TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30
Mielipide

Iloinen yllätys

LIIGA / Kolumni
Toni Dahlman oli kesällä monen Ilves-fanin toivelistalla, mutta allekirjoittanutkin oli sitä mieltä, että Jokereiden kasvatti palaa NHL:stä kotiseuraansa tai johonkin muuhun ns. rahaseuraan – toisin kävi. Dahlman tuo syvyyttä Ilves-hyökkäykseen.

Ilveksellä on ollut duunariosasto alkuotteluissa lähinnä Rajamäen ja Suvannon harteilla. Nyt kulmaväännöissä viihtyvä Dahlman tuo hyvän lisän tälle osastolle. Käsiäkin löytyy, joten jalkeille voi kasata kolmannen maalintekoon pystyvän viisikon.

On mielenkiintoista nähdä mihin valmennuskaksikko Sykora-Jamalainen sijoittaa Dahlmanin. Marko Luomala on liigaotteluissa tsekkien rinnalla ollut vähän vaisu, mutta harjoituspeleissä sopi sille paikalle kuin nenä päähän. Toisaalta, Dahlmanhan raivasi tiensä NHL:ään nimenomaan Helmisen ja Viitakosken rinnalta, mutta raaskiiko mahdollisen läpimurron kynnyksellä olevaa Ville Snellmania pudottaa kolmosketjuun.

Toiveissa oli kakkos-kolmosketjun laitahyökkääjä, ja nyt sellainen tuli. Dahlman on parhaimmillaan hyvä ns. voimahyökkääjä, joka ei pelkää kulmavääntöjä, mutta tekee myös maaleja. Jalatkin toimivat hyvin, parhaimmillaan mies lähti liikkeelle yhtä vikkelästi kuin Junno Kuopiosta, joten mies sopii Ilveksen miehistöön kuin nenä päähän.

Dahlman hyvine puolustusominaisuuksineen auttaa myös viisikkopuolustuksessa, mutta karu totuus on se, että ainakin kahden ensimmäisen pelin perusteella eniten ongelmia on nimenomaan omassa päässä. Syyttäviä sormia ei nyt esitellä, lähes koko puolustus on esiintynyt alle odotusten. Siksi hyökkäjän hankinta ihmetyttää, eurot olisi voitu käyttää johonkin muuhunkin kuin Toni Dahlmaniin.

Kaikki odottavat sitä yhtä nimeltä mainitsematonta 985 NHL-ottelun puolustajaa kuin kuuta nousevaa. Fakta on kuitenkin se, ettei tämä Mr X:kään ilmaiseksi pelaa, vaikka onkin joukkueen omistaja. Se toisi hankaluuksia pukukopissa, varsinkin kun se tarkoittaa samalla, että yhdestä puolustajasta hankkiudutaan todennäköisesti eroon. Todennäköisesti Mr. X kävelee Ilveksen toimistoon, ottaa joukkueen palkkanauhan esille ja katsoo itsensä johonkin kultaiseen keskiväliin, mikäli siis tulee.

Miksi Dahlman valitsi Jokereiden sijasta Ilveksen? Syitä voi olla monia. Jotkut eivät tykkää Jokereiden diktaattorimaisesta Hannu ”babyface devil” Jortikasta tai syynä voi olla myös vastuu, Jokereissa tuskin ainakaan ykkösketjussa olisi ollut tilaa. Rahassa Ilves olisi hävinnyt varmasti, mutta olisiko sittenkin voinut olla syynä, että Toni viihtyi Tampereella?

Noh, perjantaina tämä mies sitten nähdään. Hakametsään saapuu silloin Porin Ässät. Turha odottaa, että Dahlman on heti täydessä iskussa, mutta kyllä hän aina yhden Bergeronin voittaa…

» Lähetä palautetta toimitukselle