähtivät joukkueesta, niin Vorel jaksoi tehdä hommia Suomen pimeässä talvessa. Paransi otteitaan runkosarjan loppua kohden ja oli pudotuspeleissä jo kohtalaisella tasolla - tosin ainoastaan puolustavan keskushyökkääjän roolissa. Kiekollisen pelin luokattomuus ja ns. jäätyminen ratkaisutilanteissa eivät ole sopivia ominaisuuksia ulkomaalaisvahvistukselle. Mies ei vain tunnu sopeutuvan Sm-liigaan. Miehelle on annettava tunnustusta epä-tshekkimäisestä asenteesta ja yrittämisestä. Vorelilla on sopimus Ilvekseen ensi kaudeksi, mutta häntä tuskin Suomessa nähdään.

Vesa Viitakoski:

Vesku teki pisteitä kevätkaudellakin, mutta otteissa näkyi selvä pehmeys. Erityisesti ratkaisuotteluissa mieheltä odotettiin paljon enemmän kuin mitä nyt nähtiin. Vaipuiko muun ykköskentän mukana syksystä, vai aiheuttivatko suunnitelmat ulkomaille siirtymisestä aneemisuutta Veskun peliin. Hyvistä pisteistä huolimatta edelliskausilta tuttua Viitakoskea ei enää kevätkaudella nähty. Ensi kaudella Viitakoski nähdään Ruotsissa Brynäsin joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle